CheatNOW.nl
CheatNOW.nl Cheats
HOME WORD LID FORUM START BOOKMARK FAQ CONTACT ADVERTEREN

Cheats zoeken

Zoek je een cheat, trainer, hint of tip?
Titel van spel:
Platform:

Nieuwste 10 cheats

Populaire cheats

Laatste reacties

16/04Euro Truck Simulator door berrypc
22/03Euro Truck Simulator door thijsbom111
01/03Pokémon Ruby/Sapphire/Emerald door FALLOUT
17/02Pokémon Ruby/Sapphire/Emerald door pokemaster1
17/02Pokémon Emerald door pokemaster1
13/02Runescape door ALI456
13/02Need for Speed: Underground 2 door FALLOUT
11/02GTA: Grand Theft Auto: San Andreas door FALLOUT
07/12Need for Speed: Underground 2 door Pack Leader
26/11GTA: Grand Theft Auto: San Andreas door Someonet2know

CheatNOW cheat index


Kies hier de beginletter van de cheat codes, trainer, hint of tip:
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0123...

The Elder Scrolls IV: Oblivion

PC Hints en tips voor The Elder Scrolls IV: Oblivion

PLATFORM: PC
TOEGEVOEGD DOOR: Tom Kauwenberg
REACTIES: 256

The Thieves Guild:
Om in de Thieves Guild te komen moet je allereerst flink wat spullen hebben gestolen, huizen in hebben gebroken, en een keer of drie in The Imperial Prison hebben gezeten.
Als je dit soort dingen dagelijks doet, dan zal er (waar dan ook) een oude Dark Elf op je af komen. Deze geeft je een note, waarna ze vervolgens zich uit de voeten maakt.
Op de note staat dat je ‘die nacht’ (niet per se ‘die’ nacht) om 12 uur naar het Waterfront buiten de Imperial City moet komen.
Eenmaal daar om middernacht zul je Armand Christophe aantreffen vergezeld van twee mensen. Jij, moet een wedstrijdje tegen de twee andere dieven doen om in de Thieves Guild te komen. Het spel is simpel: Wie als eerst terugkeert met het dagboek van Amentius Allectus wint.
Wanneer het Armand het spel begint rent de Wood Elf Methredel al weg, de mogelijkheid om haar te volgen is redelijk slim. Je kunt ook gewoon een zwerver vragen naar de locatie van Amentius Allectus’s huis. En daar vervolgens naartoe Fast Travelen.
Zorg wel voor wat lockpicks, deze moet je uiteraard gebruiken om het huis binnen te komen.
Heb je het dagboek? Kom simpelweg de volgende nacht terug naar Armand en je bent een lid van de gilde. Heeft Methredel het boek toch eerder? Niet getreurd: Je mag volgens de regels van het spel het boek van andere spelers pikken, dat is toch makkelijker: Methredel woont namelijk ook in het Waterfront, waar de huizen toch niet goed beveiligd zijn, je kunt het met alle gemak stelen.

Een makkelijkere manier om in de thievesguild te komen is: zodra je de Gray Fox topic hebt moet je speechcraft doen bij een beggar. daarna moet je naar de gray fox vragen.
en nog een leuke glitch is dat wanneer je een paintbrush dropt, blijft hij zweven (makkelijk om naar moeilijk bereikbare plekken te komen )
Met dank aan Gimli voor deze tip!The Dark Brotherhood:
De Dark Brotherhood joinen is een ietwat moeilijke taak. Je zult een persoon moeten vermoorden die het zeker niet verdient. Denk hierbij aan Guards, Winkeliers of gewone burgers.
Als je een kill goed uitvoert dan kun je rechtsboven in je scherm lezen: “Your killing was observed by the forces unknown”. Ga vervolgens slapen…
… Wanneer je wakker word merk je dat je niet alleen bent, er is iemand bij je. De man genaamd Lucien Lachance vertelt je dat jij misschien een goed lid van de Dark Brotherhood kan zijn, met vele andere praatjes kom je uiteindelijk neer op een daad die jij moet doen om in de Dark Brotherhood te komen.
Je zult ene ‘Rufio’ moeten vermoorden die meestal in The Inn of Ill Omen zit. Hij is een zeker gemakkelijk doelwit, Rufio slaapt namelijk 20 uur per dag in de kelder van The Inn of Ill Omen. Eenmaal hem vermoord, kun je de Dark Brotherhood quest-lijn beginnen.
LET OP: Als je Lucien Lachance vermoordt/aanvalt kun je fluiten naar je plek in de Dark Brotherhood.Vampier:
Het worden van een vampier is moeilijk het kan op verschillende manieren:
-Jezelf laten aanvallen door een vampier
-Een vampier doden en vervolgens steeds opnieuw in zijn lijk kijken, totdat er staat dat je de ziekte hebt overgenomen
-Jezelf vrijwillig laten bijten door Dark Brotherhood lid Vicente Valtieri nadat je al zijn contracten hebt afgemaakt.

Eenmaal rondlopend als vampier is het veilig (en lekker?) om elke nacht bloed te zuigen van mensen die slapen. Ik raad zwervers aan, ze slapen in de openlucht en de guards geven er niks om. In het begin is bloed zuigen niet noodzakelijk, maar naarmate je langer vampier bent, gaat de zon je pijn doen. Als je overdag wil overleven zul je in de nacht bloed moeten zuigen.
Zuig je echter nooit bloed? Dan kun je na een tijdje niet langer dan 10 seconden in de zon staan. Het heeft echter ook voordelen om geen bloed te zuigen: Je wordt er steeds sterker op, je krijgt steeds meer vaardigheidspunten voor o.a. Strength, Speed, Agilty. Helaas wordt je Personality er stukken minder op. Op een gegeven moment zijn er nog maar een paar mensen die met je willen praten en handelen, andere mensen zien namelijk dat je een vampier bent en blijven dus liever uit je buurt.

Ben je het vampier zijn zat? Dan kun je er altijd nog vanaf komen, allereerst moet je naar Raminus Polus. Je kunt hem vinden in The Arcane University in de Imperial City. Overdag zit hij altijd in de Lobby, je hoeft dus geen universiteitslid te zijn om in contact met hem te komen. Hij verbind je door naar de graaf van Skingrad, deze is namelijk ook een vampier. Eenmaal de graaf ontmoet vertelt hij je over een heks die ergens afgezonderd leeft die je misschien kan helpen.
De heks wil wel iets voor je maken, maar daar moet jij wel wat voor doen: Je moet haar vijf lege Grand Soul Gems geven. Deze kunnen je voor een flink prijsje (ca. 350 gold) in verschillende Mages Guilds kopen.
Als je de heks de stenen geeft zul je voor haar ook nog ingrediënten moeten vinden. De meeste ingrediënten kun je voor prijsje van 1 á 2 gold kopen in o.a. The Main Ingredient (The Imperial City Market District). Ook zul je voor knoflook moeten zorgen, deze kun je vinden in de kelders van dure huizen in Skingrad. In deze kelders hangen aan de steunpilaren vaak ‘trossen’ knoflook.
Eenmaal het drankje in handen kun je het opdrinken, verkopen, weggeven, droppen etc. Ik raad je aan om het drankje aan de graaf van Skingrad te geven, deze geeft het aan zijn vrouw, die vervolgens sterft. Je kunt het drankje daarna toch nog opdrinken of verkopen.

Plekken waar je Vampires kan vinden:

Fort Hastrel: Ten Noorden van Kvatch
Fort Vlastarius: Ten Oosten van Skingrad
Memorial cave: Ten Oosten van de Arcane University, deel van de Virtuous blood quest
Crowhaven Castle: Noord-Westen van Anvil
Fort Carmala: Ten Zuiden van Choroll , naast Hackdirt
Onder de Arena Bloodworks
Dark Brotherhood Sanctuary
Redwater Slough: Ten Sosten van Bravil
Bloodcrust Cavern: Zuid-Oosten ven Skingrad
Gutted mine: Noorden van Cheydinhall
Fort Redman: Noorden van Leyawinn
Barren cave: Tussen Cheydinhall en Imperial City


Makkelijk overdag stelen:
Het stelen van voor werpen kan ook met alle gemak overdag, onder de neus van de Shopowner.
Zoek een leuke, dure winkel uit met leuke, dure spullen. Winkel gevonden? Zoek naar een donker hoekje waar niemand je kan zien in hurkstand. Vervolgens sla je (onbewapend, met je handen dus) rustig de dingen naar het donkere hoekje of plekje, pak alles nu ongezien op uit het hoekje. Resultaat: volle handen en een lege winkel.


Huis leegroven:
Let op: Ik ben niet 100% zeker van deze mogelijkheid, het is mogelijk dat het niet werkt!
Soms, na het doden van iemand, wil zijn/haar huis compleet beschikbaar voor je zijn. Je kunt vervolgens het huis altijd in (als je ook beschikt over de sleutel), je kunt zelfs het hele huis legaal leegroven.
Zorg wel, dat iedereen die in het huis leeft, ook vermoord wordt.Makkelijke Arena gevechten:
De Arena's (Imperial City) gevechten zijn meestal moeilijk, dat staat vast. Maar met een goede getrainde Acrobatics, Marksman en een hoopje pijlen kun je makkelijk overleven in de Arena.
Zo werkt het: Zodra de poort naar beneden zakt, ren je zo snel mogelijk naar een van de stenen die naast de poort van je vijand staan. Spring erop, en probeer vervolgens nog iets verder omhoog te komen (en eventueel op een van de pilaren te springen). Jou vijand kan je vanaf hier niet raken, maar jij kunt hem met alle gemak doden met wat pijlen of wat Destruction Spreuken.Op één na laatste Arena gevecht:
Het op één na laatste Arena gevecht is het strijden tegen een Yellow Champion en twee Yellow Pit Dogs. Als het goed is, krijg je een zwijn tot je beschikking. Deze vecht voor jou. Makkelijk is, om meteen de vorige hint op te volgen en het zwijn alles te laten doen. De kans dat het zwijn dat sterft is klein, maar is er wel! Het beste kun je zelf één of twee vijanden uitschakelen, en de rest rustig overlaten aan het zwijn terwijl jij rustig op de steen zit toe te kijken. Zo hoef jij je handen niet vies te maken, maar ben je daarna wel Champion van de Arena.


Fighters Guild Bedrog:
In de Fighters Guild liggen vele, glanzende wapens en armor achter glas. Het ziet er allemaal mooi en zeldzaam uit, maar ik raad je aan: Ga er geen Lockpicks op verspillen, het spul is namelijk niks waard. Aan de wapens heb je niks en de armor bied amper bescherming. De meeste dingen in de Fighters Guild zijn namelijk allemaal replica's.Snel geld:
Makkelijk geld verdienen is niet moeilijk:
Ga als eerste bij de Mages Guild, ookal ben je niet een Mage. Of skilled met spreuken. Vervolgens pak je alle Alchemy dingen die je kunt vinden, zolang het geen stelen is. Verkoop deze bij de plaatselijke Mages Guild handelaar. Per guild ben je hier al snel 500 Gold rijker aan. Ga zo elke Mages Guild af, totdat je de alle Guild hebt leeggeroofd en vervolgens weer hebt verkocht. In totaal ben je hier ongeveer 3000 tot 3500 Gold rijker door.Adoring Fan:
De 'Adoring Fan' die je krijgt na het uitspelen van The Arena is helemaal niet zo'n last. Je kunt je Sneak Skill namelijk makkelijk opkrikken met hem. Zeg dat hij ergens moet blijven wachten waar niemand jullie twee ziet, pickpocket hem vervolgens keer op keer. Hij zal het niet erg vinden.Skills trainen:
Soms wil het trainen van skills lastig zijn en lang duren. Ga voor de verandering is buiten de Arena kijken, naar de Imperial en de Argonian. Kijk er ongeveer een minuut of 3 naar en je skills gaan er van omhoog (eenmalig), je kunt ook de combatants in het Bloodworks een bezoekje brengen voor je skills!

Makkelijk Umbra verslaan:
Umbra is een machtige High Elf die in een ruine woont (Vindasel, te vinden ten West-Zuiden van de Imperial City). Ze beschikt over sterke armor en een geweldig zwaard. Met deze hint is het niet zo moeilijk haar te verslaan:
Pak de basket die rond haar kampje ligt, leg die op de tafel zo neer, dat je op een pilaar kan gaan staan. Spring op de tafel, vervolgens de basket en als laatste de pilaar. Vanaf hier kan Umbra je niks meer maar, en kun rustig een paar pijlen door haar hoofd schieten.Plekken waar je Skilltraining kan kopen:

ACROBATICS:
Low level
- Quille-Weave (Anvil)
- Ida Vlinorman (Imperial City , Elven Garden District)
Medium level
- Tsrava (Leyawinn)
- Ganredhel (Cheydinhall)
Master trainer
- Torbern (Aerin's Camp, Noorden van cheydinhall)

ALCHEMY:
Low level
- Felen Relas (Anvil, Mages Guild)
- S'Drassa (Leyawinn, Mages Guild)
Medium level
- Ardaine (Bravil, Mages Guild)
- Calus (Bruma)
Master trainer
- Sinderion (West Weald Inn Cellar {Quest} )

ALTERATION
Low level
-Dovyn Aren: (Imperial city, elven garden district)
-Deetsan (Cheydinhall, mages guild)
medium level
-Athragar: (Chorrol, mages guild)
-Abhuki: (zuiden van Imperial City, golden road)
master trainer
-Tooth-in-the-sea (Niben Bay, noorden van Bravil {Quest})

ARMORER
low level
-Eitar (Oosten van The Chapel of Zenitar)
-Tadrose Helas: (Bravil, Fighters Guild)
Medium level
-Rasheda: (Choroll, Fire and Steel shop)
-Rohssan: (Imperial City, A Fighting Chance, Market District)
Master level
-Gin-Wulm: (Imperial City, The Best Defence Shop, Market District {Quest} )

BLADE
Low level
-Naspia Cosma (Cheydinhall)
-Right-Wind (Bruma, Fghters guild)
Medium level
-Sherina (Leyawinn, Fighters guild)
-Rhano (Anvil, Fighters guild)
Master trainer
-Alix Lencolia (Faregyl Inn, Green Road)

BLOCK
Low level
-Fadus Calidius (Skingrad, Fighters guild)
-Huurwen (Anvil, Fighters guild)
Medium level
-Lum Gro-Barath (Chorrol, Fighters guild)
-Ambroise Caine (Skingrad)
Master trainer
-Adragil (Bravil {Quest} )

BLUNT
Low level
-Bugak Gro-Bol (Leyawinn, Southern Book Store)
-Vigdis (Anvil, fighters guild)
Medium level
-Cristophe Maran (Anvil, Brina Cross Inn)
-Azzan (Anvil, Fighters guild)
Master trainer
-Irene Metrick(Imperial city, Elven Garden District {50 NPC Kills} )

CONJURATION
Low level
-Fathis Aren (Bravil Castle)
-Sulinus Vassinus (Skingrad, Mages guild)
Medium level
-Alberic Litte (Chorrol, mages guild)
-Arentus Falvius (Bruma, Great Chapel of Talos)
Master trainer
-Olyn Seren (Molag Bal shrine, ten westen van de Imperial City)

DESTRUCTION
Low level
-Chanel (Chorrol Castle)
-J'Skar (Bruma, Mages guild)
Medium level
-Marc gullite (Anvil, Mages guild)
-Delphine Jend (Bravil, Mages guild)
Master trainer
-Bralsa Andaren (Camp, Imperial Reserve niet ver van Kynareth Shrine ten westen van Weatherlea Estate {Quest} )

HAND-TO-HAND
Low level
-Nashi (Bravil, fighters guild)
-Rufrius Vinicius (Anvil, fighters guild)
Medium level
-Davela Hlaren (Imperial Bridge Inn.)
-Ra'qanar (Cheydinhall castle)
Master trainer
-Helvius Cecia (Bruma {Quest} )

HEAVY ARMOR
Low level
-Brodras (Leyawinn, fighters guild)
-Gra-gash (Bruma, fighters guild)
Medium level
-Valis Odiil (Chorrol)
-Varnado (Imperial City, The Best Defence, Temple District)
Master trainer
-Pranal (Roxey Inn, Red Ring Road {Quest} )

ILLUSION
Low level
-Hil the tall (Cheydinhall, Chapel of Arkay)
-Jantus Brolus (Bruma)
Medium level
-Carahil (Anvil, Mages guild)
-Kud-ei (Bravil, Mages guild)
Master trainer
-Martina FLoria (Imperial City {Quest} )

LIGHT ARMOR
Low level
-Dul gro-Shug (Imperial city, Elven garden district)
-Olfand (Bruma, North wind shop)
Medium level
-Luciana Galena (Bravil)
-Ahdjari (Leyawinn)
Master trainer
-J'Bari (Leyawinn {Quest})

MARKSMAN
Low level
-Edla Dark-Heart (Bruma)
-Shameer (Skingrad)
Medium level
-Reman Broder (Skingrad)
-Pinarus Inventius (Anvil)
Master trainer
-Alawen (Troll Candle Camp, ten oosten van Anvil, of hunting {Quest} )

MERCANTILE
Low level
-Foroch (Gottshaw Inn, Zuidwest van Kvatch)
-Mach-Na (Cheydinhall, Mach-Na book store)
Medium level
-Margarte (Leyawinn)
-Seed-Neeus (Chorrol, Northern goods and trade shop)
Master trainer
-Palonirya (Imperial City, Divine Elegance shop,Market district)

MYSTICISM
Low level
-Angalmo (Chorro, Mages guild)
-Druja (Skingrad, Mages guild)
Medium level
-Ita Rienus (Bravil Mages guild)
-Boderi Ferano (Imperial City, Arcane University)
Master trainer
-Dagail (Leyawinn, mages guild {Sluit 3 Oblivion poorten} )

RESTORATION
Low level
-Cirroc (Bruma, Great chapel of Talos)
-Marie Palielle (Skingrad, Great chapel of Julianos
Medium level
-Marz (Bravil, Great chapel of Mara)
-Othesse (Cheydinhall, Great chapel of Arkay)
Master trainer
-Oleta (Kvath, Chapel of Akatosh of Refugee Camp)

SECURITY
Low level
-Malintus Ancrus (Chorrol)
-Samuel Bantien (Imperial City, Taloz Plaza district)
Medium Level
-Dro'shanji (Bravil)
-Mandil (Imperial City,Elven Garden district)
Master trainer
-J'Banna (Imperial City,Imperial legion district {Quest} )

SNEAK
Low level
-City-Swimmer (Bravil)
-Glitsel (Chorrol)
Medium level
-Othrelos (Imperial City, Elven Garden district)
-Mirabbele Monet (Anvil)
Master trainer
-Marana Rian (Imperial City,Temple district {Quest} )

SPEECHCRAFT
Low level
-Alga (Bruma)
-Uravasa Othelas (Bravil, Great Chapel of Mara)
Medium level
-Varon Vamori (Bravil)
-Gruiand Garrana (Cheydinhall, Great Chapel of Arkay)
Master trainer
-Tandilwe (Imperial City, Temple of The One, Temple District {Quest} )
DUPLICATE GLITCH

BENODIGDHEDEN:
-Bow
-2 Verschillende soorten arrows (bv: Iron arrows en Steel arrows)
-het item dat je wilt duplicaten (BV: Ring)
OPMERKING: Gebruik niet teveel arrows tegelijk, dit kan storing to zelf vast hangen van het spel veroorzaken.

Je neemt de BOW in de hand en de IRON ARROWS(50). SPAN de BOW (niet schieten) en ga naar het MENU. Druk 2X op de STEEL ARROWS(50) er komt boven aan het scherm "YOU CANNOT CHANGE WEAPONS WHILE ATTACKING", ga dan naar de RING en DROP dit. Ga uit het MENU en je schiet een pijl met de 50 RINGS. dit kan je zo vaak je wilt doen


Met dank aan lid Doh voor de Skill-Training plekken, Duplicate Truc en de Vampier Plekken.


Advertentie


Gameinfo The Elder Scrolls IV: Oblivion


Reacties, cheats of tips

« vorige 1 2 3
...
24 25
26
volgende »

 Gepost door ranger op 25 november, 2008 om 19:44

Pacman

72 posts
ik heb hier een vraag voor alle oblivion spelers:wat is jou favoriete guild (die van mij the darkbrotherhood ik ben er de baas ventjes comandeeren!!

 Gepost door robertcool9 op 31 mei, 2009 om 08:52

Pong

30 posts
Tot nu toe.... ook the darkbrotherhood maar ik ga nog even naar een paar andere kijken

 Gepost door orcam3 op 28 juni, 2009 om 19:14

Pong

25 posts
De thieves guild om bij te zitten en de mage guild om leeg te roven XD

 Gepost door James11 op 03 januari, 2010 om 13:17

Pong

26 posts
je hoeft niet per sé 3x in de gevangenis te zitten. één keer in de gevangenis zitten (ook al is het voor moord of assault) is genoeg. Myrano Avrano (of zoiets) zal je dan opzoeken in elke stad. als je in leyawiin of anvil bent duurt dit gewoon langer dan in de imperial city.

 Gepost door James11 op 07 januari, 2010 om 17:17

Pong

26 posts
Mijn favoriete is overduidelijk de Court of Madness faction bij de Shivering Isles. Als je Madgod bent kun je gwn het weer veranderen!

 Gepost door LordBlub18 op 05 september, 2012 om 12:47
n00b

2 posts
Goede info, ik heb het allemaal kunnen gebruiken

CheatNOW.nl © 2017-2018, is een product van Desert Productions