CheatNOW.nl
CheatNOW.nl Cheats
HOME WORD LID FORUM START BOOKMARK FAQ CONTACT ADVERTEREN

Cheats zoeken

Zoek je een cheat, trainer, hint of tip?
Titel van spel:
Platform:

Nieuwste 10 cheats

Populaire cheats

Laatste reacties

16/04Euro Truck Simulator door berrypc
22/03Euro Truck Simulator door thijsbom111
01/03Pokémon Ruby/Sapphire/Emerald door FALLOUT
17/02Pokémon Ruby/Sapphire/Emerald door pokemaster1
17/02Pokémon Emerald door pokemaster1
13/02Runescape door ALI456
13/02Need for Speed: Underground 2 door FALLOUT
11/02GTA: Grand Theft Auto: San Andreas door FALLOUT
07/12Need for Speed: Underground 2 door Pack Leader
26/11GTA: Grand Theft Auto: San Andreas door Someonet2know

CheatNOW cheat index


Kies hier de beginletter van de cheat codes, trainer, hint of tip:
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0123...

The Elder Scrolls IV: Oblivion

Xbox 360 Walkthrough voor The Elder Scrolls IV: Oblivion

PLATFORM: Xbox 360
TOEGEVOEGD DOOR: Tom Kauwenberg
REACTIES: 1

The Elder Scrolls IV: Oblivion

Je begint je bestaan in de cel van de Imperial City. Maak je personage aan, beslis zijn ras, ouderdom, oogkleur en haarstijl.
Kies verstandig want elk ras heeft zijn voordelen die je goed van pas kunnen komen
(argonians kunnen onder water ademen terwijl imperials een spreuk voor charm hebben).
Speel een beetje in de cel en leer de knoppen wat gebruiken, tot je een stem je hoort roepen, ga naar de deur van de cel en een
andere man in de cel begint tegen je te praten, hij is niet de gezelligste persoon en pest je met het feit dat je dood gaat welk ras je ook bent
(maar je krijgt hem nog wel terug in een van de quests). Je hoort een "Blade" praten, ga aan het raam staan achter je, anders komen ze niet binnen.
De 3 blades en de Keizer komen binnen en de keizer praat tegen je, kies gewoon een optie om er snel door te komen. Volg de Blades terwijl eentje zegt "It's a lucky day for you". Er komt een eerste gevecht, waarbij dat de vrouwelijke blade wordt gedood, door assasins van "The Mythic Dawn". Neem alles mee wat de lijken bezitten en je hebt jezelf je eerste armor en zwaard. De 2 overige blades en de keizer (laten we ze het 3-tal noemen), gaan door een deur. Terwijl jij blijft wachten komen er ratten op je afgesprongen door een rotte muur vervolg je weg hierin, vermoord de derde rat en kijk goed rond in deze kamer want hier vind je de volgende dingen:
- Rough leather cuirras
-Rough leather shield
-Rusty iron bow
-28 iron arrows (als je het lichaam van het skelet onderzoekt
-sapphire (het kistje dichtbij het skelet)
-iron key en picklocks (body van de goblin shaman)

Ga door de deur naar het volgende stuk grot. Hier wordt je geintroduceërd met de magie. Zet de flame spel op en vermoord de rat. Ga naar het volgende gedeelte van de grot, vermoord de zombie en de 3 ratten. Let goed op er zijn veel waardevolle dingen hier. Je moet nog een paar ratten verslaan nog een paar goblins en dan ga je een deur in. Je komt weer samen met de keizer en de 2 blades. Ze worden nog eens aangevallen door assassins van de Mythic Dawn groep. Deze worden vermoord en dan willen de blades jou afmaken, maar de keizer wil dit niet en praat terug tegen je, hier moet je een geboorte teken aanmaken. Na dit kom je te weten dat je naar de keizerlijke graftombe gaat. Je moet nog door een paar kamers met assassins. Dan kom je in een kamer waar dat een blade de kop neemt omdat hij denkt dat het hier ook gevaarlijk is. Hier is niets en je moet naar de rechteruitgang gaan. 1 probleem, de deur is dicht langs de andere kant. Dan moet je naar de andere uitgang deze uitgang is een doodlopend pad. Jij moet bij de keizer blijven. Je moet iets afstand houden van de keizer voor hij terug praat. Hij zegt dat hier zijn pad eindigt, hij geeft je zijn amulet. Als het gepraat voorbij is komt er een assassin door een geheime muur en dood de keizer. Hierna valt hij jou aan dood hem en Baurus komt binnen. Hij zegt tegen je dat de keizer zijn amulet weg is, zeg hem dat jij het hebt.. nu moet je een class kiezen en krijg je nog een sleutel, ga dor de geheime deur de riool in. Nu komen hier nog wat gevehten, maar volg gewoon het rode pijltje vanonder in beeld. Je komt aan een uitgang, hier word gevraagd of je nog je, ras,geboorteteken of class wilt veranderen. Als je gewoon doorgaat kom je buiten iets buiten Imperial city. Hier is de Tutorial gedaan.

MAIN STORY

Deliver the amulet

Je moet naar Chorrol, en dan wordt er gezegd dat je naar Weynon Priory. Het is hier dichtbij. Dan moet je het huis in dat de pijl aanduid. Er komt een pater op je af en die vraagt wat je bedoelingen zijn, zeg hem dat je Pater Jauffre wilt spreken, hij is boven aan een tafel. Praat over de Amulet tegen Jauffre. Hij zegt dat de zoon van de keizer Martin is hij is een priester en woont in Kvatch.

Find the heir

Ga naar Kvatch dat ten zuiden van Weynon Priory. Als je eenmaal aan de onderkant van de berg staat, komt er een man op je afgelopen. Hij zegt dat je moet vluchten nu het nog kan. Maar ga toch naar boven. Je ziet nog een paar Kvatch Guards boven staan. Praat tegen de leider “Savlin Matius”. Hij zegt dat Martin nog in de Great chapel of Akatosh zit, maar dat ze niet binnen kunnen vanwege de oblivion poort. Je kan nu 2 dingen doen of je gaat de poort binnen of je loopt rond de poort Kvatch binnen. Als je Kvatch binnengaat dan zie je de Great chapel of Akatosh nog als enig bestaand gebouw hier, ga hier naar binnen en je ziet een paar Kvatch Guards en een paar overlevenden van de aanval waaronder Martin. Hij is verbaasd dat hij de zoon van Uriël Septim is, maar hij wil niet uit de kapel als iedereen veilig naar buiten kan, dat betekent dat je de Oblivion poort moet sluiten.

Breaking the siege of Kvatch

Ga terug naar Savlin Matius, en zeg dat je Oblivion binnengaat en de verovering van Kvatch zult stoppen. Hij zegt dat het goed is, hij heeft al een aantal man binnengestuurd, maar die zijn er niet meer uitgekomen. Als je zegt dat je klaar bent, vallen al de guards aan en kun jij de poort binnen. Save vaak hier, want het is heel gevaarlijk in Oblivion. Als je iets verder loopt zie je een Kvatch guard nog een paar Scamps verslagen. Dan zegt hij dat hij blij is dat er nog iemand is, hij was al bang dat iedereen dood was buiten hem. Hij zegt dat hij teruggaat om de rest van de guards te helpen. Je kunt zeggen dat hij moet blijven om met jou mee te vechten tegen de beesten op Oblivion. Je kan niet direct naar de toren want de poorten zijn gesloten, dus moet je de lange weg nemen langs de west kant van het gebouw. Na een lange wandeling kom je eindelijk aan de deur van het Blood Feast. Eenmaal binnen zie je een rode pijl op je kompas. Dit zal je zeggen waar je naartoe moet. Je moet natuurlijk altijd naar omhoog. Verslaag alle vijanden en probeer alle deuren eens uit. Zeker als de Deur genoemd is. "... to Planes of oblivion"
dan ga je naar een dunne brug buiten en moet je een kleine toren binnen. Daar hoor je iemand iets zeggen tegen je vermoord de guard die er staat en praat tegen de man in de kooi. Hij zegt dat er geen tijd is om hem te bevrijden. Doorzoek het lijk van de Guard en je krijgt een Sigil Key. Ga teug naar de grote toren en Ga nog meer naar boven via de grote toren . Als je helemaal boven bent zie je een bol waar vuur rond is. Wees niet bang, gebruik spatie op de bol om hem te pakken. De oblivion wereld valt in elkaar, en jij komt terecht buiten oblivion dichtbij Kvatch. Ga naar Savlin en zeg dat de poort dicht is en dat ze kunnen doorgaan met de verovering van Kvatch. Als ze allemaal binnengaan kun je kiezen wat je doet. Je gaat oftewel mee met Savlin de rest van Kvatch veroveren waardoor je een Kvatch uitrusting krijgt. Of eenmaal je in de kapel bent leid je Martin terug naar Weynon Priory, wij beschrijven hier de Main story dus we gaan door met Martin.

Weynon Priory

Als je in Weynon komt zie je een man naar je toe lopen met een assassin achter hem. De man praat tegen je, de man zegt dat Assassins binnengekomen zijn in Weynon Priory, na het gesprek dood je de assassin die de man achterna zat. en ga naar de Hoofdpater die je al eerder zag, hij zegt dat Jauffre in de kapel zat te bidden. Ga de kapel binnen en vecht tegen de assassins, Jauffre zegt dat hij hier zat te bidden, toen Assassins binnenkwamen. Hij zegt dat er nog hoop is, want Martin is veilig in Weynon Priory geraakt. Maar de amulet. Volg Jauffre naar het Klooster en zie hem een geheime gang ingaan volg hem en na de geheime kamer even onderzocht hebben, komt hij terug en zegt dat de assassins het amulet hebben. Jauffre zegt dat Martin meteen naar een veilige plek moet gaan en wat is veiliger dan het kasteel van de blades. Jauffre leid je naar de stal en zegt dat je een paard moet pakken, terwijl je pijl naar Cloud Ruler Temple is veranderd spring je op het paad en rijd je naar Cloud Ruler Temple

The Path Of Dawn

Eenmaal aangekomen in Clou Ruler Temple, open je de poort en ga je samen met jauffre en martin binnen. Hoor Martin een speech geven. Hierna komt hij naar je en vraagt wat er nu moet gebeuren. Ga naar Jauffre en deze zegt dat je nu een lid bent van de blades. Je eerste opdracht is Baurus te vinden, die in Luther's Broad Boarding house in de Imperial city in het Elven Garden District. Ga naast hem zitten en praat tegen hem. hij zegt dat hij meteen zal opstaan, die man in de hoek volgt hem en jij moet die man volgen. Doe wat hij zeg. en vermoord de man in de kelder, doorzoek het lijk om een boek te krijgen en praat hierover tegen Baurus. Hij zegt dat die boeken worden gebruikt om mensen in de mythic dawn binnen te laten, er is een speciale code in de boeken verstopt. Hij zegt dat je naar Tar-Meena gaan die in de Arcane University zit.

Eenmaal bij Tar-Meena in Arcane University krijg je meer uitleg over de mythic dawn. Je krijgt te weten dat de leider Mankar Camoran is, Tar-meena denkt dat de verborgen schuilplaats van Mankar Camoran. Tar-Meena geeft je volume 2 van de reeks van 4 boeken. De andere 2 moet je nog zoeken. Ze zegt dat je naar "The first edition" moet gaan in de Market District. Phintias heeft het boek al beloofd aan een andere man.

wacht enkele seconden in de winkel tot Gwinas binnenkomt en het boek koopt. Spreek nu tegen Gwinas en zeg hem dat de Mythic dawn de keizer heeft vermoord. Gwinas geeft je het boek en ook een briefje. Hij zegt dat hij een afspraak heeft in de riolen met een lid van de Mythic Dawn beweging. Maar hij wil niets meer te maken hebben met de beweging. Ga terug naar Baurus en zeg dat het vierde deel alleen word gegeven door een lid van de beweging. hij leidt je in riolen. volg hem in de riolen en eenmaal aangekomen aan een deur zal hij met je praten, hij zegt dat het achter deze deur is. nu kun je kiezen of jij met de leden gaat praten of Baurus. Kies wat jij wil. Voor het lid van de Myhic dawn het boek geeft merkt hij jou/Baurus op die op een verhoging staat. Als jij de ontmoeting deed, sta op en vermoord de man die tegen je praten want deze heeft het boek ,als je wilt vermoord je de 2 andere ook nog. Het kan zijn dat baurus hier doodgaat. neem ook de "sunken sewers" sleutel van 1 van de assassins en vind de uitgang, de uitgang is lang een kelder van een persoon. Dus lockpicks zijn handig.

Bezoek Tar-Meena terug. ze zegt dat Mankar een geheime boodschap erin heeft gestopt, zodat enkel de echte slimme mensen binnen kunnen. ze zegt dat ze nog een dag nodig heeft om het te ontcijferen. dus wacht nog een dag. Eenmaal de dag voorbij is ga je terug naar Tar-Meena. Ze wilt graag de andere 2 boeken in zien, nu weet ze de geheime boodschap. Je moet naar The green emperor way gaan. De pijl op je kompas is veranderd naar de plaats waar je naartoe moet gaan. Je moet bij een graf gaan staan rond 12.00 middag. Je zal iets rood zien op het graf, spatie hierop en je pijl wordt veranderd naar het geheime hol van de Mythic Dawn. Als je geen god mode of hoog level heb zet dan eerst al je spulen op de bank. Ga hierna naar het geheime hol van de mythic dawn. Er zal een guard naar je toekomen en je een zin zeggen zeg dan door de andere zin te zeggen "the sun is rising"??. hij zal je binnenlaten. dan zal je tegen een ander praten, hij vraagt je om al je bezittingen aan hem te geven, (die heb jij natuurlijk niet bij) en hij geeft je een mythic dawn uitrusting. Loop een paar gangen door tot je in een kamer komt waar heel veel mensen staan. Daar hoor je nog Mankar een beetje speechen en dan vetrekken naar zijn paradijs. dan moet je naar voren gaan en er wordt je gevraagd om de Argonion te offeren die achter je ligt. Pak het dolk op en vermoord de Argonian. Ga nu naar het boek dat op de tafel ligt en pak het op en loop zo snel je kan het hol buiten want iedereen valt je aan. Eenmaal buiten moet je naar Cloud Ruler Temple. Eenmaal hier ga je naar Martin en geef je hem het boek. Hij zegt dat Jauffre je nodig heeft.

Spies

Jauffre zegt dat er spionnen zijn net buiten Cloud Ruler Temple. Jauffre zegt dat je Stefan van de blades iets meer weet. Deze zegt dat het 2 mensen zijn die altijd rond de runesteen of dusk. Ga nu naar Bruma om met Captain Burd te spreken. Hij zegt dat zer niemand 's nachts buitegaat behalve Jearl. Ga naar Jearl huis en vermoord de 2 mensen. Doorzoek het lichaam van Jearl om een sleutel te vinden van de kelder. Ga in de kelder en neem "Jearl's order". Ga hiermee naar Jauffre en hij bedankt je voor je diensten.Hij zegt dat Martin je nodig heeft.

Blood of the Daedra

Als je tegen Martin begint te praten, zal hij zeggen dat hi het eerste deel heeft ontcijfed wat er nodig is om het portaal te openen naar Mankar paradijs. Het item dat je nodig hebt is iets van de Daedra namelijk een artifact. Ik zou dit gewoon makkelijk doen door de cheat player.additem 0000000b 2. Hierdoor verkijg je de Skeleton key 2x en dit is een Daedra artifact, je kan er 1 afgeven en de andere houden. Maar als je het niet-cheaterig wilt houden, ga dan kijken onder het onderdeel "Daedra Quests". als je eenmaal het Artifact hebt ga je naar Martin en geef je hem het Artifact, hij zegt dat hij nog wat verderzoekt naar het volgende item. Ondertusen ga je naar Jauffre voor je volgende opdracht.

Bruma gate

Er is een groot probleem, er is een portaal naar Oblivion geopend iets buiten Bruma. De countess heeft de blades gevraagd om te helpen. Dat betekent jij dus. Jij gaat naar de portaal in Bruma en je gaat de wacht van Bruma hlpen de poort te sluiten, want zij gaan echt met jou in Oblivion 3 man hulp, waarvan er 1 niet doodkan, leuk hé. Een oude routine job. Even alle deuren proberen, en de sigil van het vuur afpakken. Je wordt terug buiten gekatapulteerd. Terwijl je de andere guards hun horen aanstellen. Daarna praat Burd tegen je en dankt je en zegt dat ze toekomstige poorten kunnen sluiten. Ga terug naar Cloud Ruler Temple en zeg dat het je gelukt is tegen Jauffre.


Blood of the Divines

Martin zegt dat hij het 2de item weet wat hij nodig heeft voor de portaal te openen, een artifact van de Goden. Nou dit word moeilijker. Maar Martin heeft een oplossing, Het armor van Tiber Septim, de eerste keizer die tot god is gemaakt. Deze is te vinden in het vervloekte Sancre Tor. Ga naar Jauffre om de sleutel van de ingangspoort naar Sancre Tor. Hier moet je de 4 skeleten van vier moedige eeuwenoude blades vermoorden zodat deze de vloek opheven, geen zorgen de eerste kom je snel tegen en de andere staan vanaf dan op de kaart. Eenmaal je de laatste vermoord. Volg je hem, hij leidt je naar het armor van Tiber Septim, de vloek word opgeheft en jij kan zonder problemen het armor oppakken en wegwezen. Terug naar Cloud Ruler Temple om het armor te bregen naar Martin.

Miscarand

Ondertussen heeft Martin al het volgende deel van de tekt ontcijferd je moet een Great Welkynd stone vinden, de enige plaats waar deze nog is, het veraderlijke Miscarcand. Dus het is naar Miscarcand dat we gaan. Miscarcand ligt tussen Kvatch en Skingrad. Miscarcand is veraderlijk en vol boobytraps, maar met een beetje potion en verstand red je het wel.

Allies For Bruma

Dit onderdeel is al beschikbaar sinds "Spies", je moet in de andere steden hulp zoeken om Bruma te verdedigen. Elke stad wilt iets van jou, namelijk de Oblivion poort voor de stad te sluiten. Doe dit bij elke stad om zoveel hulp te krijgen als je kunt.

Defending of Bruma

Dit vond ik een leuk onderdeel. Breng de steen terug naar Martin en hij weet wat het laastste item is, een Great Sigil stone, dit is niet de normale Sigil Stone die je altijd vindt, dit vraagt voor de opening van een grote poort naar Oblivion. Hij vraagt of je naar de Countess van Bruma en haar zegt dat ze met Martin moet ontmoeten in de kapel. Als ze naar de kapel gaat volg je haar en wacht je in de kapel op Martin, eenmaal deeze arriveerd gaan jij en Martin naar de veldslag. Al de hulp die jij hebt gevraagd staat daar. Een hele lijn soldaten, staan klaar om zij aan zij te vechten. je moet Martin beschermen tot de 3 poorten zijn opengegaan en jij in de grote poort kunt gaan, eenmaal in die poort sta je versteld, een héél groot wapen word naar voor gereden, jij moet die sigil stone verkrijgen voor dat wapen buiten is, én weer hetzelfde routinejobje, naar boven die Great Sigil stone eruithalen en Oblivion vernietigen. Eenmaal dit gedaan is moet je naar Martin, deze zegt je te spreken in Cloud Ruler Temple. Eenmaal daar geef je Martin de steen.

Paradise

Als je in Cloud Ruler Temple bent, opent Martin de poort naar paradijs. Als je hier bent dan volg je het pad tot je op een T-kruispunt komt, zie je iemand afkomen langs rechts. Vermoord hem meteen of praat eerst tegen hem, je moet die handschoenen hebben die hij heeft. Doe deze aan en ga naar de deur waar hij vandaan kwam. Vermoord hier wat beesten en kom iemand tegen die je wilt helpen hij zegt dat je hem moet volgen en in de kooi gaan zitten, NIET DOEN. Eenmaal een andere man op je vriend afkomt vermoord hem meteen ga door de volgende opening recht voor je vermoord de andere twee en ga naar het zuiden met Eldamil, hij neemt de banden af en je kunt door de deur en terug in zo'n nare grot ga gewoon door wat zig-zaggen tot de volgende deur, om weer in paradijs te komen, volg de weg tot je de 2 zonen van Mankar ziet, deze brengen je naar hun vader. eens binnen praat je met hem, eenmaal dit gedaan is het gevecht tijd, dood Mankar en zijn zonen. Paradijs valt neer en je komt terug bij Martin met het amulet in handen. Nu moet je tegen Martin praten, deze neemt het amulet en vraagt of je met hem mee naar de Imperial City gaat, leid hem naar het paleis en laat de voorlopige keizer en Martin praten, tot er een guard in komt. De Daedra valt aan!!. En inderdaad Imperial city is helemaal kapot. Leid Martin naar The Temple of the One. Als je in de Temple district bent zie je Lord Daegon uit de oblivion poort komen. Martin gelooft er niet meer in maar hij blijft je volgen, raak Lord Daegon zijn voet om door te kunnen en in The Temple of the One, daar zie je Lord Daegon binnenbreken en hier komt een mooie scene, geniet ervan want de main story is uitgespeeld maar nog lang niet alles hoor.

- De rest zal volgen -

Met veel dank aan lid Doh
Advertentie


Gameinfo The Elder Scrolls IV: Oblivion


Reacties, cheats of tips

« vorige
1
volgende »

 Gepost door cheatnownoah op 26 december, 2010 om 19:43

n00b

4 posts
bedankt zou je alleen alsjeblieft het vervolg willen maken alvast erg bedankt Noah P.S als je van mij tips/hints,cheat codes nodig hebt laat maar horen

CheatNOW.nl © 2017-2018, is een product van Desert Productions