CheatNOW.nl
CheatNOW.nl Cheats
HOME WORD LID FORUM START BOOKMARK FAQ CONTACT ADVERTEREN

Cheats zoeken

Zoek je een cheat, trainer, hint of tip?
Titel van spel:
Platform:

Nieuwste 10 cheats

Populaire cheats

Laatste reacties

16/04Euro Truck Simulator door berrypc
22/03Euro Truck Simulator door thijsbom111
01/03Pokémon Ruby/Sapphire/Emerald door FALLOUT
17/02Pokémon Ruby/Sapphire/Emerald door pokemaster1
17/02Pokémon Emerald door pokemaster1
13/02Runescape door ALI456
13/02Need for Speed: Underground 2 door FALLOUT
11/02GTA: Grand Theft Auto: San Andreas door FALLOUT
07/12Need for Speed: Underground 2 door Pack Leader
26/11GTA: Grand Theft Auto: San Andreas door Someonet2know

CheatNOW cheat index


Kies hier de beginletter van de cheat codes, trainer, hint of tip:
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0123...

Drakan Order of the Flame

PC Walkthrough voor Drakan Order of the Flame

PLATFORM: PC
TOEGEVOEGD DOOR: zLiTo
REACTIES: 8

Voorwoord:

In dit spel moet je per hoofdstuk/level een aantal taken/opdrachten uitvoeren en/of items gaan zoeken. Deze worden je meestal door andere personages verteld. Tijdens het spel kun je met de TAB toets de kaart oproepen. Op deze kaart staan dan de opdrachten die je moet vervullen vermeld en ook de locaties waar je dan naar toe moet. Als je een bepaalde opdracht hebt vervult zal dit op de kaart worden doorgestreept ten teken dat die bepaalde opdracht vervult is.
In deze walkthrough gebruik ik, om richting aan te geven in de buitengebieden, de afkortingen: N (Noord), O (Oost); Z (Zuid) en W (West) maar ook wel combinaties ervan zoals ZW (ZuidWest enz). Kijk steeds even op de kaart of je wel de juiste richting op gaat.
Op gezette tijden, als je steeds je huidige taken hebt volbracht, zie je links boven in het scherm het kaartsymbool verschijnen en gaan knipperen. Dit ten teken dat je kaart is geüpdatet. Ga dan even op de kaart kijken voor je nieuwe taken.
Op sommige punten in deze walkthrough raad ik aan om te SAVEN. Hiermee bedoel ik dan een GEWONE SAVE en niet een QUICK SAVE via de F3 toets. Een gewone save blijf je houden en kun je steeds weer inladen. Een Quick Save wordt steeds door de volgende Quick save OVERSCHREVEN en dan ben je dat eerdere save moment gewoon kwijt.
O ja...deze walkthrough is geen strategie gids, dus verwacht geen aanwijzingen over hoe je het beste de verschillende vijanden zoals Wartoks, Goblins, Draken, Knights enzo kunt verslaan. Zoek dat zelf maar uit.
2. Cheats:

om de cheats in te voeren zijn er twee procedures mogelijk; de eerste is om tijdens het spel de \ in te toetsen, hiermee wordt de console geactiveerd. Tik daarna de cheat in Je kan het spel ook opstarten met de Drakan Engine Options in je startmenu. Hou dan SHIFT ingedrukt en DUBBELKLIK gelijk op de Drakan Engine Options. Deze start nu op met een derde tabblad genaamd Developer, hier zet je dan een vinkje bij Enable Developer mode. Start dan het spel en dan druk je op \ om de console te activeren. Voer dan je cheat in. De volgende cheats zijn de belangrijkste:

Iamgod = Godmode = je kan niet dood. Maar deze werkt niet in het laatste deel van het spel, gebruik dan de cheat iamgoddess.

Er zijn een heleboel andere cheats waarmee je wapens en alle items zou moeten kunnen krijgen, maar bij mij werkte alleen de hierboven vermelde Godcheats echt werkelijk, dus ik vermeld de andere cheats maar niet.

Goed laten we dan nu maar beginnen met de walkthrough

Voorfilmpje:

God, god: Wat is de wereld toch wreed voor deerntjes. Broertje gekidnapped, mede burgers allemaal dood, dus Rynnetje moet het allemaal alleen op zien te knappen. Zal me proberen in te houden en niet te veel seksistische opmerkingen in deze walkthrough zetten, maar waarom wil, sinds Lara Croft, iedereen opeens een meiske als held. Gelukkig is onze Rynn niet zo uitgesproken rondborstig als Lara.

De Walkthrough

Level 1: Ruined Village:

Rynn wapens, harnas en drankjes bezorgen.

Je staat voor een dode man. Hou meteen je zwaard gereed want je wordt meteen al aangevallen door een Wartok. Dood hem en ga daarna N en dan O. Weer een Wartok, dus doe je werk. Ga daarna het huisje binnen en pak een Health Elixir. Verlaat huisje en ga helemaal naar het W. Je komt bij een huis dat helemaal in puin ligt. Ga maar niet naar binnen maar ga vlak voor deze ruïne naar beneden en dan naar het strand (je moet een beetje van de rots af "glijden"). Ga een stukje NW. Hier vindt je dan een Mithril Short Sword en 3 Health Elixirs. We gaan zwemmen. Zwem een stukje W en ga het strand op (bij de twee bomen, wel onderweg lucht happen) en ga dan Z en pak de Duncan’s Battle Axe uit de liggende boomstam. Ga dan helemaal terug naar de plek waar je de Mithril Short Sword vond. Hier is een grotingang.

Taveerne: vindt de Sleutel tot huis priester:

Ga deze grot in. Pas op Spinnen. Buk en gebruik de bijl om ze te doden. Ga verder deze grot in. Je komt aan bij een ondergronds meer. Zwem naar de overkant en ga een volgende kamer in met een poel. Duik in de poel en zwem erdoor naar een nieuw gebied. Ga uit het water en zoek hier een doorgang (beetje moeilijk te zien) ga door de doorgang (Spinnen) en volg deze naar het eind. Hier vindt je een hendel, haal deze over en je gaat dan de kelder van de Taveerne binnen. Dood de spinnen en pak dan van het tafeltje (rechts bij de biertonnen) de sleutel. Ga naar de andere hendel en haal deze om. Ga de 2e kelderkamer binnen en klim hier, via de kratten, op de richel rechts. Pak hier de strijdknots en breek de tonnen. Spring weer naar beneden en ga rechts verder de helling op en dan de 3e kelder ruimte in. Kill de Wartok en ga via de trap naar boven de Taveerne binnen. Onderzoek hier binnen de kamers en ga dan naar buiten.

Vindt roestig Harnas voor Rynn:

Dood de twee Wartoks en ga dan W het pad op. Op een gegeven moment zie je op dit pad een Wartok verschijnen die wordt gedood door twee scavengers. Dood de twee scavengers en loop verder naar achteren de grot in. In deze grot ligt een skelet. Dit skelet draagt een (roestig) harnas. Pak dit harnas en doe het aan. Verlaat de grot en ga dan verder het pad op Z omhoog. Volg dit pad en je komt aan bij een gebroken brug over de rivier. Loop voorbij de brug en spring rechts ervan in de rivier. Zwem W naar het strandje aan de rechteroever. Ga hier uit het water en loop helemaal naar achteren. Een Wartok verschijnt, dus dood deze en je kunt een onzichtbaarheids drankje op pakken. Helemaal achteraan staat een klein schuurtje. Het blijkt een wc hut te zijn. Kijk er even binnen. Beklim dan de rotswand ZW helemaal naar boven, alwaar je dan uitkijkt op het gebied waar je daarstraks het harnas in de grot vond. "glij" dus hier naar beneden en ga dan terug naar de Taveerne.

Vindt het boek van de Priester:

Ga Z langs de taveerne en volg het pad. Dood de scavenger en volg het pad verder. Op eens zie je een Wartok een mens doden. Ga de Wartok omleggen en ga dan Z en over de brug. Aan de overzijde moet je niet het eerste de beste huis binnen gaan maar ga naar O en je komt aan bij het huis van de priester. Onderweg wel even de scavenger neer leggen. Pak uit je inventory de sleutel die je in de kelder van de taveerne gevonden hebt, en gebruik deze op de deur. Ga naar binnen en pak uit de kast een drankje. Ga dan naar de tafel en pak het boek op.

Vindt een Soul Kristal:

Verlaat het priester huis en dood de twee Wartoks die je buiten staan op te wachten. Ga terug over de brug en naar het pad. Ga O en je komt 3 Wartoks tegen. Dood ze en vervolg je weg over het pad welke een bocht neemt. Ga dan N en je komt een grotere Wartok tegen. Kill en pak de potion of life. Ga verder N, over de brug naar de tempel. Ga de tempel binnen en loop naar achter het altaar. Pak het priester boek uit je inventory en gebruik het op de steun op het altaar. De vloer voor het altaar opent zich en je ziet een wenteltrap naar beneden. Ga op de eerste trede van deze wenteltrap en het spel neemt nu even de controle over. Je ziet Rynn naar beneden lopen en er volgt een lange cutscene waarin je alles leert over de Order of the Flame en de draak Arokh.

Na het filmpje, SAVE SAVE je game hier. Kijk eerst even goed in het rond. Rynn staat op een platform. Als ze eraf valt valt ze te pletter, maar aan één zijde zie je tegen de rotswand een richel welke naar beneden leidt. Spring op deze richel en loop een klein stukje naar beneden. Draai op de richel om en je ziet onder je een pad. Spring op dit pad, maar spring niet in de diepte ernaast want dat is game over. Loop over dit pad een tunnel in en je komt in een kamer met een paar heen en weer bewegende bijlen. Elk van deze bijlen beweegt met een andere snelheid. Loop tot vlak voor zo’n bijl en time je ren erlangs.

Na de bijlen vervolg je je weg door de tunnel. Je komt in de Domed Chamnber. In het midden van deze kamer zie je een soort altaar staan, maar dit kan je nog niet bereiken. Je ziet ook 2 standbeelden staan met aan de voet ervan steeds een drukplaat in de vloer. Aan de overzijde van de ingang staat een klein standbeeld. Ga daar nu naar toe. Je ziet ook hier een drukplaat in de vloer. Schuif nu dit standbeeldje op de vloerplaat en ga dan over de andere twee vloerplaten bij de twee standbeelden heen lopen. Het licht gaat uit, behalve een soort paarsachtig licht boven het altaar. Tevens zal nu de binnenste ring omhoog komen zodat je Rynn naar het altaar kan laten gaan (spring over de balustrade). Hier pak je vanaf de kopse kant van het altaar de Soul (Heron’s)Crystal.

De binnenste ring zal weer open gaan, maar dit keer is er een trap naar beneden. Dus ga via deze trap naar beneden en daar aan het eind stap je op het platform. Dit is een lift en deze brengt je naar boven. Je komt uit in een grot.

Maak Arokh wakker:

Verlaat de grot en ga over de brug. Je kaart zal worden upgedated. Dus kijk er even op. Aan de overzijde ga Z, kill de Wartoks en ga O (naar beneden) je komt uit op een open plek met een stapel kratten met een toorts ervoor. Volg het gewoon het pad en je komt uit bij een kampvuur waar 3 Wartoks bezig zijn een 4e te doden. Ga even de overblijvende 3 vermoorden en pak de bijl uit de boomstam. Volg dan verder de helling N omhoog op en je komt boven uit bij een grote dode boom. Je bent hier boven het ravijn en je moet hier naar de overzijde. Aan de overzijde (recht achter de dode boom) komt een Wartok aan gerend. Als deze bij de rand staat duw dan de boom omver. Wartok wordt verpletterd en je hebt een brug gecreëerd. Ga over deze boom/brug voorzichtig naar de overzijde. Ga N , kill Wartok, en ga door de grot, kill Wartok. Buiten de grot aan de andere kant ga je O het groene pad/helling omhoog op. Je komt uit bij een brug. Save Save. De brug is stuk dus je zult over de gaten in de brug moeten springen. Meteen aan de overzijde ga linksaf, kill Wartok en ook de andere die je ziet. Ga daarna O naar de stenen brug met het skelet op de spies ervoor. Ga over deze brug en dan N. dit pad komt uit in een grot. Ga niet deze grot binnen, maar spring, voor de ingang, naar beneden. Hier beneden moet je nu O (rechts) de helling op klimmen (groene). Als dit niet lukt moet je in het begin eerst even springen. Boven aan gekomen ga O naar de volgende kapotte brug. Hier zijn 2 Wartoks. Save en ga dan over de brug, over de gaten heen springend. Ga NO. Je komt bij een kruising. Van af links boven rolt een Wartok een grote ronde steen naar beneden, maar hij dood er alleen maar een mede Wartok mee. Ga de stenen gooier even mores leren en keer dan terug naar de kruising want je moet het pad Z gaan volgen. Dit pad gaat ook omhoog. Onderweg nog een Wartok doden en je komt aan bij een volgende brug. Ook deze heeft gaten, dus eerst even saven en ga dan over de brug naar de overzijde. Ga naar rechts, kill de scavenger en ga verder naar een grot. Ga de grot binnen en kill de scavenger welke je daar ziet bij de resten van wat eens een medemens van je was. Pak, van het skelet het harnas en trek dit aan. (verwijder je oude harnas uit je inventory door er op te klikken en dan eruit te slepen. Dit scheelt straks plek in je inventory.) Pak ook een Health elixer. Verlaat de grot en ga terug naar de brug. Ga hier rechtdoor, dus O. Je loopt tegen de rivier aan. Aan de overzijde zie je de RODE INGANG van een grote grot. Steek de rivier over, kill de scavengers en ga de Rode grot binnen. Je kaart zal worden upgedated. Ga de grot binnen en volg de weg door de grot. Je komt in een hal/tunnel. In deze tunnel zijn verschillende bijl vallen in de muur. hier moet je dus ongeschonden voorbij zien te komen. De eerste is simpel. Als je de bijl uit de muur ziet schieten en naar rechts ziet zwaaien, ren dan ook snel naar rechts voor bij de bijl. Om de hoek zijn nog twee bijlen. 1 bij de vloer en 1 iets hoger op in de muur. je moet zelf maar even uitvogelen hoe je hier voorbij moet (ik ben zelf maar even in de godmode gegaan, dan kun je lekker gewoon doorrennen) Na deze bijlen gang beland je in een roodachtige hal. Je ziet voor je dat de tegels van de vloer lichter van kleur zijn dan die waarop je nu staat. Save eerst maar even, want een aantal van de lichtere tegels verdwijnen in de diepte en er blijft een gapend gat over, waar je uiteraard over heen moet springen. Je moet snel over deze tegels bewegen, niet stil blijven staan want de tegel waar je op staat zal dan ook, met Rynn, naar beneden storten. Goed, ga naar rechts de hoek van deze hal in. Ga op de 3e rij tegels staan en ren naar voren en spring op het juiste moment naar de overzijde naar de pilaar. Draai meteen naar links en ren rechtdoor, draai naar rechts en ren over de overblijvende tegels verder de grot in. Loop verder. Je komt aan boven een hele grote ruimte. Voor je zie je een "standbeeld" van een draak. Dit is Arokh en deze moet Rynn nu even gaan wekken. Volg rechts het pad naar beneden en beneden loop je naar het altaar in het midden. Het spel neemt het nu over, dus kijk naar het filmpje waarin Rynn en Arokh maatjes worden. Temperamentvol hoor onze Rynn.

Na het filmpje bevindt Rynn zich op de rug van Arokh in een grot.

Level 2: Wartok Canyons.

Even iets over de besturing van Arokh. Vliegen doe je met CTRL en de pijltjes toetsen. Met de Linkermuis knop vuur je vuurstoten en met de rechtermuis knop vuur je een brede stroom vuur af. Later in het spel heeft Arokh verschillende vuurmodi welke je met rechtermuis kunt oproepen, net zo als je bij Rynn van wapens kunt wisselen. Ik zelf vond gewoon het vuurspuwen van Arokh het beste wapen, zeker tegen de vijandelijke draken die je vanaf nu gaat ontmoeten. Arokh’s hoofd zal zich niet vanzelf in de richting van een vijand bewegen. Je moet hem zelf richten met behulp van je richtingstoetsen (meestal de pijltjes). Als Rynn op de rug van Arokh zit dan DELEN zij hun leven, dus als Rynn schade oploopt dan geld dit dan ook voor Arokh en andersom.

Met Linker Shift of spatiebalk kan Rynn Arokh "oproepen". Dit is handig als Arokh ver weg staat van waar Rynn op dat moment bijvoorbeeld een grotje uitkomt.

Op sommige plekken in het spel, met name als Arokh in een grot is, kan het gebeuren dat je hem niet meer voor- of achteruit kunt bewegen. Hij staat dan vast omdat er geen ruimte is om hem te bewegen. Vaak helpt het dan om hem heen en weer te bewegen, maar het kan ook zijn dat je gewoon dan niet verder kunt. Dan zul je een eerder save moment moeten inladen en dat deel opnieuw moeten spelen, er dan voor zorgend dat Arokh niet weer vast komt te zitten.

Grimstone Mines deel 1.

Rynn bevindt zich op Arokh’s rug en ze zijn in een grot. Verlaat de grot (Arokh kan hier niet vliegen, dus moet lopen). Buiten gekomen blijkt het te regenen en zijn er een paar Wartoks te doden. Doe dit met een paar vuurstoten van Arokh. Ga vliegen (Ctrl) en ga Z over de rivier. Ga landen bij de ruïne voor een Health elixer, stijg weer op en ga verder O, dood de Wartoks op de grond en land bij het huis dat intact is. Ga van Arokh af en ga het huis binnen. Hierbinnen zit een man aan een tafel (vreemd genoeg is hij niet door de Wartoks gedood, maar hij legt uit hoe dat komt). Hij kan Rynn een beter zwaard bezorgen, maar eerst moet ze voor hem een "klein" klusje opknappen. Rynn moet een grot vlakbij zuiveren van de spinnen. Hij geeft haar een sleutel. Ga naar buiten en op Arokh. Vlieg O, en als je goed in de rondte kijkt zie je de toegang tot de Spider Cave op de richel net boven (achter) het huis dat je net hebt verlaten (kijk anders even op de kaart). We laten dit nog even zitten, want we gaan eerst even dit gebied "zuiveren". Vlieg rond, kill de Wartoks op de grond. Kijk uit, want je wordt bestookt door kanonnen. Ga deze even uitschakelen met behulp van Arokh vuurkracht. Ga ook even in de ruïnes kijken voor een paar elixers. Ga dan naar de ingang van de Spider cave boven het huis van de man die je de sleutel gaf. Je kunt er met Arokh naar toe vliegen, of, via de helling, naar toe lopen.

Ruim Spider Cave uit:

Pak de sleutel uit je inventory en gebruik deze op het slot. Ga de grot binnen en volg gewoon de weg door de grot. Je komt een helebende spinnen tegen, die je allemaal moet doden. Je komt aan in een gebied in deze grot waar je bij een paar tonnen een boog en pijlen ziet liggen. Voor je deze gaat pakken, dood eerst even alle spinnen hier, anders zullen zij Rynn te pakken nemen voordat ze tijd heeft gehad de boog te pakken. Vervolg dan je weg door de grot O en je komt in een zaal. Dit is het spinnennest. Ga verder door de grot tot aan de plek met weer een paar tonnen, zuiver dit gebied en breek de tonnen. Ga verder door de grot (de weg loopt omhoog). Je komt in een wat grotere ruimte met een groot gat in de vloer. Kijk door het gat en je bemerkt dat je nu boven het spinnennest bent. Draai je om en bemerk de tonnen en de "wip" op de lage zijde van de wip staat een ton met explosieven. Loop naar achter de wip en pak eerst even het harnas van de krat en trek dit aan (laat je oude harnas hier). Klim dan op de kratten en SPRING op het hoge gedeelte van de "wip". De explosieven ton veroorzaakt een explosie en het nest wordt afgesloten. Ga door de ZO gang verder. Je komt in een zaal. Aan de achterzijde staat een stapel kratten, met 1 krat ervoor. De weg uit de grot gaat boven deze stapel kratten verder, dus spring via deze stapel kratten omhoog en dan op de richel erboven (eerst op de krat vóór de stapel, dan op de zijkrat, dan op de bovenste krat en dan omhoog naar de richel). ga verder en spring aan de andere kant van de richel naar beneden. Verlaat nu de grot door de uitgang en zie...je bent weer vlak bij het huis van die "aardige" man, dus ga weer naar binnen. De man is blij en geeft je aanwijzingen waar je het zwaard kunt vinden. Hij geeft je ook een rune steen.

De Short Sword of Flame halen:

Verlaat het huis, zoek of roep Arokh en klim op zijn rug en vlieg omhoog. Bijna onmiddellijk worden Rynn en Arokh aangevallen door een vijandige draak. Dit is een Crow Dragon en deze zul je nog meer tegenkomen. Helaas je zult ze moeten doden. Gebruik hiervoor de vuurkracht van Arokh. Crow Dragon’s kunnen niet over een grotere afstand vuren, dus je kunt ze vanaf een afstand onder vuur nemen, ze bewegen wel snel. Kijk op je kaart om de locatie van de richel te zien waar je nu naar toe moet. Volg de rivier naar het N, dood onderweg de Wartoks op de grond en vernietig de kanonnen. Na 1 (of twee) kanonnen, bereik je de richel. het is de besneeuwde richel met die Stenen met runentekens erop. Land daar, ga van Arokh en gebruik de rune steen op de inkeping in de stenen. Een grot gaat open, dus ga naar binnen. Volg het pad door de grot en je komt in een gemetselde tunnel. Van links breekt een scavenger door de muur. kill deze. Nu heb je de keus om links of rechts te gaan. Kies je voor de rechter gang dan krijg je te maken met een valstrik. Als je namelijk de volgende tunneldoorgang betreed zullen er scherpe spiezen uit de muur schieten en dat is dan het einde van Rynn. Uiteraard kun je voorbij deze val geraken, maar waarom zullen we moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Ga dus links, dus door het gat in de muur waardoor de scavenger kwam. Ga door de volgende grot ruimte en dan naar beneden. Je bent nu in een grot. Twee scavengers te killen. Ga nu niet door de linker gang maar ga door de gang recht voor je. Draai naar links en je ziet een groot groen kristal in de achtermuur van de grot. Er ligt een skelet bij en ernaast een elixer. Ga het elixer pakken, maar pas op, val niet in het gat in de vloer. Ga daarna terug naar de vorige ruimte en ga nu wel door de andere gang. Ga in deze gang op de drukplaat (in de vloer) staan. Om de hoek gaat nu een geheime deur open. Ga hierdoor en loop naar beneden. Weer heb je twee keuzes. Recht voor je is een doorgang, maar het pad gaat ook links de bocht om en dan verder naar beneden. Voor nu, volg het pad naar beneden, dus de bocht om. In de bocht, ga even in de donkere hoek rechts kijken voor een paar pijlen, en vervolg dan je weg naar beneden. Je komt bij een smal pad aan. Je ziet alweer 2 grote bijlen hangen en in de verte achter de bijlen een platform met daarop het Flame zwaard. SAVE SAVE. Ren naar binnen en op het platform. Ga achter het zwaard en pak het op. Zodra je het zwaard hebt gepakt gaan de twee grote bijlen bewegen. Save Save. Loop, voorzichtig tot vlak bij de bijlen en bekijk even rustig hoe ze bewegen. Helaas is er nu ook een gat tussen jou en de tunnel aan de overzijde. Goed timen en op het juiste moment naar de overzijde springen. Volg weer het pad omhoog en bij de kruising ga je nu wel de andere pasage door (waar je dus daarstraks de bocht man om bij het zwaard te komen) . spring naar beneden, kill de scavengers, het zijn er geloof ik 4 en loop rechtdoor naar de rand. Links legt een potion op de grond en als je omhoog kijkt zie je het platform met de twee nog steeds bewegende bijlen waar je zonet het Flame zwaard pakte. draai je om. Links voor je zie je twee grote blokken steen staan, met daarboven een smalle passage. Ga naar deze stenen en spring via deze stenen naar boven en dan door de passage, kill twee scavengers en loop verder en spring uiteindelijk door het gat naar beneden, en dan nog eens naar beneden. Ga door de kleine uitgang van de grot en Arokh komt aangevlogen en land naast Rynn. Klim op zijn rug en ga weer vliegen.

Grimstone Mines deel 2:

Vlieg verder O langs de rivier, onderweg Wartoks op de grond vermoordend en 2 kanonnen uitschakelen. Ook kom je weer Crow Dragons tegen. Na de eerste 2 kanonnen vlieg je verder O tot dat je komt bij een eiland in de rivier. Hier in de linker rotsen vindt je de toegang tot de Grimstone Mines (het is de hele grote houten Poort). Voordat je hier gaat landen, schakel eerst even al de drie kanonnen uit die hier op je vuren en doe dat ook met eventuele Wartoks op de grond. Ga dan naar de mijningang en spring van Arokh’s rug. Ga naar het kleine poortje rechts en ga naar binnen. Helaas de mijn blijkt gesloten. Je hebt een sleutel nodig. Deze gaan we nu eerst even vinden.

Vindt de sleutel tot de Troll Cave.

Ga terug op Arokh en vlieg verder O langs de rivier. Kijk op je kaart. Oostwaarts zie je een ingang in de rotsen met een vlag of vlaggen ervoor. Daar moet je naar toe. Vlieg dus langs de rivier, onderweg Wartoks, kanonnen en Crow Dragons vernietigend. Je komt op een gegeven moment bij een grote boog over de rivier. Hier links is de Troll Cave, dus land daar, ga van Arokh en ga de grot binnen. Meteen moet Rynn alweer aan de slag. Dood de grote Wartok en loop verder de grot in. Je komt aan bij een afgrond. Beneden zie je een grote zaal, met kratten en een paar Wartoks. Links langs de rotswand gaat het pad verder, maar neem dit pad nu niet. Glijd of spring de rotswand af naar beneden. Dood de Wartok en verder op zijn er nog twee. Deze zijn echt heel groot en sterk. Probeer deze van af een afstandje te raken met pijlen. Kijk hier goed rond. Je vindt een zijkamer met een vuurplaats. Hier voor vindt je op een soort tafel een sleutel. Dit is de sleutel tot de Troll Cave en tot dus tot de mijnen. Pak de sleutel, en pak het zwaard uit de vuurplaats. Ga naar de volgende ruimte (met de kratten) en je ziet een kooi en een hendel. De kooi is uiteraard een lift welke je met de hendel (bij de wand) in werking zet. De lift komt boven uit bij het pad langs de rotswand. Goed, haal de hendel over en ren naar de zich omhoog bewegende lift en spring erop. Dit moet dus vlug gebeuren anders is de lift te hoog en kom je er niet meer op. Gebeurd je dit, laat de lift weer zakken en probeer het opnieuw. Boven, ga je op het pad en dit volg je dan gewoon omhoog terug naar de uitgang. Ga op Arokh’s rug en vlieg terug naar de mijn ingang. Land voor de poort, ga van Arokh af en gebruik de sleutel op de kleine deur. Ga de grot binnen.

Troll Grot:

Meteen binnen staan er twee grote Wartoks op Rynn te wachten. Dood ze en ga dan naar de grote poort en haal hier de hendel om. De grote poort gaat nu open, ga naar buiten, klim op Arokh en ga op de draak zittend weer naar binnen. (deze mijnengangen zijn hoog genoeg om er met de draak doorheen te gaan). Ga verder door de gang, rooster de Wartoks die je tegenkomt. Helaas, na een korte tocht door de gang, gaat er voor je een hek naar beneden en kan Arokh niet verder. Ga van Arokh af en laat Rynn door tussen de houten spijlen van het hek gaan. Aan de andere zijde bevindt ze zich dan in een hele grote, en hoge, zaal, met in het midden een diepe kloof. Beneden is een groot meer. De hendel, om het hek waar Arokh nog voorstaat weer omhoog te krijgen, bevindt zich links aan de overzijde waar je een volgend hek ziet. Ga eerst even naar links om de 2 Wartoks de doden en ga dan helemaal naar rechts naar de gang die je daar ziet. Kijk uit, want bijna meteen als Rynn in deze gang komt valt ze door een valluik in de vloer naar beneden. Je kan dit vermijden door voorzichtig deze gang in te gaan en eigenlijk meteen een lange sprong naar voren te maken. Eigenlijk maakt het niet uit, want je moet toch naar de ruimte waar Rynn in terecht komt als ze wel door het valluik naar beneden valt, alleen loopt ze door de val natuurlijk wel schade op. Dus ik ga ervan uit dat je over het valluik heen springt. Volg dan de gang verder, ga links en ga (achterwaarts) de ladder af naar beneden. Je bent nu boven een soort martelkamer. Probeer vanaf hier met je pijl en boog de Wartoks beneden je om te leggen. Spring dan verder naar beneden en onderzoek de ruimte op nuttige dingen, zoals: een Battle Axe in het lijk op de tafel en een paar Health Elixers. Ongetwijfeld heb je de hoge stapel kratten opgemerkt achter de balkenstellage waar een aantal lijken aan hangt. Wel, via deze krattenstellage moet je dan bovenop de balkenstellage klimmen en dan over één van deze balken weer naar de bovenruimte met de ladder klimmen. Ga dan via de ladder weer naar boven en volg het pad omhoog. Kill de twee Wartoks en ga verder tot aan een plek waar je rechts een doorgang ziet met een hek welke omhoog is. Ga hierdoor en ga hier naar een achterruimte voor een Fire Crystal en een Health Elixer en wat pijlen en een boog.

Helaas is nu het hek gesloten en is er opeens een hele grote Wartok in de kamer. Kill en maak met de hendel het hek weer open, ga de gang weer in en vervolg je weg door de gang. Je komt uit in de grote zaal met het meer, maar nu op de boog aan de andere zijde. Kijk naar links en je ziet Arokh nog achter zijn hek staan. Loop helemaal naar achteren, kill een eventuele Wartok, maar blijf nog af van de slinger bij het hek. Ga naar links achter de kratten. Haal de hendel over en zie.....het hek bij Arokh gaat open. Je kan nu Arokh gaan roepen met je L Shift toets, maar je bent te ver van hem verwijderd. Je zult naar hem toe moeten gaan. Als je bij de hendel achter de kratten staat kijk dan naar de overzijde en een beetje naar beneden. Je ziet een stukje van het meer en rechts onderaan zie je ook hoe uit het meer een pad omhoog leidt naar het hek van Arokh. Ga achter de kratten vandaan en ga op het boogpad staan en spring dus in het meer onder je, zwem naar rechts en vindt de goede plek om uit het water te gaan. Ga naar Arokh, klim op zijn rug, loop naar de rand van de kloof en vlieg naar de overzijde en land op het boogpad, voor het hek. Ga van Arokh af en draai aan de zwengel om het hek open te maken en ga dan meteen weer op Arokh’s rug. Vuur op de Wartok die naar buiten komt en ga de gang in en kill alle Wartoks die je tegenkomt. Vlieg over een ondergrondse kloof en ga verder door de gang. Je komt uiteindelijk weer in de buitenwereld , en je bevind je op de Noordelijke zijde van je kaart.

Grimstone Mines deel 3:

Er vliegen hier verschillende Crow Dragons rond. Ga naar de overzijde van de rivier naar de ruïne voor een paar pijlen en ga dan naar de ruïne hier N van (een klein stukje) hier ligt een stervende man die Rynn verteld over een GEHEIME INGANG naar de Wartok Mines welke je alleen met een Draak kunt bereiken. Je kaart krijgt een Update en daarop is nu deze geheime ingang te zien (het kleine dingetje helemaal boven aan).

Vindt de Geheime Ingang:

Je kan nu natuurlijk naar de hoofdingang van de mijn vliegen (SW), maar deze is toch afgesloten dus je kan beter meteen de Geheime Ingang gaan zoeken. Pas op voor Crow Dragons en vlieg naar NO naar de waterval. Op de tweede richel/platform rechts van de waterval is de geheime ingang dus land op deze richel, ga van Arokh af en ga de grot binnen.

Level 3: Wartok Mines:

In de mijnen:

Wees bedacht op Spinnen hier en ga door de gang. Je ervaart een kleine "aardbeving" en even verder op heb je weer een ontmoeting met een paar Spinnen. Ga verder door de gang en uiteindelijk kom je in een grote ruimte met een vreemdsoortige machine. Bekijk deze even, maar je kunt er niks mee. Ga ook even kijken bij de grotwand recht tegen over de machine (dus de rechterwand) er lijkt een zwakke plek in de wand te zitten. Deze ruimte eindigt bij een diep ravijn, maar gelukkig ligt er een plank over het ravijn. Ga dus over deze plank naar de overzijde en volg de gang verder tot aan een plek waar je twee richtingen op kan. Ga linksaf , en nogmaals links. Er zijn hier een bende Spinnen, dus kijk uit. Je bent hier in een gebied met waar de grot verdeeld is in een aantal kleinere kamers. De eerste is een kamer met een soort "Eivormige zak" aan het plafond, hier kun je een zwaard en wat Health elixers vinden. Ga verder door deze gang en in de volgende ruimte vindt je wat pijlen en in de allerachterste kamer van deze gang vindt je Health Elixer, een onzichtbaarheids drankje en het BELANG-RIJKSTE een POWER CRYSTAL. Deze moet je absoluut vinden anders kan je het verder wel vergeten. Ga terug door de gang (weer een kleine "beving"0 naar het ravijn, steek via de plank over en ga naar de machine. Plaats de Power Crystal in de machine en kijk wat er gebeurd. Waar die programmeurs allemaal wel niet aan denken. Ga door het ontstane gat in de wand en je komt in weer een andere hele grote ruimte. Dood de Wartok die achter de kratten staat. Ook deze ruimte heeft een ravijn en je ziet dat aan overzijde de gang verder gaat, maar helaas is de "brug" omhoog en je vindt ook nergens een hendel. Ga rechts de gang in, dood de Wartoks en loop verder. Je komt aan bij de eigenlijke toegang tot de mijnen. Dood de twee Wartoks en haal de hendel over. De poort gaat open. Loop snel naar buiten en roep Arokh, als hij al niet vanzelf komt aanvliegen. De poort gaat helaas weer dicht achter je. er verschijnt een Crow Dragon die zijn groene gifballen op je afspuwd.

Klim op Arokh, ga vliegen en versla de Crow Dragon. Meteen nadat deze dood op de grond valt verschijnt er tussen de drie groenachtige rotspunten (voor de Mijn ingang) een groot kristal en vanaf de rotswanden schieten er witte stralen naartoe. Vlieg met Arokh naar het Kristal toe en bekijk het filmpje. Arokh heeft nu ook de beschikking over die groene giftballen als tweede wapen. Verder op in het spel gaan we dit nog een paar maal meemaken. Door deze kristallen krijgt Arokh dus verschillende wapens die je kan afvuren. Je kan tussen deze vuurmodi’s schakelen net zoals je bij Rynn van wapens wisselt. Na het filmpje is de poort van de mijn weer open, dus land en ga, op de rug van Arokh de mijn in en ga naar de kamer met de omhoog staande brug. Vlieg naar de overzijde en ga daar verder door de gang. Halverwege krijg je een boodschap op je scherm en wordt het volgende level ingeladen. In feite ben je nu pas echt in de mijnen en je krijgt ook weer een Kaart Update. Kijk nu op je kaart en je ziet dat je nu een andere kaart hebt. Het is nu namelijk een kaart van het gangenstelsel van deze mijnen. Je komt bij een splitsing. Je kan links of rechts gaan. Stop en ga van Arokh af en ga als Rynn nu lopend de linker gang in en volg het pad omhoog. Je komt in een martelruimte net op tijd om te zien hoe twee Wartoks een mens doodmartelen. Het schijnt dat de Wartoks zoeken naar ene "Hider". Na dit filmpje is er een nieuwe opdracht op je kaart geschreven.

Vindt de Hider.

Ga naar links en dan, via de ladder, naar beneden. Hier zijn 2 Wartoks, dus dood ze. Ga naar de hendel en trek er aan zodat de deur, benden achter in de ruimte, open gaat. Ga daar naar binnen en pak een nieuwe harnas een strijdknots en wat elixers. Ga nu terug naar waar je Arokh hebt achtergelaten en ga dan het andere pad op, welke nu toegankelijk is dood de Wartok en ga terug naar Arokh en klim op zijn rug. Volg nu deze gang (op Arokh), dood de Wartoks die je tegenkomt. Je zal ook mensen tegenkomen die door de Wartoks nu als slaven worden gebruikt en staan te hakken op die groene kristallen. Deze kristallen is het Grimstone mineraal, een gevaarlijk goedje. Pas op voor deze mensen, want, onder invloed van het Grimstone kunnen ze je ook aanvallen. Volg de gang, links bij de slaaf, en na nogmaals een Wartok gedood te hebben, kom je bij een poort met een houten hek.

De eerste maal dat ik dit spel speelde ging dit hek dicht en kon je dus met Arokh niet verder. De tweede keer dat ik dit spel speelde bleef dit hek gewoon open en kon ik met Arokh gewoon door de opening gaan. Ik ga ervan uit dat het hek dicht gaat als je het nadert. Klim dan van Arokh en ga met Rynn verder door het hek. Aan de andere zijde ben je dan in een grote ruimte waar slaven aan het werk zijn en waar een paar Wartoks zijn. Ga onmiddellijk links omhoog. En op het hoge pad ga je meteen naar links, kill de Wartoks en vernietig de barrels. Haal de hendel over en het hek gaat weer open. Ga terug naar Arokh en op zijn rug zittend ga je weer door de doorgang. Ga nu rechtdoor en rechts (achter) naar boven. Hier kun je weer niet verder met Arokh want hij past niet door de kleine lage doorgang. Ga van Arokh en ga door de doorgang. Meteen ontmoet je een Wartok, die je zelf kunt doden, of je draait je om en rent snel terug naar Arokh om hem dit klusje te laten klaren (als je voorbij Arokh rent zal hij vanzelf op de Wartok vuren). Ga dan weer door de doorgang en volg het pad naar beneden welke zich langs een afgrond naar beneden slingert (Wartok om de bocht) en uitkomt bij een brug. Ga over de brug en volg de gang verder. Je komt uiteindelijk uit in een grote ruimte met een aantal Wartoks. In het midden is een grote rots met een houten stellage ervoor bestaande uit een paar platforms met ladders. Ga eerst naar het verste eind van deze ruimte, dus links van de middenrots en dan naar achteren, en ga het smalle pad omhoog op.

Ga helemaal naar het einde en kill de slapende Wartoks. Er staan hier ook een aantal tonnen bij elkaar. Twee ervan zijn explosief maar 1 bevat een Fire Crystal. Ga terug naar de stellage en beklim de ladders die de diverse platforms verbinden. Op het derde platform loop je naar het einde ervan rechts. Draai naar links en je ziet het volgende platform waarna je nu moet springen. Je ziet uiteraard ook de grote puntige en heen en weer zwaaiende ronde ballen. Goed time goed en spring naar het volgende platform. Ga hier nu nog niet de ladder op maar draai naar de tweede zwaaiende bol. Aan de overzijde zie je een gangingang. Juist ja, hier naartoe moet je nu springen. (Deze sprongen lijken moeilijker dan ze in feite zijn, mocht het niet lukken wees dan even GOD).

Ga door de gang, bocht om, negeer de eerste kamer rechts, weer bocht om en ga links het pad omhoog. Een Wartok smijt je een grote ronde steen tegemoet, dus ga snel links de nis in om deze te vermijden, ren dan verder omhoog en dood de Wartok. Je bent nu boven de ruimte met de grote rots in het midden, en eigenlijk op gelijke hoogte met de bovenzijde van die midden rots. Trek aan de hendel en je ziet een houten platform omhoog komen. Goed draai je om en ga helemaal terug naar het begin van de gang, spring weer terug naar de overzijde op het houten platform en beklim nu wel de ladder naar boven. Boven op de rots kill je even de Wartok en eventueel de slaaf als die in de weg gaat staan. Loop naar de zijde waar het "lift" platform nu is en spring via dit liftje naar het pad op de richel aan de overzijde. Volg dit pad, val er niet af, kill de Wartok en ga de volgende gang in. Je komt bij een richtingsaanwijzer. Ga hier rechts en volg de gang naar beneden. Je komt bij een kruising. Je kunt hier naar links (je ziet dan weer een pijl) en je kunt rechtdoor. Het pad met de pijl gaat omhoog en lijd naar de zgn Crusher Room. Hier moet je NU nog niet naar toe, dus ga gewoon rechtdoor naar buiten de sneeuw in. Kill de Wartoks en ren dan via de richel en de volgende ruimte in, en dan weer een passage door. Kill de Wartok en ga naar buiten. Je bent nu in een grote buiten ruimte. Rechts is een grote deur maar deze is dicht. Links gaat het pad verder omhoog (tussen de twee grote rotsjes). Volg dit pad helemaal omhoog en helemaal naar achteren, ga door de passage een ruimte in met een ladder en een paar tonnen. Breek ze voor wat pijlen en ga dan de ladder op naar boven. Hier boven kun je links en rechts. Ga eerst rechts, kill Wartok en ga aan het einde links af de gemetselde tunnel in. Je komt bij een Links-Rechts kruising. Ga eerst linksaf. Volg deze tunnel helemaal. Je komt in een kamer met een kolom in het midden en achter deze kolom gaat de tunnel verder naar een eindkamer . Breek hier kratten, tonnen en pak van het bankje de boog en de pijlen. Tevens ligt hier een zwaard. Ga nu helemaal terug naar de kruising en neem dan de andere gang (dus in feite rechtdoor). Volg deze ook tot de eindkamer en pak hier alles wat je kunt gebruiken. Ga dan terug naar de ladder ruimte en ga voorbij de ladder de andere gang in, volg deze. Je komt buiten en bent nu boven de grote open ruimte met de deur en de grote ronde stenen. Volg het pad over de richel en ga aan het einde de gang in en volg deze naar beneden. Je komt uit in een donkere ruimte, ga hierbinnen en je ziet een verhoging met daarop een sleutel. Dit is de Crusher Room sleutel. Pak deze (even op de verhoging klimmen). Loop ook naar de twee "schatkisten". Als je ertegen aanloopt gaan deze open en pak de potions eruit. Verlaat de kamer. Je wordt aangevallen door een nieuwe vijand....Een Knight, met twee vuurzwaarden, deze jongens zijn moeilijk te verslaan. Hij heeft twee soorten aanval. Met zijn vuurzwaarden en met magie. Als hij zijn zwaarden bij elkaar boven zijn hoofd brengt dan staat hij op het punt magie op Rynn af te vuren, dus duik weg. En gebruik je Ice Crystal op de Knight ofzo. Zwaarden helpen uiteraard ook, maar deze Knigths zijn niet zo makkelijk om te leggen als Wartoks. Goed, nadat de Knight verslagen is (oja...pak zijn Flame Zwaard...deze is beter dan die van Rynn) ga je helemaal terug naar de ladder kamer, klim naar beneden en terug naar de grote open ruimte met de ronde stenen. Oje.....uit de deur beneden in de rots komt nu een HEEL GROOT ENG BEEST. Hij maakt korte metten met een Wartok. Ren beneden meteen naar rechts en ga de grot weer in (Probeer Beestje niet aan te vallen, heeft geen zin en hij begint die grote ronde stenen naar je te gooien). Ga nu het pad op met de pijl waarvan ik eerder vertelde dat die naar de Crusher room leidt. Bevecht de Wartoks onderweg en ga naar buiten. Je staat hier boven een groot buiten gebied. Bekijk het even. Voor je zie je beneden aan de overzijde een platform met kratten en een mijnwagentje erop. Ook zie je een houten poort. Waarschijnlijk wordt je door een Crow Dragon aangevallen. Gebruik je Magic Arrows op de crow, deze zoeken zelf hun doel. Ga dan links het besneeuwde pad af en volg deze helemaal naar beneden, onder de stenen boog door en dan weer naar links. links zie je een grote groenachtige ronde poort. Hier kun je nu niet door wat dat groene is een soort krachtveld. Ga verder het pad volgen, nu weer omhoog, helemaal naar het zuiden en door een passage. Haal de hendel over en ga door de deur. Je bent nu weer in de mijn waar je Arokh moest achterlaten. Je ziet hem aan de overzijde nog staan wachten. Je kunt hem roepen maar omdat hij hier niet kan vliegen zul je naar hem toe moeten gaan. Doe dat, klim op zijn rug en ga met hem terug naar de deur waar je zonet bent uitgekomen. Ga terug naar het buiten gebied en vlieg nu met Arokh op het rotsige platform in het midden (dus het platform met de kratten, het mijn wagentje en de grote houten poort. Klim van Arokh af en ga naar de kleine deur links. gebruik je Crusher Room sleutel en ga naar binnen. Kill de Wartoks en bekijk het gebied even. Voor je zie je de drie Crushers (de grote dingen in het midden) Links haal je de hendel over om de Crushers in beweging te zetten. Steek dan de ruimte over, (langs de eerste Crusher) naar de overzijde en ga hier links naar boven. Je staat nu op een platformpje boven de op en neer bewegende Crusher. Je moet naar de overzijde (lengte richting van de kamer) naar de gang die je daar boven de Crushers ziet. Wel, het is simpel. Spring van Crusher op Crusher naar de overzijde. Wacht tot een Crusher onder je is, spring er dan op en dan naar de volgende. Op de achterste Crusher moet je wachten tot deze een ietsje boven de richel hoogte is, dan doe je snel een voorwaartse koprol en beland je in de gang. Een gewone sprong kan hier niet omdat je te dicht onder het plafond bent. Ga door de gang en je komt bij een Links-Rechts kruising. Kill de scavenger die door de rots breekt en ga dan de kleine ruimte (rechts) in voor wat voorraden. Ga weer de gang in links en vervolg je weg. Weer breekt er een scavenger door de rots, kill en ga weer even de kleine ruimte in. Pak ook hier weer wat voorraden en vervolg dan weer je weg door de gang. Op een gegeven moment moet je naar beneden glijden, en dan nogmaals. Hier beneden beland je dan bij een hele diepe schacht. Kijk naar boven en je ziet een aantal piramide -vormige platforms hangen. Ga eerst naar links en het spel neemt het even over. Je hebt de HIDER gevonden. Hij verteld Rynn dat ze de mijnen moet vernietigen en verteld ook waar haar broertje waarschijnlijk is heengebracht. Om de mijn te vernietigen moet Rynn de Grimstone Generator vernietigen.

Vernietig de mijnen:

Dit wordt een moeilijk stuk, dus save eerst maar even en doe dat zo direct ook voor en na elke sprong die je nu moet gaan maken.

Van af de, nu dode, Hider, ga links om de schacht heen naar de ander zijde en ga voor de groene ronde poort staan met je gezicht naar de schacht. Deze poort moet open worden gemaakt, maar dat gebeurd pas als je erin slaagt de Grimstone Generator te vernietigen. Omdat te doen moet je de piramide vormige platforms één voor één naar beneden laten vallen. Om dit te bereiken moet je wel op deze platform springen om er een hendel over te halen waardoor ze dan naar beneden donderen. Je moet dus via deze platforms helemaal naar het bovenste platform zien te komen om dan vanaf deze naar de dan geopende groene poort te springen. DIT IS ALLEMAAL BEST MOEILIJK, maar ik leg het uit:

Save voor je begint.

Spring naar het eerste platform (dus die voor de groene poort). Ben je er op SAVE. Op deze platforms vindt je een ronde draai hendel en een lange trekhendel. Draai nu 3* aan de ronde hendel om dit platform op gelijke hoogte te brengen met het volgende platform. Kijk dan waar dat volgende platform zich ten opzichte van de trekhendel bevindt wand hiernaartoe moet je direct springen. Springen van platform naar platform moet je doen vanaf de punten. Goed, trek aan de trekhendel en zeer snel ren naar de punt en SPRING naar het volgende platform. Het platform waar je op was zal namelijk vrij snel nadat je aan de hendel hebt getrokken naar beneden storten. Op het tweede platform geland SAVE. Op dit tweede platform kijk je even waar het volgende zich bevind (moet op gelijke hoogte zijn), trek je aan de hendel (dus deze moet niet omhoog) ren je naar de punt en springt op het derde platform. SAVE. Dit derde platform moet je nu 4* omhoog brengen met de draai hendel. SAVE. Trek aan de hendel en spring naar het vierde en hoogste platform. SAVE. Je bent op het bovenste piramide vormige platform. Oriënteer je nu goed. Bepaal waar, ten opzichte van de hendel op dit platform, onder je de groene poort is. Als je eenmaal aan de hendel hebt getrokken dien je zeer snel NAAR DE RICHEL te springen waar de groene poort zich bevindt. Waarschijnlijk zal je dat meerdere pogingen kosten. Ik kan je hierbij verder niet helpen. Je moet het gewoon proberen. Uit vinden wat de beste plek is om vanaf dit platform naar de poort te springen. Het is wel zo dat je NOOIT BIJ DE POORT kunt landen. Je land een ietsje onder de poort dus bij de landing meteen doorlopen. Als het je uiteindelijk is gelukt heb je niet alleen de mijn vernietigd, maar is de groene poort open en krijg je een kaart update. Loop door de groene poort en volg de gang. Er volgt een kleine beving maar daar heb je verder geen last van. Kijk wel uit voor de ronde stenen die naar je toe rollen. Ga over de houten plank over het ravijn en spring daarna, via het houten platform naar de overzijde. Wel moet je niet op dit platform blijven staan want het stort vrij snel naar beneden als Rynn te lang treuzelt. Dus spring erop en ren door en spring weer. Op de volgende richel zoek je het hoogste punt en springt weer naar de overzijde. Hier draai links en weer links en je ziet dat er weer gesprongen moet worden en wel naar het pad aan de overzijde. Doe dat dan en volg het pad naar boven. Weer een beving maar geen last, dus ren door. Je geraakt uiteindelijk buiten en komt dus uit de ronde groene poort die onder de rots van de Crusher Room en wordt herenigt met Arokh. Vlieg omhoog en ga naar Z (links boven de rots van de Crusher Room ingang in de hoek) en vlieg de grote tunnel binnen. Na een bocht kom je bij een hele grote ronde poort. Hier ga je doorheen en vlieg je een beetje verder en het volgende level wordt ingeladen.

Om door deze ronde poorten te vliegen, moet je Arokh er precies in het midden ervan richten. Het is een kwestie van uit proberen. Arokh moet precies horizontaal en verticaal in het midden van de poort zijn.

Level 4: Grotto:

Vind het IJs Zwaard.

In dit kleine level zijn een paar Crow Dragons te bevechten en heel wat Wartoks.

Vlieg W, en vlieg zo hoog als je kunt. Op een gegeven ogenblik moet je helemaal naar boven door het gat naar de sneeuw vliegen. Je bent uit de Grotto. Je ziet Z een grot ingang. Vlieg er naar toe en land. Hier is een Wartok REUS. Vlieg er met Arokh naar toe land, stap af en kijk even in de grot. Zo op het oog kun je loopt deze grot dood, dus ga weer naar buiten. Iets verder omhoog is nog een richel met nog een grot. Vlieg daar naar toe en land, stap af en stuur Rynnetje naar binnen. Loop helemaal door deze grot en aan de andere zijde weer naar buiten. Je staat boven een besneeuwde open ruimte en beneden je staat een Reus. Rechts zie je de monumentale ingang van de grot waar het IJszwaard zich bevindt. Deze verschijnt nu ook op je kaart. Ga links het sneeuw pad

Naar beneden af, dood de Reus en ga dan, via de helling omhoog rechts, naar de grotingang. Ga de grot in en pak het IJszwaard. Voorzichtig voor de ijskristallen. Ga daarna terug naar buiten. Je kunt nu niet dezelfde weg terug omhoog naar de vorige grot, dus ga het andere pad naar Z op. Voorzichtig want je komt maar liefst 2 Reuzen tegen . dood ze en ga de kleine grot W binnen en pak wat elixers en ander stuff, ga achterin deze grot weer uit en meteen rechtsaf en ren over deze richel en volg het totdat je onder je de grot ziet waar je daarstraks uitkwam nadat je Arokh verliet. Glij de helling af naar beneden en ga, via deze grot, terug naar Arokh. Vlieg met Arokh terug naar de beneden grot (dus waar ogenschijnlijk daarstraks je geen doorgang kon vinden) en ga met hem naar binnen en zo ver mogelijk naar achteren. Je ziet hier aan de wand een plek waar de sneeuwwand een afwijkende kleur heeft. Vuur erop met Arokh’s vuur en zie...je hebt een opening in de wand naar een andere grot. Ga , alleen Rynn, hierdoor en dood de 5 scavengers en ga daarna verder, linksaf en je ziet in de muur een skelet. Pak het elixer van hem af en bij het skelet op de vloer pak je een nieuw harnas. Loop door en glij achterin naar beneden en ga terug naar Arokh. Weer een taak volbracht want IJszwaard gevonden. Kijk op je kaart en zie wat je volgende taak is. Dit is het vinden van de toegang tot de Oostelijke Archipel.

Toegang Oostelijke Archipel:

Kijk op je kaart en je ziet dat er drie van die ronde poorten op staan. Twee kleine en in het ZW (aan de rand) een grote Zwarte ronde poort. Deze is de toegang tot het nieuwe gebied. Je moet dus de kaart volgen, eerst door de twee kleinere poorten gaan en dan door die grote zwarte poort aan de rand van je kaart. Maar dit gaat uiteraard allemaal niet zomaar. We doen dit traject stap voor stap.

Ga eerst terug tot onder de sneeuw de Grotto weer in en vlieg terug richting de poort waar je dit level bent ingekomen, maar niet helemaal (anders wordt het vorige level weer ingeladen) kijk voordurend op je kaart en ga naar de eerste poort op de kaart . De poort is afgesloten , maar in de linker wand zie je een richel met een deur. Land daar op en ga door de deur. Kill de Wartok en achter de kratten vindt je wat pijlen. Ga verder door de gang, breek onderweg tonnen en ga over de brug (links beneden bekogeld de Reus Wartok je met van alles en nog wat) en dan in de volgende gang. Je ontmoet 2 Wartoks. Tussen de kratten kun je pijlen en een boog vinden. Ga naar buiten en volg het pad naar rechts en in de bocht glij je naar beneden (ter hoogte van de twee sparren die je beneden je ziet staan). Volg het pad rechtdoor, en ren langs de Reus en blijf rennen, alsmaar het pad volgend. Hou dit pad naar rechts aan en je komt uiteindelijk ACHTER de groene poort uit. Achter staat hoog boven je nog zo’n reus. Als je mazzel hebt zal deze met zijn gemijt de reus die jou achtervolgt doden. Loop naar de groene poort en ga links de kleine rotsverhoging op en loop hier over de vloertegel, dit is een drukplaat waardoor de groene poort opengaat. Arokh vliegt naar binnen dus ga snel op Arokh en vlieg omhoog en laat hem de volgende Reus doden. Vlieg Z door de tunnels, onderweg de Wartoks op de grond dodend en de Crow Dragons in de lucht. Na een draai in de tunnel kom je een Kanon tegen, vernietig deze en blijf de tunnel volgen, nog een kanon iets verder op vernietig deze en vlieg dan verder naar de volgende groene poort achter deze tweede kanon. Ook deze is uiteraard door een groen krachtveld afgesloten, maar links boven zie je een opening met een hendel in de vloer. Je kan daar niet landen maar je kan er wel vlak voor gaan hangen en zo eerst alle Wartoks daarbinnen uitschakelen met een paar vuurstoten van Arokh. Keer dan om en vlieg (O) met Arokh naar de achterzijde van het kanon welke je omhoog ziet en welke je daarstraks vernietigt hebt. Land hier en ga door de opening in de rotswand. Loop door de grot en aan de andere zijde op de richel. aan de overzijde staat weer een Reus. Ga rechtsaf en volg de richel naar een kamer met een ladder naar beneden. Breek hier eerst even de tonnen en ga dan, via de ladder, naar beneden. Je bent nu op de richel waar je daarstraks voorhing op Arokh. Haal de hendel over en zie...het krachtveld in de poort verdwijnt. Nu gaan we niet meteen terug naar Arokh.

Banded Mail

Ga via de ladder weer omhoog en ga dan buiten op de richel staan. Loop op deze richel zo ver mogelijk naar rechts en ga een beetje schuin staan (je moet Rynn een RUN/JUMP naar beneden laten doen). Je moet nu naar de hoek onder je springen op een hoekrichel onder je, dan via deze richel naar nog een aantal richels onder je om zo de grond te bereiken. Een maal op de grond aangeland ga je Z (het pad naar beneden) en je komt in een Wartok kamp. Kill ze en je vindt hier (ik kan het niet vertalen: Banded Mail, een strijd hamer en life potions.

Ga terug het pad (nu dus omhoog) op en neem daarna het pad O en als je bij de kruising komt ga dan N (O ga je terug naar de klif, heb je niks aan) en naar achteren. Je komt in een kleine inham. Rechts zie je een poort met een hendel en er staan hier een paar stapels kratten. Er komt een Reus aan en er zijn kleinere Wartoks. Nadat je die hebt gemold en alle belangrijke goodies hebt gepakt, trek je aan de hendel om de houten deur open te maken, ga door de doorgang en kijk Arokh is er weer. Klim op zijn rug en vlieg naar de grote ronde poort en ga er nu doorheen.

Het spel neemt het over dus kijk naar het filmpje waarin Arokh een oud maatje van hem ontmoet die nu helaas tot de tegenpartij behoord. Deze vliegt opeens weg en jij krijgt weer controle. Je wordt meteen door Arokh’s voormalige "vriend" onder vuur genomen (nog al heftig) dus ga de strijd aan. Nadat deze vijand verslagen is verschijnt er tussen de drie rotspunten weer zo’’ driehoekig stuk Grimstone Kristal en vliegen er weer witte stralen in het rond. Het is tijd voor een upgrade van Arokh dus vlieg er midden in en bekijk hoe Arokh wordt "Bijgetankt" . Arokh heeft nu ook de beschikking over de Rune Off Ice.

Ga hierna door de volgende tunnel en het nieuwe gebied in.

Level 5: de Eilanden:

Je krijgt meteen een filmpje te zien waarin wordt uitgelegd wat je volgende taken zijn. Het is vrij simpel: vindt een tovenaar en steel zijn Rift Crystal.

Vindt Rimril:

Je kaart is nu een weergave van dit gebied dus kijk er op vindt met behulp ervan je weg naar de tempel in het NW, onderweg verschillende Draken dodend. Ongeveer halverwege kun je even landen op het land om wat Goblins te doden en wat items op te pikken. Eenmaal in de inham waar aan het einde de tempel is neemt het spel het weer even over, dus kijk naar het filmpje met Rimril en luister goed naar wat hij te vertellen hebt. Rynn blijkt gelijk te hebben dat ze het vrouw volk hier niet vertrouwd en je hebt er een paar nieuwe taken bij gekregen. Je moet, in de tempel, een soort test ondergaan, maar dat kan niet zomaar. Eerst moet je een amulet te pakken zien te krijgen, maar hiervoor heb je eerst de Bell Hamer nodig. Het leven wordt er zo niet eenvoudiger op voor ons Rynnetje. Goed, inmiddels staat de locatie van de Bell Hamer op de kaart (in de Zuidwest hoek) dus daar moet je nu eerst naar toe. Onderweg kom je een aantal blauwe torens tegen met in hun top een groene bol. Vernietig deze bollen nu maar gelijk als je er toch in de buurt bent en vlieg dan verder naar de Bell Hamer locatie in het Zw, onderweg ook nog een paar Crow Dragons killend.

Vindt de Bell Hamer:

Als je vlak bij de map locatie bent zie je onder je een schip. Iets ten N van deze locatie zijn een paar ruïnes. Land daar en onderzoek ze want in één ervan kun je een Fire Kristal vinden. Je wordt hier ook aangevallen door gigantische muskieten. Stijg op en vlieg naar beneden, tot onder het level met de ruïnes. Je ziet een waterval uitkomend in een meer, draai om en vlieg naar het achterste meer, draai weer om en je ziet de ingang tot Alwarren. Ga in de tunnel en aan het einde vlieg je verder. Onmiddellijk volgt er een filmpje. Je hebt een ontmoeting met een Soul Shadow en zij verteld wat je moet gaan doen en wat je te wachten staat. Ze wil dat Rynn de Soul Kristal van haar draak gaat halen en hier terug brengt. Na het filmpje begint:

Level 6:de Ruïnes van Alwarren:

Vindt het Soul Kristal

Je kaart is nu de kaart van de grotten van Alwarren.

Je bevindt je in de ruimte waar je zojuist de Soul Shadow ontmoeting had. Het ijzeren hek is dicht en blijft voorlopig dicht. Vlieg verder de grot in en volg deze onderweg Wartoks dodend en twee kanonnen vernietigend.

In het gebied net achter het tweede kanon en vlak voor de waterval is er links een grot ga hierin en volg het pad N. het gaat omhoog en leidt naar een Wartok kamp waar je bestookt wordt door twee kanonnen. Schakel de Wartoks en de kanonnen uit en in het kamp kun je dan een vuurzwaard op de grond vinden.

Ga dan verder het pad Z op en je komt bij een meer, vlieg naar de overzijde en land voor het grote hek. Stap af en ga door de kleine poort en loop door de tunnel. Achteraan, in de bocht loop je tegen een paar Wartoks aan en je ziet een hendel. Van rond de bocht komt er een Reus op je af. Snel, haal de hendel om en ren terug naar Arokh. Het hek is nu open, klim op zijn rug en ga weer de tunnel in. Dood, met een paar vuurstoten, de reus en blijf de tunnel volgen. Je komt bij een volgend meer. Stap meteen af en ga het meer in. Zwem naar rechts en dan naar links. Ga uit het meer de smalle grot en pak de sleutel, dit is Vykruta’s Axe Key. Zwem terug naar Arokh klim erop en volg het pad verder omhoog. Boven ga je rechtsaf en volg je het pad langs het meer je komt bij een gemetselde tunnel aan. Stap af, of lat Arokh eerst even de twee Wartoks roosteren, en pak links de Flame Kristal. Ga de tunnel in, val niet in het gat in het midden en volg de tunnel naar het eind. Ontmoeting met een aantal Wartoks en daarna ga je achterin deze kamer je gevonden sleutel gebruiken om het hekje van de nis open te maken. Ga de nis in en pak Vykruta’s Axe. ga terug naar Arokh, en volg het pad terug langs het meer en dan rechtdoor omhoog. Vlieg over het volgende meer en over naar de watervallen naar boven en ga daar dan het pad N in. Volg dit pad en je komt bij alweer een groot ijzeren hek bewaakt door een paar Goblins. Rooster ze en ga naar binnen. Haal links de hendel over, ga terug naar Arokh en ga met hem door het nu geopende hek naar binnen. Voor je weer een hek en deze is dicht. Rechts is een grote tunnel met achterin een kleine doorgang. Ga van Arokh af en loop deze tunnel in en dan door de smalle doorgang. Volg het pad helemaal naar beneden (onderweg wordt je aangevallen door Goblins, dus Kill). Helemaal beneden zie je een soort altaar met daarop het begeerde Soul Kristal. Pak het en je wordt onmiddellijk aangevallen door twee Knights. Kill en ga daarna terug naar Arokh. Het hek waardoor je binnenkwam (links) is nu dicht maar het andere hek is nu open. Dus klim op Arokh en ga door dat hek. Aan de andere zijde rooster je even links en rechts een paar goblins en dan volg je de tunnel naar het einde. Een Reus. Rooster hem met Arokh en ook de kleinere Wartoks en loop dan verder naar buiten. Links en voor je kanonnen. Vernietig ze en vlieg dan een stukje voorwaarts naar het grote gat in de grond. Zak naar het onderste level en ga hier binnen door de tunnel aan de overzijde. Vlieg nu helemaal terug (je bent op bekent terrein want je was hier in het begin al eerder) naar het begin van dit level naar de zaal waar je de het filmpje had met de Soul Shadow en de gesloten ijzeren poort. Stap af van Arokh en loop naar het skelet. Weer start er een filmpje. Na dit filmpje is het ijzeren hek open en kun je beginnen aan je volgende opdracht.

Verzamel 6 Magic Barrier Runes:

Ga door het nu open grote hekwerk. Binnen kom je in een ruimte met in het midden een cirkel met een altaartje. Er achter zie je een half ronde doorgang welke door een krachtveld wordt afgesloten. Op het altaartje in de cirkel ligt de eerste van de 6 Magic Barrier Runes. Pak het eraf. Onmiddellijk wordt je vanuit de hoek rechts beschoten door een Knight. Ga er naar toe, val aan en trek je meteen terug. Ren terug naar Arokh (de Knight zal je volgen) en laat de draak de Ridder roosteren. Ga daarna weer naar binnen en in de hoek waar de ridder vandaan kwam (bij het skelet op de grond. Loop naar de rand en kijk naar beneden. Glij de helling af naar beneden tot op de brug en REN meteen door want de vloer zakt in . aan het einde dood je de scavenger en breek de ton. Verder op is er een gat in de vloer maar als je links langs de muur blijft, 1 keer springt kom je veilig verder. Ga verder en je komt de tunnel uit. Hier krijg je te maken met een paar gepantserde spinnen. Ga verder rechts van de muur en achter de muur het pad volgend en de spinnen dodend. Je kaart krijgt een update. Bij de Links-Rechts kruising ga je eerst naar rechts naar de Knight en dood hem. Ga de tunnel in en blijf, bij het gat in de vloer, aan de linker muur. ga verder, springend van vloer naar vloer. Hier voorbij wordt je opgewacht door een scavenger, dus....

Net voorbij de scavenger kun je wat pijlen pakken en kom je uit de tunnel bij de tweede cirkel met de 2e Barrier Rune. Deze staat op de verhoging in het midden van de vlammen cirkel. Net erachter klim je op de laagste van de blokken en duw je het kleine blok in de vlammen. Ga dan de Barrier Rune pakken. Loop naar de rand en glij naar beneden naar het pad onder je. je bent weer op het pad waar je daarstraks de spinnen dode. Loop weer naar de links-rechts kruising en deze keer ga links en volg dit naar de 3e Rune steen. Bende scavengers maar daar weet Rynn wel raad mee. Vlak bij deze vlammende cirkel is zijn een paar stenen blokken en via deze spring je in het midden van de cirkel en pak je de 3e Barrier Rune. Spring dan op het altaartje waar deze oplag en dan over de vlammen op de grootste van de stenen blokken er buiten en dan er af. Ga rechts van de vlammen door een smalle opening naar een ruimte met een ladder, klim naar boven en dan nog een ladder op. Ga O naar het blauwe doorzichtige stukje en loop hier over heen naar de doorgang daarachter. (je kan ook eerst voor deze blauwe barrier, naar links en dan de helling op voor een Zwaard) dus ga door de opening achter de blauwe grondbarrière en je komt in een grot met een paar Goblins. Dood ze en loop door de grot naar een gat in de grond . spring door het gat naar beneden naar je 4e Rune steen. Bekijk de vlammen rondom de Rune. Één ervan gaat telkens eventjes uit. Time het goed en je kunt veilig de cirkel in rennen. Pak je 4e Rune steen en ren weer uit de cirkel.

Ga N door de volgende tunnel, kill Goblins en door de volgende tunnel N. als je deze tunnel uitkomt zie je verder op de 5e Rune steen al, maar je kunt er niet zo maar naar toe rennen. Er is een gapend gat op je weg naar de brug. Spring daar over heen en loop door over de brug, naar de vuurcirkel. Er staat een bassin met water. Breek het om de vuurcirkel te doven en pak dan de 5e Rune steen. Je moet terug over de brug, over het gat en terug naar waar je Rune Steen nummer 4 vond. Ga Z naar de nis welke is afgesloten met een hek. Aan de andere zijde van dat hek staat een Wartok en als je even wacht maakt hij het hek open. Dus ga naar binnen, dood de Wartok en volg de tunnel naar de 6e Rune Steen cirkel. Aan de overzijde van deze ruimte is een trap, en boven op die trap een gebroken stenen kolom. Ga de trap op en duw de kolom om richting vuur cirkel. De Rune steen wordt van zijn altaartje geslagen. Ga hem pakken. Er verschijnt een Knight. Versla deze en ga de volgende passage in. Je hebt nu alle 6 de Magic Barrier Runes, dus volg deze tunnel naar het City Center en plaats alle 6 Runes in hun houder. Als alle 6 op hun plaats zitten gaat de Edelsteen in het midden gloeien en de blauwe Barriers (in de poorten) verdwijnen. Ga door de poort naar de City.

De Bell Hamer van Alwarren:

Arokh komt binnen gevlogen en er volgt een gesprekje tussen Rynn en Arokh. Je ziet de hele grote reus wakker worden. Als je weer controle over het spel hebt vernietig dan met behulp van Arokh de reus. Pas wel op hij gooi een onuitputtelijke hoeveelheid bijlen naar je toe. Nadat de reus dood is ga je van Arokh af en ga je naar het midden gedeelte en pak je de Bell Hamer van zijn voetstuk. Er verschijnt weer zo’n kristal tussen de rotspunten, dus vlieg er naar toe en Arokh krijgt een Upgrade, ditmaal de Crystal of Lightning. Arokh beschikt nu dus ook over bliksemschichten. Er is maar een uitgang, namelijk door de poort waar je de eerste Magic Barrier Rune vond, dus waar Arokh vandaan kwam. Ga daar doorheen, weer door het ijzeren hekwerk en vindt dezelfde uitgang van deze grot waar je er in het begin bent ingekomen. Eenmaal eruit, ga je omhoog door het gat naar het hoger gelegen level, en het volgende level begint:

Level 7: Vervolg Eilanden:

Vindt Elemental Amulet in de Goblin Base:

Goed, we hebben nu de Bell Hamer, nu nog het amulet vinden en we zijn klaar voor de test in de Tempel van Rimril. Kijk op je kaart en in de NoordWest hoek zie je waar de Goblin Base is. Vlieg daar naar toe. Onderweg kun je vlak nadat je over het schip bent gevlogen op 2 eilandjes in de grotten wat nuttige items vinden en je zult ook een paar Crow Dragons tegen komen. Voordat je land op het strand voor de ingang van de Goblins Base rooster eerst de Goblins op dit strand. Land dan, laat Rynn afstijgen en stuur haar door de ingang.

Loop door en ga de ladder af en ga links en nog een ladder af. SAVE. Je staat in een grote hoge ruimte en van de hoge zijkanten word je door Goblins onder vuur genomen. Je moet recht vooruit, maar er is een kloof. Loop naar voren, ga een beetje schuin naar links staan en spring naar de overzijde. Loop de gang in en ga de hoek om REN naar de nis in de rechter wand en buk. Van achter je in deze gang komt een draaiende metalen ding achter je aan en in de nis komen spiesen uit de muur. Zodra je dat draaiende ding weer terug ziet gaan sta recht en vervolg je weg door deze gang naar rechts. Kill de spin. Je bent in een grote ruimte. Kill de Goblin en breek tonnen. Als je hier helemaal naar achteren loopt (langs de volgende gang rechts) dan zie het platform met de ladder waar je daarstraks was. Ga de gang rechts in. Je komt bij een kruispunt. Voor je is een nis welke gelijk wordt afgesloten met een hek. Rechts gaat een trap omhoog en links gaat de gang verder. Ga link




Advertentie


Gameinfo Drakan Order of the Flame

PC review van Drakan Order of the Flame


Reacties, cheats of tips

« vorige
1
volgende »

 Gepost door onbekend op 29 september, 2003 om 18:43
This is a FAQ: but what kind of game is this? (I will do it the next time in my one language)

 Gepost door Tha Duck op 29 september, 2003 om 18:47

Moderator

6608 posts
It is about a girl named Rynn. Her brother is kidnapped by evil warthorgs and you have to rescue him with your new friend named Arokh. I used to play the game a few years ago, and it was super! But, as the walkthrough allready says, the end makes you think that a next game will follow.

 Gepost door LPfanik op 04 maart, 2004 om 18:40
Pacman

65 posts
veel wapens, vette monsters, lekker wijf, mooie levels en een vuurspuwende draak... wat wil je nog meer ( k'eb het spel ook):-p

 Gepost door WW op 19 april, 2004 om 13:31

Moderator

4192 posts
tha duck; dark cheater is gwoon nederlands hoor.

 Gepost door Thijscui op 25 april, 2004 om 13:34
Pacman

54 posts
Ik vind het wel een tof spel, alleen het is best ingewikkeld, en die spinnen aan het begin van het spel zijn kei irritant})

 Gepost door drakan op 17 november, 2005 om 10:02
n00b

1 posts
Wie kan mij helpen? Ik zit vast in de Succubus lair. De spiegel heb ik aan de fee afgegeven en ben nu op zoek naar Ahrok. In de grotten ben ik op het hoogste (?) padenniveau, maar kom voor afgesloten doorgangen te staan, die ik niet open weet te krijgen. Ook ben ik opgesloten toen ik een boog en pijlen wilde pakken in een nis met een skelet. Hoe kom ik verder??? Alvast bedankt.

 Gepost door r_AW op 17 november, 2005 om 11:25

GN "Sickness"

10191 posts
Zat ik ok een tijdje vast....

 Gepost door r_AW op 17 november, 2005 om 11:26

GN "Sickness"

10191 posts
Daar zat ik ook een tijdje vast.. Hoe ik weg kwam weet ik niet meer....srry maat!

CheatNOW.nl © 2017-2018, is een product van Desert Productions