CheatNOW.nl
CheatNOW.nl Cheats
HOME WORD LID FORUM START BOOKMARK FAQ CONTACT ADVERTEREN

Cheats zoeken

Zoek je een cheat, trainer, hint of tip?
Titel van spel:
Platform:

Nieuwste 10 cheats

Populaire cheats

Laatste reacties

16/04Euro Truck Simulator door berrypc
22/03Euro Truck Simulator door thijsbom111
01/03Pokémon Ruby/Sapphire/Emerald door FALLOUT
17/02Pokémon Ruby/Sapphire/Emerald door pokemaster1
17/02Pokémon Emerald door pokemaster1
13/02Runescape door ALI456
13/02Need for Speed: Underground 2 door FALLOUT
11/02GTA: Grand Theft Auto: San Andreas door FALLOUT
07/12Need for Speed: Underground 2 door Pack Leader
26/11GTA: Grand Theft Auto: San Andreas door Someonet2know

CheatNOW cheat index


Kies hier de beginletter van de cheat codes, trainer, hint of tip:
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0123...

Pokémon Diamond/Pearl (Chaining Guide)

DS Hints en tips voor Pokémon Diamond/Pearl (Chaining Guide)

PLATFORM: DS
TOEGEVOEGD DOOR: Godafoss
REACTIES: 155

Ik neem aan dat jullie weten wat Shiny Pokémon en de Pokéradar zijn. Zo niet kan je er beter nog even mee wachten.

Je hebt de volgende dingen nodig:
- De Pokéradar
- PokéBalls
- Heel veel Max Repels. (120+ Als je meer geld nodig hebt vecht dan tegen de ‘gentlemen’ en de ‘Sociallite’ op Route 212 met een Amulet Coin)
- Een sterke Pokémon van een hoog level MET een aanval die de meeste Pokémon in één keer kan verslaan (het handigste is als die aanval ook veer PP’s heeft)
- PP hervullende spullen. Leppa Berries zijn handig, omdat die makkelijk te vinden zijn.

Nu we weten wat we nodig hebben kunnen we beginnen. Vlieg naar Sandgem Town en ga naar Dawn/Lucas’s zusje om te weten te komen waar de ‘swarm’ (zwerm) zit.

Gebruik swarms omdat:
1. Ze zijn heel makkelijk te vinden.
2. Makkelijker om mee te ‘chainen’.
3. Je hebt bij swarms 40% kans om de ‘swarm Pokémon’ tegen te komen.

Je kan gewoon naar het dichtstbijzijnde grasveld gaan om daar te gaan chainen. Maar als je gewoon een Shiny wilt, waarvan de soort niet uitmaakt, kan je het beste swarms gebruiken.

Als je op de plek bent waar de swarm is, moet je naar een goed stuk gras lopen. (het beste is waar het gras het gehele scherm bedekt)

Gebruik daarna een Max Repel. En daarna moet je de Pokéradar gebruiken. Zorg ervoor dat-ie ‘registerd’ (geregistreerd) staat. Je bent niet goed bezig als je dat niet doet... Onthoud alleen wel dat er meerdere grasjes zullen staan te schudden. Als je een groot genoeg gebied hebt, zie je gewoonlijk 4 grasjes schudden. Je moet de gene die niet glinstert pakken.

Als je het juiste grasje bent ingelopen zul je de swarm Pokémon aantreffen. Als je die niet aantreft moet je gewoon blijven proberen tot je hem wel tegenkomt. Ok, nu je de swarm Pokémon bent tegengekomen, versla hem. Of vang hem. REN NIET WEG!!!! Als je hem verslaat of vangt begin je de chain.

Ok, als je goed hebt opgelet, heb je gezien dat na het gevecht de grasjes automatisch weer schudden. Na het gevecht moet je een aantal dingen onthouden. Namelijk, de regels van het chainen.

Regel 1
Ga alleen naar een grasje als er 4+ grasjes schudden.

Regel 2
Nadat je de eerste Pokémon hebt verslagen, MOET het grasje op de zelfde manier schudden als de eerste. Als je een ander soort grasje pakt zal je chain breken.

Regel 3
Ga niet naar een grasje dat buiten het bereik van de Pokéradar ligt. Het bereik word aangegeven doordat of je alle grasjes wel of niet zag. Dit is heel belangrijk voor als je maar 2 of 3 grasjes ziet schudden. Meestal komt dit doordat er buiten het scherm ook grasjes staan te schudden.

Regel 4
Ga alleen naar het grasje dat het verst bij je vandaan is. Er moeten ook minimaal 4 grasjes tussen jou en dat grasje zitten.

Regel 5
Als je nog een Repel gebruikt, ga dan niet naar een grasje toe voordat je de Pokéradar reset.

Regel 6
Ga nooit naar een grasje dat zich in een hoek bevindt. Kijk ook uit voor de grasjes aan de randen.

Regel 7
Ga nooit naar schuddende grasjes die grenzen aan andere schuddende grasjes.

Regel 8
Als je twijfelt reset dan de Pokéradar en probeer het opnieuw.

Regel 9
Ren nooit weg van de Pokémon, en laat hem ook niet vluchten.

Regel 10
Ga nooit fietsen tijdens het chainen.

Regel 11
Als je een grasje 2 keer heel erg ziet twinkelen, zit er een Shiny Pokémon in. Ga er voorzichtig heen.

Er zijn veel dingen die je moet herinneren, maar dat gaat later vanzelf. Voordat we naar tips en trucjes gaan, leer ik jullie nog 1 ding: De Pokéradar resetten. Zo doe je het: De Pokéradar is weer opgeladen na 50 stappen. Als geen één van de grasjes die je ziet goed is, moet je de Pokéradar resetten. Om dat te doen moet je 50 stappen lopen. Als je je nog kan herinnen waar de bewegende grasjes waren, kan je vrij rennen terwijl je ze ontwijkt, maar als je het niet hebt onthouden, loop dan gewoon 2 á 3 stappen op en neer (of heen en weer natuurlijk). Het is misschien langzaam, maar beter dan dat een Pokémon je chain breekt.

Als je dit goed hebt gedaan (Wat je zowat altijd doet). Dan is de Pokéradar opgeladen, en ben je je chain niet kwijt. Één van de belangrijkste dingen die je moet onthouden is dat je voorzichtig moet zijn met chainen, en niet meteen in het eerste het beste grasje rennen, daardoor geraak je alleen maar verder van huis. Als je ook maar een klein beetje twijfelt, reset de Pokéradar dan. En geloof me, je gaat de Pokéradar meer resetten dan dat je wilde Pokémon gaat tegenkomen.
Gras dat beweegt

Dat is eigenlijk de basis van het chainen. Hier krijg je nog wat tips en trucjes:

1. Swarms maken de beste chains.

2. Ren nooit het grasje direct naast je in, zelfs niet als je denkt dat het een Shiny Pokémon is.

3. Het is handig om een Pokémon met Super Fang of False Swipe in je team te hebben. Dat maakt Shiny Hunting een stuk makkelijker. Status aandoeningen zijn ook handig (in slaap brengen en verlammen zijn het beste). Als de Pokémon die je chaint Selfdestruct, Roar, Whirlwind etc. kent, kun je het beste voor de zekerheid een Master Ball gooien. Je zal zwaar balen als je een Shiny tegenkomt, die zichzelf vervolgens opblaast.

4. Als je een Elektrische Pokémon wilt chainen, zet dan een Pokémon met de ability Static vooraan in je party. Dat vergroot de kans om een Elektrische Pokémon tegen te komen. Hetzelfde geldt voor Magnet Pull bij Steel Pokémon.

5. Pokétch applicatie 20 is heel handig. Het laat je 3 langste chains, en je chain waarmee je nu bezig bent zien. Nog een tip met de applicatie: Als je een gevecht ingaat, en als voor het scherm zwart wordt je huidige chain niet wordt weergegeven, is je chain verbroken. Als dat niet gebeurt, zit het goed en is je chain weer met 1 verlengt.

6. Zet je Pokéradar als gerigistreerd indien je dit nog niet hebt gedaan.

7. Zet de Max Repels bovenaan in je Item List.

8. Op een bepaald punt in je chain kun je stoppen met chainen, en beginnen met resetten voor een Shiny. Er word gezegd dat 40 het beste getal hier voor is. Je kan beginnen bij 20, maar bij 40 maak je meer kans de Shiny Pokémon tegen te komen.

9. Als je een pauze nodig hebt, stop je DS dan in de oplader, en zet hem op Stand-by. Zet je DS nooit uit tijdens het chainen, omdat dan je chain breekt. Zorg ervoor dat je nog weet waar je mee bezig was na de pauzes. Het handigste is om pauze te nemen als een gevecht begint.

Door Cristridor!
Advertentie


Gameinfo Pokémon Diamond & Pearl

Meer cheats van Pokémon Diamond & Pearl


DS review van Pokémon Diamond

DS review van Pokémon Diamond


Reacties, cheats of tips

« vorige 1
2
3 4
...
13 14 15 volgende »

 Gepost door hendrik740 op 14 juli, 2008 om 13:37

Sonic

273 posts
waar kan je een action replay kopen in een nederlandse winkel ???

 Gepost door bryan33 op 14 juli, 2008 om 17:06

Duke Nukem

447 posts
www.bol.com als je hem voor 9 uur 's Avonds bestelt heb je hem de volgende dag binnen.

 Gepost door Coolili op 14 juli, 2008 om 21:39

Pong

21 posts
ik snap helemaal niks van chainen ik heb het al zo vaak geprobeert en het zusje van dawn zegt helemaal niks en hoe krijg je een poke radar?

 Gepost door Maotes op 17 juli, 2008 om 08:30

GN "Nexus"

5079 posts
Pokéradar: zie alle Pokemon in Sinnoh. (150) Als je dan naar prof. Rowan gaat krijg je de Pokéradar met de National Dex. En wat snap je niet aan dat chainen dan?

 Gepost door danny13tje op 17 juli, 2008 om 08:54
Prince of Persia

111 posts
Hoe kun je op een supercard one ds codes invoeren

 Gepost door Maotes op 18 juli, 2008 om 11:36

GN "Nexus"

5079 posts
Je moet het chipje in een illegale plastic ding doen. Gewoon een buitenkant van een normale DS game, maar dan ander uiterlijk, en er zit een vakje in waar je die chip in kan doen. En nu over naar iets legaals: Pokemon.

 Gepost door loverofthis op 27 juli, 2008 om 14:33

GN "Die Hard"

840 posts
waar kan je action replay kope in knokke- heist of daar rondt vind hem nergens

 Gepost door DreamWish op 28 juli, 2008 om 05:06

Prince of Persia

115 posts
Nergens, het is (waarschijnlijk) illegaal, je kan het niet in de winkels kopen, hetzelfde geld voor R4, DSTT, etc. Wel te krijgen: http://www.bol.com. En, dat ''chipje'' is een geheugenkaart waarschijnlijk. >topic

 Gepost door Tharz. op 02 augustus, 2008 om 12:46

GN "The Nameless"

5211 posts
En, over illegale dingen mag niet wordne gepraat.

 Gepost door Britney op 02 augustus, 2008 om 19:40
n00b

1 posts
ik heb een vraagje over chainen nou ik ben het nu aan ht doen en het lukt aardig denk ik (ben al 1 keer shiny ponyta tegen gekomen) moet je gewoon doorgaan totdat je een shiny tegekomt en niet in die erg flinkerende grasjes gaan lope? groetjes B. btw bedankt voor deze guide

CheatNOW.nl © 2017-2018, is een product van Desert Productions