CheatNOW.nl
CheatNOW.nl Cheats
HOME WORD LID FORUM START BOOKMARK FAQ CONTACT ADVERTEREN

Cheats zoeken

Zoek je een cheat, trainer, hint of tip?
Titel van spel:
Platform:

Nieuwste 10 cheats

Populaire cheats

Laatste reacties

16/04Euro Truck Simulator door berrypc
22/03Euro Truck Simulator door thijsbom111
01/03Pokémon Ruby/Sapphire/Emerald door FALLOUT
17/02Pokémon Ruby/Sapphire/Emerald door pokemaster1
17/02Pokémon Emerald door pokemaster1
13/02Runescape door ALI456
13/02Need for Speed: Underground 2 door FALLOUT
11/02GTA: Grand Theft Auto: San Andreas door FALLOUT
07/12Need for Speed: Underground 2 door Pack Leader
26/11GTA: Grand Theft Auto: San Andreas door Someonet2know

CheatNOW cheat index


Kies hier de beginletter van de cheat codes, trainer, hint of tip:
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0123...

Rome: Total War

PC Hints en tips voor Rome: Total War

PLATFORM: PC
TOEGEVOEGD DOOR:
REACTIES: 361

Strategie Romeinen
Als je met een van de Romeinse families speelt, is dit een goede strategie: Verover zo snel mogelijk de gebieden die normaal gezien door de andere romeinen veroverd worden. Hier houdt de creativiteit van de AI op. De Romeinen zullen alleen hun (veroverde) steden behouden. Hiermee wordt hun macht eerder beperkt en is het gemakkelijker hen later te verslaan. Voor de Julii zijn dit Segesta, Mediolanium, Massilia, Patavium,... Brutii: Apollonia, heel Greece, Klein-Azië,... Scipii: Lilybaeum, Syracuse, Carthage, ... Verover die gebieden en jij zal je familie naar roem en glorie leiden. De andere Romeinen zullen daaronder alleen maar lijden, de nietige wormen.

Geld Verdienen
Je kan veel geld verdienen door de instellingen voor de waarde van de trade-producten te veranderen. Je zal even moeten zoeken in de data, maar als je het gevonden hebt kan je stinkend rijk worden. Het best is te kijken wat er het meest in de provincie van je hoofdstad voorkomt. De waarde veranderen van iets dat veel voorkomt van 3 naar 15 kan al veel opbrengen. Het bestand is te vinden onder: C:\Program Files\The Creative Assembly\Rome - Total War\data\\descr_sm_resources.txt.
Maak trouwens wel even een back up, want je moet hier game data veranderen!

Falanxen
Falanxen zijn op zich zwak. Ze zijn alleen bruikbaar als je er verschillende naast elkaar hebt, en enkele units om de vijandelijke eenheden weg te houden van de flanken. In gevecht tegen falanxen, moet je met een aantal cavalry-eenheden een omtrekkende beweging maken. Dan val je ze van in de rug aan. Ze hebben niet de tijd om zich om te keren mét de speren, dus zullen ze hun zwaarden gebruiken. En dát is niet hun sterkste punt. Falanx VS cavalry winnaar = falanx. Gewone infanterie VS cavalry winnaar = cavalry.

Invloed kan handig zijn...
Je familieleden zullen als ze veel influence hebben gemakkelijker in de Senaat geraken. Dit is geen regel, er zijn uitzonderingen. Als je met give_trait werkt kan je gemakkelijk influence toevoegen. Op deze manier kan je de hele Senaat in handen krijgen. Een paar voorbeelden van goede traits: "InspiringSpeaker" 3, "RhetoricSkill" 3, PoliticsSkill 3, ... Maar de beste van allemaal: "Intelligent" 3

Maken je bewoners te veel vuil? Moord ze uit!
Als je ziet dat er in één van je steden veel squalor is, wat de population growth en de hapiness naar beneden haalt, moet je het volgende doen. Trek met je legers uit de stad, maar laat één unit achter (anders trekt de vijand er gewoon in). Laat ze rebelleren (civil revolt), en neem dan terug de stad in. Let op: ze moet volledig gerebelleerd zijn, niet gewoon een riot. Anders brengt het niets op. Eenmaal je de stad terug ingenomen hebt, kies je voor 'exterminate'. Je bevolkingsaantal zal onmiddellijk naar beneden gaan, en de squalor zal veel minder zijn. Volledig verdwijnen gebeurt bijna nooit. (Een andere manier is deze: zorg dat er een governor in je stad is, en gebruik dan deze cheat: give_trait "charactername" "traitname" 3. Op de plaats van traitname zet je ofwel "NaturalPhilophySkill", "GoodBuilder", of "KindRuler". Gebruik je ze alledrie, dan zal de volgende turn de squalor serieus gedaald zijn.)

Alle Volkeren
Als je met alle volkeren wilt spelen, moet je het volgende doen (maak even een backup, dit is veranderen van gamedata): Ga naar C:\Program Files\The Creative Assembly\Rome - Total War\data\world\maps\campaign\imperial_campaign. Open daar het bestand descr_strat.txt. Verander dan dit:

campaign imperial_campaign
playable
romans_julii
romans_brutii
romans_scipii
end
unlockable
egypt
seleucid
carthage
parthia
gauls
germans
britons
greek_cities
end
nonplayable
romans_senate
macedon
pontus
armenia
dacia
numidia
scythia
spain
thrace
slave
end

hierin:

campaign imperial_campaign
playable
romans_julii
romans_brutii
romans_scipii
end
unlockable
egypt
seleucid
carthage
parthia
gauls
germans
britons
greek_cities
romans_senate
macedon
pontus
armenia
dacia
numidia
scythia
spain
thrace
slave

end
nonplayable
end

Start nu een nieuwe campaign en dan kan je ook met de andere volkeren spelen.


Onderwereld
Neem zoveel mogelijk vijanden met je mee wanneer je naar de onderwereld gaat...
Wanneer je in een battle voor een groot deel uitgemoord bent, weinig troepen over hebt, en je weet dat je zal verliezen, zorg er dan voor dat je een goed verdedigbare plek krijgt. Verzamel al je resterende troepen, en ga naar een heuvel of het hoogste punt als dat mogelijk is. Als dat er niet is, dus plat terrein of de vijand die er al staat, trek dan naar het woud. Verzamel dan je troepen, en zet al je archers helemaal achteraan, je skirmishers en medium tot close missile wapens in het midden en je spearmen helemaal vooraan. Daar vlak achter zet je alle legionaries, swordsmen etc. Als je olifanten of paarden hebt, zet die dan op de flanken. Dan, met de spearmen in formatie, kan je gewoon wachten tot de vijand tegen de spearmen lopen. Dan geef je een charge met je cavalerie, die op de flanken geplaatst waren. Het is goed om ze dit te laten doen wanneer ze binnen bereik zijn van je archers. Het volgende wat je doet, is met al je swordsmen de vijand aanvallen nadat ze tegen de speren zijn opgelopen. Gebruik daarna ál je troepen om ze aan te vallen, behalve je archers. Zorg dat ze niet in het gevecht verwikkeld raken en laat ze blijven schieten. Deze manier is ook handig om verdedigende battles te spelen.

Ongelimiteerde projectielen
Maak eerst even een backup, want dit is (weeral) gamedata veranderen. Open het bestand C:\Program Files\The Creative Assembly\Rome: Total War\preferences\preferences.txt met kladblok. Hier staat de meeste info over battles etc. Voor ongelimiteerde ammo moet je de waarde van LIMITED_AMMO van TRUE naar FALSE. Je kan hetzelfde doen voor moraal, stamina(fatigue), fog of war, etc. Je moet wel een nieuwe campaign opstarten om ervoor te zorgen dat dit effect heeft.

Who let the dogs out?
Wardogs zijn de meest sublieme vuur-en-vergeet wapens. Wanneer je ziet dat de moraal van een vijandelijke eenheid zakt, laat de honden dan los om hen echt schrik aan te jagen. Eenmaal hun baasjes de bruten hebben laten gaan, kan je deze beter naar een veilige plek brengen, en dan op de ‘withdraw this unit’ knop klikken. Dit zorgt ervoor dat ze intact blijven voor een volgende confrontatie met een van je vijanden. De honden zullen zich een weg kauwen door de routende eenheden zonder dat je je erom moet bekommeren, zodat jij je kan concentreren op iets anders. Good doggies!

“Bring out you dead”
Zin in een beetje chemische oorlog? Er is een sluwe manier om biologische regels te gebruiken om je vijanden uit te moorden. Wanneer een ‘plague’ een van je steden overvalt kan je er voordeel uit halen door de bacteriën vriendelijk te ‘delen’ met je nietsvermoedende vijanden. Het enige wat je moet doen is een ‘spy’ nemen uit je geïnfecteerde stad, en deze op een reisje sturen door een aantal vijandelijke steden. Een paar goedgerichte hoestjes en niesbuien kunnen een hele reeks steden besmetten – wat er voor zorgt dat het inwonersaantal drastisch omlaag gaat.

Verdrink je familie
Moeite met het kwijtgeraken van ongewenste familieleden? Wel, waarom organiseer je geen cruisje voor hen? Dus, plaats al die lelijkerds of dommerikken op één van je zwakste boten, en stuur ze naar de open zee. Dan komen de piraten en kan je ze vaarwel wuiven.

Verdedig je stad
Gebruik volgende tactiek om een vijand die je stad aanvalt te vernietigen. Als je weet dat je je muren niet kan verdedigen omdat je dan je troepen te veel moet verspreiden, of als ze gewoon te zwak zijn om de vijand te weerhouden, doe dan het volgende. Stel al je eenheden op de central plaza op. Afhankelijk van hun plaats, zet je het best je light infantry in om het pad te blokkeren aan de kant waarlangs de vijand zou komen eenmaal ze door je muren gebroken zijn. Onthoud zeker dat je maar één klein raakpunt wil creëren zodat ze je maar langs één kant kunnen aanvallen, en zeker niet langs je geraken. Daarna zet je je Heavy Infantry achter de Light Infantry, en je cavalry plaats je op de flanken zodat deze de vijand langs de zijkant kunnen aanvallen. Wanneer ze aanvallen en aan het chargen zijn naar je infantry, geef je alle infantry (ook de heavy) om aan te vallen. Dan zorg je dat je cavalry de vluchtwegen van je vijand afsnijdt. Als dit lukt, zullen hun voor- en achterkant aangevallen worden, en zal je er in slagen hen te verslaan. (Dit kan je het best niet proberen tegen menselijke spelers.)

Vermorzel de Senaat
Als je als één van de Romeinse families speelt, en je wilt de Senaat aanvallen, wees dan niet bevreesd als je het enorme leger rond Rome ziet. Dit leger bestaat (normaal gezien toch) grotendeels uit Hastati en Principes. Deze kunnen gemakkelijk verslagen worden door Legionary Cohorts en Cavalry, (Heavy) Onagers, etc. Maar pas op: als je de Senaat aanvalt, verklaren ook de andere Romeinse factions je de oorlog.

Hints&Tips met dank aan Sandrus Castus


Geld Verdienen
Dit is een manier om met meer geld te beginnen dan normaal. (naast de geld cheat).
Open het bestandje Descr_strat in deze directory: C:\\program files\\rtw\\Data\\world\\maps\\campaign\\imperial_campaign.
Scroll in het bestandje heel ver naar beneden, totdat je voorbij de lijst met resources bent. dan kun je bij >>>> start of factions section <<<< voor elk volk allerlei dingen veranderen (als je bij denari dus ipv 5000 10000 neerzet, begin je met 10000 denari).

Met dank aan Gimli!

Verdediging met Phalanx
Als je een stad verdedigt en de vijand gebruikt een ram, zet dan 2 phalanx eenheden in de V-vorm voor de ingang met speren naar binnen,
zodat als ze binnenkomen ze op je phalanxen lopen en van 2 kanten worden aangevallen.
Ze kunnen niks terugdoen want door de V-vorm zijn hun troepen te dun verspreid waardoor ze vastzitten tot ze vluchten of dood zijn.
Dit kan alleen met gaten in de muren. ook kan je de poort soms heel gemakkelijk verdedigen door een phalanx zo DICHT mogelijk tegen de poort
aan te zetten waardoor ze niet gaan rammen.
Suggestie door Roeland
Advertentie


Reacties, cheats of tips

« vorige 1 2 3
...
35 36
37
volgende »

 Gepost door henk op 12 maart, 2011 om 12:47
n00b

17 posts
ik heb ook problem gehad met die unlock all factioncheat maar als je er een filmpje over opzoekt kom je er wel uit

CheatNOW.nl © 2017-2018, is een product van Desert Productions