CheatNOW.nl
CheatNOW.nl Cheats
HOME WORD LID FORUM START BOOKMARK FAQ CONTACT ADVERTEREN

Cheats zoeken

Zoek je een cheat, trainer, hint of tip?
Titel van spel:
Platform:

Nieuwste 10 cheats

Populaire cheats

Laatste reacties

16/04Euro Truck Simulator door berrypc
22/03Euro Truck Simulator door thijsbom111
01/03Pokémon Ruby/Sapphire/Emerald door FALLOUT
17/02Pokémon Ruby/Sapphire/Emerald door pokemaster1
17/02Pokémon Emerald door pokemaster1
13/02Runescape door ALI456
13/02Need for Speed: Underground 2 door FALLOUT
11/02GTA: Grand Theft Auto: San Andreas door FALLOUT
07/12Need for Speed: Underground 2 door Pack Leader
26/11GTA: Grand Theft Auto: San Andreas door Someonet2know

CheatNOW cheat index


Kies hier de beginletter van de cheat codes, trainer, hint of tip:
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0123...

Pokémon Goud, Zilver

GBA Walkthrough voor Pokémon Goud, Zilver

PLATFORM: GBA
TOEGEVOEGD DOOR: zLiTo
REACTIES: 3501

Omdat het spel zo gewild is hier dan toch een walktrough voor dit GameBoy Color spel:

HET BEGIN

Als je het spel aanzet begint er een mooie intro in kleur, die mooier is dan die van de vorige versies. Daarna zal er, als het een nieuw spel is, een klein venstertje verschijnen. Kies de eerste optie om het spel te starten. Het eerst dat je gevraagd wordt als je het spel begint, is de tijd. De tijd is een belangrijk gegeven in het spel, omdat sommige dingen alleen 's nachts gebeuren en andere zaken weer alleen overdag of 's middags. Vervolgens begint er een intro die heel erg lijkt op die van de vorige versies. Als er om je naam gevraagd wordt kun je één van de voorgeprogrammeerde namen kiezen of je eigen naam invullen. Dan begint het spel echt.


Je begint in je huis in Wakaba Town. Ga naar beneden. Nadat je moeder je om de dag van de week heeft gevraagd, geeft ze je de PokeGear. Ga daarna naar het grote gebouw dat in het uiterste noordwesten ligt. Dit is het lab van professor Utsugi. Als je eenmaal in het lab bent zal Utsugi tegen je gaan praten en je de keuze geven uit drie Pokémon. De linker is Cyndaquil (Hinoarashi), een Vuurpokémon. De middelste is Chikorita, een Graspokémon. En de rechter is Totodile (Waninoko), een WaterPokémon. Chikorita is een goede keuze. Hij leert Razor Leaf op level 8 en Barrier op level 12. Zijn kansen bij kritieke schade zijn goed en hij kan Flash en Cut leren.

Voordat je vertrekt geeft de assistent van Utsugi je een drankje (dat kun je gewoon niet vermijden). Maak je geen zorgen over Poké Balls, want die krijg je later.
YOSHINO CITY EN DE POKEMON OUDSTE
Je volgende bestemming is Yoshino City in het westen. Neem echter de tijd om net buiten Wakaba Town je Pokémon te trainen tot level 10. Hierdoor zal het vervolg wat gemakkelijker zijn. Als je je Pokémon moet genezen ga dan terug naar het lab van Utsugi en gebruik de computer. De computer gedraagt zich als een Pokémon Center.

Als je je Pokémon hebt getraind tot level 10 (en dat zou niet al te lang moeten duren) ga je naar het westen. Probeer niet naar het noorden te gaan want dan zul je toch niet veel verder komen. Als je Yoshino City hebt bereikt zul je een oude man tegenkomen. Praat met hem en antwoord ja op zijn vraag. De oude man geeft je dan een rondleiding door de stad. De rondleiding eindigt bij zijn huis en dan zal hij je een Map Card geven. Hierdoor kun je de kaart in de PokeGear raadplegen.

Ga naar het noorden en ga het huis in. Hier zal een man je een item genaamd Spirit Fruit geven. Er zijn verschillende soorten Spirit Fruit in het spel die voor genezing zorgen of gif of verlamming ongedaan maken. Je kunt Spirit Fruit plukken van de grote bloemen die gedurende het spel verschijnen en er is er één buiten bij dit huis. Het goede van Spirit Fruit is dat je hem aan je Pokémon kunt koppelen en als je Pokémon te veel schadepunten oploopt zal hij automatisch de Spirit Fruit gebruiken.

Ga verder naar het noorden en het oosten naar het huis van de Pokémon Oudste. Hij zal je een mysterieus ei geven. En professor Oak zal je je Pokédex geven. Hij vertelt je ook om naar Kogane City te gaan. En als laatste zal hij ook nog al jouw Pokémon genezen.
TERUG NAAR WAKABA TOWN
Maar als je het huis verlaat wordt je gebeld door Utsugi. Utsugi vertelt dat er problemen zijn en dat je onmiddellijk terug moet keren naar Wakaba Town. Ga terug via Yoshino City en gebruik het Pokémon Center. Net voordat je de stad verlaat zal je een jongeman met rood haar tegenkomen, die je uitdaagt met één van de Pokémon die jij niet hebt gekozen aan het begin van het spel. Jouw Pokémon is als het goed is op een voldoende hoog level. Hierdoor zal het een eenvoudig gevecht zijn, ondanks het feit dat jouw Pokémon zwakte heeft ten opzichte van de Pokémon van de jongeman.

Als het nodig is kun je je Pokémon in het Pokémon Center genezen. Ga dan verder naar het lab van Utsugi. De politie is daar, want er is een Poké Ball gestolen. Vreemd genoeg is het dezelfde Poké Ball die de roodharige jongen had en je moet de politie de naam geven van de jongeman waar je tegen gevochten hebt. Vanaf dat moment zal hij je rivaal zijn voor de rest van het spel. Utsugi is zeer geďnteresseerd in het ei dat je hebt gekregen, en hij wil het een tijdje bestuderen. Als je op het punt staat om te vertrekken krijg van de assistent van Utsugi 5 Poké Balls. De eerste man die je tegenkomt buiten de stad zal je vertellen hoe je de Poké Balls moet gebruiken. Antwoord nee op zijn vraag.
KIKYOU CITY EN DE WING BADGE
Op dit punt is het tijd geworden om wat Pokémon te vangen ter uitbreiding van je team. Een goede keuze zou Otachi zijn (die je alleen 's nachts kunt vangen). Otachi kan Cut leren, en vreemd genoeg ook Surf! Een andere goede vangst is Pidgey, die Fly kan leren. Ook Caterpie is, als je hem traint tot Butterfree, een goede aanvulling vanwege de psycho aanval die je hem kunt leren. En als je er toch toevallig bent, vang dan een Geodude en leer hem Strength. Geodude kun je vinden in het gebied waarvan eerder werd gezegd dat het geen zin had om daar heen te gaan. Houd tenminste één plekje open in je team. Waarom? Dat zul je later wel zien.


Ga nu naar Kikyou City om in de gym Hayato te verslaan. The gymleden en leiders gebruiken vogelachtige Pokémon en het zou een fluitje van een cent moeten zijn als je je Pokémon voldoende hebt getraind. Voordat je Hayato kunt uitdagen moet je eerst twee andere trainers verslaan. De eerste trainer gebruikt een level 9 Spearow en de tweede trainer gebruikt twee level 7 Pidgey. Daarna mag je tegen Hayato vechten die een level 7 Pidgey en een level 9 Pidgeotto inzet. Als je Hayato hebt verslagen heb je een Wing badge verdiend. Door de Wing badge neemt de aanvalskracht van al jouw Pokémon toe en kun je op elk gewenst moment Flash gebruiken. Hayato geeft je ook zandhel (TM 31). Dit is eigenlijk niets anders dan een zandaanval die veel schade aanbrengt.

Als je de gym hebt verlaten zal je weer gebeld worden door Utsugi. Hij is klaar met het onderzoeken van je ei. Ga naar het Pokémon Center. Daar zal de assistent van Utsugi zijn. Antwoord ja op zijn vraag en je krijgt je ei terug als aanvulling op je team (vandaar dat je een plekje moest openlaten). Het ei kan niet aanvallen of andere dingen doen, maar in de loop der tijd zal het ei uitkomen en dan heb je natuurlijk een Togepi!

Ga nu naar het noordelijke deel van de stad naar de Bellsprout Temple. In de tempel kom je zes trainers tegen en kun je wilde Rattata vinden. De trainers gebruiken allemaal level 3 Bellsprout. Vecht je weg naar boven, hetgeen niet al te moeilijk moet zijn. Onderweg zul je veel items vinden zoals Awaken, drankjes en Escape Ropes. Als je boven bent en de laatste trainer hebt verslagen zul je de roodharige jongeman zien praten met de leider van de tempel. De roodharige jongen gaat er vandoor en de leider gaat een gevecht met je aan. Hij gebruikt voornamelijk Bellsprout. Versla de meester van de tempel voor de Flash (HM 05).
HET VANGEN VAN DE ANNOON

Dit stuk hoef je niet te doen maar het is slechts een kleine uitdaging, het is leuk en de beloningen zijn goed. Ga naar het westen voorbij de gym en voorbij een check-in station. Je moet dan een kleine stad bereiken met wat grotten. Betreed de meest noordelijke grot. Daar vind je een klein vreemd toestel. Stap er in en druk op de A button. Je moet nu een soort puzzel maken die uiteindelijk Kabuto moet voorstellen. Als het niet lukt om de puzzel compleet te maken zorg er dan in ieder geval voor dat de twee middelste stukjes op de onderste rij op de juiste plaats zitten. Als je de puzzel af hebt gaat de vloer open en val je naar beneden. Hier kom je een vreemde Pokémon tegen, namelijk Annoon. Annoon kan vele vormen aannemen, wel 26, die allemaal een letter van het alfabet voorstellen. Je kunt ze in dit gebied allemaal vangen.

Als je twee verschillende vormen hebt gevangen verlaat dan het monument. Buiten staat een wetenschapper en praat met hem. Hij neemt je mee naar een klein laboratorium en geeft je een Pokédex upgrade om de Annon te bekijken die je al hebt gevangen. Om deze upgrade te gebruiken ga je naatr je Pokédex en druk op de A button. Het zou de enerlaatste optie in de lijst moeten zijn.

In eerste instantie zul je slechts een paar verschillende Annoon kunnen vangen. Om ze allemaal te vangen moet je ook de andere drie puzzels vinden en oplossen. Elke puzzel stelt je in staat om meer verschillende Annoon te vangen. Als je eenmaal alle 26 Annon hebt ga dan weer terig naar het kleine laboratorium. In de rechter bovenhoek bevindt zich een kleine machine. Met deze machine kun je de Annoon uitprinten als stickers op je Pocket Printer.

De Aerodactyl puzzel bevindt zich ook in dit gebied, waar de Omanyte puzzel zich bevindt. Om de andere twee puzzels te vinden moet je dit gebied in oostelijke richting verlaten. Ga dan naar het zuiden door de grot. Je hebt Surf nodig om de bij de ladders in de grot te kunnen komen. Na wat zoeken moeten deze ladders naar de twee andere puzzels van Omanyte en Moltres leiden.

Verlaat de ministad en ga verder met je echte zoektocht. Ga terug naar Kikyou City en passeer weer de gym totdat je bij de Shop staat.
HIWADA TOWN EN DE INSECT BADGE
Neem het pad naar het zuiden naar Hiwada Town (als je probeert naar het westen te gaan wordt je weg geblokkeerd door een soort boom). Onderweg zul je moeten vechten met wat trainers en wilde Pokémon die zich in de bosjes verbergen. Als je het Pokémon Center bereikt ga dan naar binnen en praat met de visser om een Fishing Pole te krijgen. Ten noorden van Pokémon Center is een meer waar je je hengel kunt gebruiken om een Magikarp of een andere Pokémon te vangen. Als je klaar bent ga dan verder naar het zuiden totdat je bij een doodlopend stuk komt. Ga de linker grot in. In de grot zul je verschillende trainers en wilde Sandshrew, Zubat en Onix tegenkomen. Je kunt een item Defense Up vinden en TM 39. Als je uit de grot komt ben je in Hiwada Town.

Ga naar het westen, langs een put die versperd wordt door een Team Rocket agent. Het ei dat je al de hele tijd bij je draagt zou inmiddels uitgekomen moeten zijn en dus heb je nu een Togepi. Hoewel hij wat zwak is kent hij wel Metronome als aanval die elke tegenstander in één keer kan uitschakelen. Het zou verstandig zijn om te beginnen met de training van Togepi. Ga naar het huis ten oosten van het Pokémon Center. Praat met Gantetsu, de maker van Poké Balls, die op een kussen zit. Hij vraagt of je de Slowpoke wilt redden die gevangen worden gehouden, waarna hij het huis verlaat. Ga nu terug de put en ga erin. Volg het pad in de ondergrondse ruimtes totdat je twee Slowpoke en twee Team Rocket leden tegenkomt. Versla ze en Gantestu zal naar je toe komen en met je praten. Gantetsu zal je dankbaar zijn. Hij geeft je een Lure Ball, een Poké Ball waar je gemakkelijker Waterpokémon mee kunt vangen.


Ga nu naar de gym om de leider te verslaan voor de Insect badge. Zorg ervoor dat je Pokémon weer helemaal fit zijn. De gymleider is Tsukushi. Ze heeft een level 14 Metapod, een level 14 Kakuna en een level 16 Scyther. Scyther is de gevaarlijkste want zijn hakaanval is behoorlijk schadelijk. Als je Tsukushi hebt verslagen krijg je de Insect badge. Hiermee kun je je Pokémon tot aan level 30 onder controle houden en je kunt Cut gebruiken. De gymleider geeft je ook Slash (TM 49), waarmee je een goede hakaanval kunt uitvoeren, die de leider in het gevecht tegen je heeft gebruikt.

Ga weer naar het Pokémon Center om je Pokémon te genezen en vervolgens ga je door de poort naar het westen. Op dat moment verschijnt je rivaal weer. Hij heeft nu een level 12 Gastly, een level 14 Zubat en een level 16 Pokémon (één van de twee die jij aan het begin niet hebt gekozen). Dit gevecht is wat moeilijker, maar ook dit gevecht mag geen probleem zijn als je je Pokémon voldoende hebt getraind.
KOGANE CITY EN DE REGULAR BADGE
Ga naar het check-in station ten westen van het Pokémon Center. Als je daar eenmaal door bent dan kom je in een donker bos. Speel een spelletje "Vang de Farfetch'd" om Cut (HM 01) te krijgen van een dankbare man. Als je één van je Pokémon uitrust met Cut, hak dan je weg door de bosjes om je weg te vervolgen. Je komt een jongen tegen. Je kunt met hem praten en dan krijg je TM2. Of je loopt gewoon door tot je bij een gebouw komt. Daar kun je TM 12 krijgen van een meisje met een Butterfree.


Ga verder naar het noorden tot je in Kogane City bent. Verken de stad maar ga nog niet naar binnen bij de gym. Je zou een Coin Case moeten kunnen vinden in een ondergrondse tunnel waarmee je kunt gokken op de gokmachines in de stad. In de Miracle Bike Shop kun je een fiets krijgen. Ga naar de Radio Tower, het grootste gebouw in het westen van de stad, en praat met de groenharige vrouw aan de rechterkant van de balie op de eerste verdieping. Beantwoord haar vragen goed en dan zal ze je de Radio Card geven. Hiermee kun je de Radio van je PokeGear bedienen.


Er is ook een Breeding Center in deze stad. Om te fokken heb je een mannetje en vrouwtje van dezelfde Pokémon nodig. Geef het mannetje aan de oude mand en het vrouwtje aan de oude vrouw. Ga naar buiten en loop in de rondte. Na ongeveer 800 stappen ga je terug naar het Center. De oude man is niet binnen. Ga naar buiten en daar is de oude man. Praat met hem en hij geeft je een ei. Na ongeveer 5000 stappen komt het ei uit en heb je je nieuwe Pokémon. Als je twee Pikachu fokt krijg je op deze manier een Pichu!

Je zou nu een Soda moeten kopen op de bovenste verdieping van de Pokéshop. Dit is ook een goede plaats om je Pokémon verder te trainen en om wat geld te verdienen door de trainers uit te dagen die daar rondhangen.


Je kunt nu naar de gym gaan. Zorg er echter wel voor dat je Pokémon minimaal op level 25 zitten, omdat de gymleider, Akane, een Pokémon genaamd Mirutank heeft. Dat 'tank' deel in zijn naam klopt wel, omdat hij heel veel schade aan kan brengen, waardoor Pokémon die op een lager level zitten gemakkelijk verslagen worden. Daarnaast heeft hij ook nog een aanval Mellow Mellow die er voor zorgt dat je Pokémon, als hij van het tegengestelde geslacht is als Mirutank, geen zin meer heeft om aan te vallen. En alsof dat nog niet erg genoeg is, heeft hij ook nog eens de beschikking over Milk, waardoor hij automatisch kan herstellen als hij teveel schade oploopt. Dit gevecht met Mirutank zal dan ook één van de moeilijkste gevechten worden tot nu toe.

Als je de gym binnen gaat kom je in een soort doolhof. Volg het spoor en vecht met de trainers totdat je een roodharig meisje tegenkomt. Ze zal je niet uitlokken voor een aanval, maar je moet eerst met haar praten. Ze heeft een level 18 Jigglypuff en de al eerder genoemde Mirutank. Als je wint zul je de Regular badge krijgen. In eerste instantie zal Akane je de badge niet willen geven. Praat met het meisje met blauwe haren en praat dan nogmaals met Akane en dan zal ze je de badge geven. Met deze badge kun je Strength gebruiken. Ze geeft je ook nog Mellow Mellow (TM 45).
ENJU CITY EN DE PHANTOM BADGE
Verlaat de gym en ga naar het huis rechts van de gym. Praat met de vrouw die naast de bloemen staat en ze zal je wat Squirtle Liquid geven. Ga naar het noorden door de poort en, langs de check-in stations totdat je bij een park komt. Je kunt met de rondzwervende trainers vechten om wat geld te verdienen of je kunt naar het check-in station in het midden aan de rechterkant gaan. Ga door het check-in station en verder naar het oosten, voorbij twee trainers. Zoek een klein paadje dat naar het noorden gaat. Je weg zal dan geblokkeerd worden door een soort struik. Onderzoek de struik door je A button in te drukken. Kies de eerste optie, waarmee je het drankje van de vrouw gebruikt. De struik zal wakker worden en zich onthullen als een Pokémon, Usokki, en hij valt je aan. Hij is gemakkelijk te verslaan maar hem vangen is niet zo gemakkelijk als je denkt. Zorg ervoor dat Usokki nog maar een klein beetje schade kan incasseren. Gebruik echter geen aanvallen als Poison of Confusion. Probeer hem dan in slaap te laten vallen. Als je hem niet laat slapen is de kans groot dat hij weer ontsnapt en er daardoor kostbare Poké Balls verloren gaan. Misschien is het wel het goede tijdstip om je Lure Ball te gebruiken. Usokki is een sterke Pokémon en zijn Rockslide is een krachtige aanval.

Ga een stukje naar rechts waar je een man in een blauw shirt tegenkomt. Versla hem om TM 08 te krijgen. Je hebt deze TM nodig om de stukken rots te vernietigen die je verderop in het spel tegenkomt.

Ga nu naar het westen naar Enju City. Onderweg kom je nog een aantal trainers tegen waar je tegen kunt vechten. Je zult je rivaal tegenkomen bij het Pokémon Center, maar ga niet met hem vechten. Ga naar het huis ten oosten van het Pokémon Center en antwoord ja om een Item Finder te krijgen. Ga nu naar het huis ten noorden van het Pokémon Center waar dansende meisjes zijn. Versla alle meisjes, die alle evoluties van Eevee gebruiken waaronder ook de twee nieuwe Blackie en Eefie. Praat met de man met blauw haar en een zwarte hoed en hij geeft je Surf (HM 03).

Ga naar de kleinere tempel linksboven in de stad. In de tempel kom je jouw rivaal weer tegen. Hij heeft inmiddels een level 20 Haunter, een level 18 Magnemite, een level 20 Zubat en een level 21 Pokémon van één van de andere twee startpokémon die jij niet hebt gekozen. Hoewel de strijd moeilijk zal zijn zul je toch gewoon moeten winnen. Als je niet wint pas dan je gevechtstactiek aan, train je Pokémon nog wat meer en probeer het nog eens. Als je hebt gewonnen verwijder de rotsen die twee paden versperren. Op beide paden kom je een trainer tegen. Versla hem en verzamel de Poké Balls. Loop rond totdat je een gat in de vloer vindt en spring hier in. Je komt terecht voor een aantal Pokémon standbeelden. Als je naar ze toe loopt zullen ze van kleur veranderen en wegspringen.

Het zijn de drie legenadarische honden. Je kunt ze op dit moment niet vangen. Elk van deze drie Pokémon kan verderop in het spel op een volkomen willekeurige plek verschijnen als je een ander gebied in gaat (meestal een stad). Dus het is gewoon een kwestie van geluk als je ze tegenkomt. Dat kan heel lang duren en het kan zelfs zo zijn dat je ze helemaal niet tegenkomt. Is het dan echt 100% een kwestie van geluk? Nou, niet helemaal. De plaats waar deze drie Pokémon zich bevinden kun je namelijk in je Pokédex opzoeken om te zien of er eentje in je buurt is. Het slechte nieuws is dat het zeer moeilijk is om ze te vangen. Ze gebruiken elke gelegenheid om er vandoor te gaan. Als je ze echter schade weet toe te brengen dan is die schade nog steeds aanwezig als je ze de volgende keer ontmoet. Het meeste succes zul je hebben als je ze in slaap kunt laten vallen of als het je lukt om ze op een andere manier wat minder mobiel te maken.


Ga naar het zuiden en neem de ladder die je terug naar boven voert. Als je denkt dat je jouw Pokémon genoeg hebt getraind kun je naar de gym gaan om de leider uit te dagen. De leider en trainers gebruiken Spookpokémon, dus zorg ervoor dat je een Pokémon hebt die sterk is tegen Spookpokémon en zorg ervoor dat je Pokémon fit zijn. Als je de gym binnen loopt zul je waarschijnlijk enkele keren door de vloer zakken. Er is namelijk een verborgen pad dat je moet volgen. Loop eerst tussen de twee Pokéball kolommen door. Daar wordt je uitgedaagd door een trainer die je natuurlijk moet verslaan. Ga in een lijn staan met de rechter kolom en loop naar het noorden totdat je een oude vrouw bereikt, die jou uitdaagt. Nadat je haar verslagen hebt ga je naar het westen tot vlak voor de oude man. Ga dan naar het noorden tot bij de oude man. Ga vervolgens naar het oosten tot vlak voor de oude vrouw.

Loop vervolgens naar het noorden tot je bij de leider, Matsuba, komt. Hij gebruikt een level 21 Gastly, een level 23 Haunter en een level 25 Gengar. Versla hem om een Phantom badge te vedienen. Hiermee kun je je Pokémon tot level 50 onder controle houden en Surf gebruiken. Hij geeft je ook Shadow Ball (TM 30).
ASAGI CITY
Ga naar het westen naar Asaga City. Als je wilt kun je stoppen bij de Mirutank boerderij maar het hoeft niet. Eén van de Mirutank is ziek. Geef hem acht tot tien Spirit Fruits en hij zal beter worden. Praat met de moeder in het huis en ze zal je een TM geven. Ook kun je melk kopen van de vader. Deze melk geneest een behoorlijke hoeveelheid schadepunten.

In Asagi City zul je merken dat de gym leeg is. Ga naar boven in de vuurtoren, het grote gebouw, en praat met Mikan. Haar Pokémon is ziek en je zult medicijn nodig hebben. Verlaat de vuurtoren en ga naar het laatste huis vlak voor het strand. Praat met de zeeman om Strength (HM) te krijgen.
TABAN CITY EN DE SHOCK BADGE

Surf naar de stad, Taban City, aan de andere kant van de zee. Versla de gymleider om de Shock badge te winnen. Met deze badge kun je je Pokémon tot aan level 70 onder controle houden. De gymleider geeft je ook Explosive Punch (TM 01).

Praat met de vrouw die buiten de gym staat om Fly (HM) te krijgen. Ga het allerlaatste huis aan de onderkant van Taban City in en praat met de man. Hij zal je dan wat Medicine geven.
TERUG NAAR ASAGI CITY EN DE STEEL BADGE

Ga nu weer terug naar Asagi City en ga weer naar boven in de vuurtoren. Praat weer met Mikan en ze zal naar de gym gaan. Versla haar om een Steel badge te winnen. Deze badge versterkt de verdediging van je Pokémon. Mikan geeft je ook Iron Tail (TM 23), waarmee je krachtige aanvallen, die zij tijdens het gevecht tegen je gebruikte, kunt uitvoeren.


CHOJU TOWN EN DE ICE BADGE
Verlaat Enju City in westelijke richting om naar Choju Town te gaan. Een man blokkeert daar de deur van de gym, zodat je niet naar binnen kunt. Ga naar het noorden en versla of vang de rode Gyarados. Als je dat hebt gedaan zoek dan in hetzelfde gebied naar een teken. Lance (Waturu) zal ook naar het teken kijken. Praat met hem en hij zal verdwijnen.

Ga terug naar Choju Town en ga de winkel in. Lance zal daar zijn en hij laat je de ingang naar een hoofdkantoor van Team Rocket zien. Ga het hoofdkantoor in. Versla de onderzoeker achter de computer en zet een schakelaar aan. Op de volgende verdieping kom je Lance weer tegen. Hij zal al jouw Pokémon genezen. Versla alle Team Rocket leden op de resterende verdiepingen om wachtwoorden te verzamelen. Je hoeft ze niet op te schrijven. Met deze wachtwoorden kun je de deuren openen. Ga naar de kamer van de baas, die zich helemaal bovenin bevindt, en versla hem. Praat met de vogel om het laatste wachtwoord te krijgen.


Ga terug naar de verdieping waar zich, achter een deur, een grote machine bevindt. Versla samen met Lance de Team Rocket leden en ga naar de kamer waar de elektriciteit wordt opgewekt. Versla de drie Electrodes aan jouw kant, de linkse. Lance geeft je Whirlpool (HM 06). Deze HM is nodig om een draaikolken te passeren.

Als je weer buiten bent zul je zien dat er niemand meer voor de deur van de gym staat. Je kunt nu naar binnen gaan en de gymnleider verslaan voor een Ice badge en Numbing Wind (TM 16).
KOGANE CITY EN DE RADIO TOWER
Op dit punt heb je inmiddels zeven badges en zul je een telefoontje krijgen van professor Utsugi. Er zijn problemen bij de Radio Tower in Kogane City. Ga daar naar toe. Ga naar binnen en versla alle Team Rocket leden. Er is een deur op één van de verdiepingen. Negeer deze deur en ga eerst helemaal naar boven om de baas te verslaan. Je zult dan een sleutel krijgen.

Verlaat de Radio Tower in noordelijke richting en ga naar de Underground Passage (dat is de plek waar je de Coin Case hebt gehad). Open de deur en ga naar binnen. Op dat moment zal ook je rivaal binnenkomen en je aanvallen.

Op één van de verdiepingen is een man gevangen. Van hem krijg je een Card Key. Ga de lift in en je zult uitkomen bij de winkel.

Ga opnieuw de Radio Tower in en ga door de deur die eerder nog dicht was. Versla de overgebleven Team Rocket leden.
FUSUBE CITY EN DE RAGING BADGE
Nu je hebt afgerekend met Team Rocket wordt het tijd om terug te gaan naar Choju City en vervolgens verder naar het oosten, door een grot, naar Fusube City. In de grot kun je Waterfall (HM 07) vinden in een item bal. Je hebt deze HM beslist nodig!


Versla Ibuki in de gym van Fusube City. Ze zal je echter niet direct de badge geven. Surf naar het gebied achter de gym en ga door de grot. Zoek de item ball waar de veer in zit. Als je hem hebt gevonden zal Ibuki weer verschijnen. Ze geeft je de Raging badge, waarmee je alle Pokémon onder controle kunt houden. Ze geeft je ook Dragon Blizzard (TM 24).
VOORBEREIDING VOOR DE POKEMON LEAGUE
Als je de grot verlaat zal Utsugi je weer bellen. Vlieg terug naar de plaats waar alles begon, dus waar je eigen huis staat. Ga naar professor Utsugi. Als je met hem praat zal hij je de Master Ball geven. Met deze Master Ball kun je elke wilde Pokémon vangen, ongeacht hoe sterk hij is. Nu heb je twee mogelijkheden. Je kunt naar de Elite Four gaan of je kunt eerst op zoek gaan naar zeldzame en sterke Pokémon. Als je de Gold versie speelt kun je op zoek gaan naar Houou en als je de Silver versie hebt kun je op zoek gaan naar Lugia. Beide Pokémon zijn heel erg nuttig en sterk, maar erg moeilijk te vinden en te vangen.
HOUOU EN LUGIA

Om te Houou te vinden moet je naar Enju City gaan. Dat is de stad waar je tegen de 4e gymleider hebt gevochten, die allemaal Spookpokémon gebruikte. Ga in de stad naar het noorden, waar je een kleine vijver moet vinden. Ga naar de linkerkant van de vijver en ga het huis in dat daar staat. Zoek de ladders om naar de andere verdiepingen te komen totdat je op een verdieping komt waar zich aan de rechterkant een dambordpatroon bevindt. Dit is een deur en ga er doorheen. Volg het pad tot je bij de volgende tempel komt en ga naar binnen. Ga naar de achterkant waar je een trap zou moeten vinden tussen een aantal Pokémon standbeelden. Ga naar boven. Ga naar het zuiden waar je de volgende trap zult vinden. De volgende verdieping heeft een aantal truukjes in petto met hellingen waarvan je naar het volgende platform kunt springen, maar niet terug. Zoek je weg naar het noordoosten van de kamer tot bij een standbeeld. Ga op de volgende verdieping naar de noordwest hoek en neem de trap naar boven. Ga naar rechts tot aan de helling. Spring over het tweede platform en neem de volgende helling naar beneden naar het volgende platform. Ga de twee hellingen naar links, één naar het zuiden, één naar rechts, en vervolgens naar het zuiden tot je niet verder kunt. Dan weer twee naar rechts en één naar het zuiden. Daar moet je een platform vinden met een trap en kun je naar de volgende verdieping. Volg de houten gang rond de kamer tot daan de trap en ga weer naar boven. Ga naar rechts tot je een rood vierkant vindt. Blijf er van af! Ga verder naar het oosten en blijf de kamer rondlopentot je een ander rood vierkant vindt. Ga er op staan en je wordt naar de volgende verdieping getransporteerd. Neem daar het pad naar het zuiden. Op naar de volgende verdieping waar je naar links gaat. Ook op de daarop volgende verdieping ga je naar links. Uiteindelijk kom je op een centraal platform met een trap. En je raad het al: weer verder naar boven. Als het goed is ben je nu op het dak. Wees er zeker van dat je Pokémon allemaal fit zijn en dat je genoeg Poké Balls hebt. Ga dan naar het noorden waar je een vogel tegen komt. Praat tegen de vogel en daarna moet je met hem vechten. Het zal een harde strijd worden. Een Waterpokémon en wateraanvallen werken het beste en gebruik bijvoorbeeld de rode Gyarados. Houou heeft een vuuraanval die jouw Pokémon een aanzienlijke hoeveelheid incasseringspunten kan kosten. En als extra bonus, of nachtmerrie, kan Houou zichzelf bijna de hele tijd genezen. Je kunt natuurlijk je Master Ball gebruiken, maar als je dat niet wilt, blijf dan aanvallen totdat Houou bijna verslagen is. Laat hem dan slapen en gooi Poké Balls naar hem totdat je hem hebt gevangen.


Om Lugia te vinden moet je naar de stad vliegen waar de 5e gym zich bevindt, vlak bij de oceaan, waar je Fly hebt gehad. Surf naar rechts waar je vier mini-eilanden vindt die door draaikolken worden afgeschermd. Surf naar het eiland rechtsboven dat aan de rechteronderkant wordt geblokkeerd door een draaikolk. Betreed de grot op het eiland gebruik Flash om de grot te verlichten. Loop door tot je een muur tegenkomt. Ga dan naar rechts totdat je van twee richels bent afgesprongen en weer tegen een muur aan loopt. Ga naar het noorden om een trap te zoeken. Ga naar boven en volg het witte pad en ga de volgende trap op. Je moet nu op een smalle strook land zijn die helemaal wordt omgeven door water. Surf naar het zuiden en surf de waterval af. Als je onder aan de waterval bent beweeg dan niet. Surf dan naar links waar je een strook land moet zien waar de zich een ingang van een grot bevindt. Ga de grot in. In de grot surf je naar het noorden totdat je een vogel in het water ziet drijven. Het is Lugia. Ook Lugia is moeilijk te vangen. Ga op dezelfde manier aan het werk als bij Houou om hem te vangen.
NAAR DE POKEMON LEAGUE
Vlieg terug naar je woonplaats. Ga naar het oosten naar Wakaba Town. Ga naar de oceaan ten oosten van de stad en ga zwemmend of surfend verder naar het oosten tot je bij een eiland komt. Hier moet je als het goed is een man tegen komen die je een nieuwe Map Card geeft, zodat je de tweede kaart ook kunt zien. Aan de noordkant van het eiland is een grot en zwem die in. Als je in de grot bent zwem dan naar links waar je een waterval tegenkomt. Als je HM 07 hebt, die je bij de ijsgrot kon krijgen, en je hem hebt geleerd aan één van je Waterpokémon, ga dan de waterval op, druk op de A button en kies de eerste optie. Als het goed is schiet je nu naar de top van de waterval. Ga vervolgens naar het oosten waar je de volgende waterval tegenkomt en ga naar beneden. Rechtsonder zie je een uitgang van de grot. Voordat je de grot kunt verlaten komt je rivaal je weer uitdagen. Zorg ervoor dat je Pokémon fit genoeg zijn. Als je door de uitgang probeert te gaan daagt je rivaal je uit. Hij gebruikt deze keer een level 34 Nyuura, een level 36 Magneton, een level 36 Golbat, een level 35 Haunter, een level 35 Kadabra en een level 38 Pokémon, die jij niet hebt gekozen aan het begin van het spel. Het moet niet al te moeilijk zijn, hoewel je af en toe toch wel een paar rake klappen oploopt. Als je hebt gewonnen kun je de grot verlaten.
OP WEG NAAR DE ELITE FOUR
Zwem dan naar het oosten tot je weer het vaste land bereikt. Ga verder naar het oosten. Je zult een witte weg vinden en volg die naar het oosten en daarna naar het noorden. Als de weg stopt ga je verder naar het noorden waar je weer een witte weg zult vinden. Volg deze weg verder naar het noorden die leidt naar een gebouw aan het einde van de weg. Een man achter een balie begint tegen je te praten en vraagt of je jouw acht badges wilt laten zien. Daarna ga je naar het noorden waar je een deur zult vinden. Ga door de deur en als het goed is ben je nu in een grote grot. Blijf doorgaan naar het noordwesten tot je een ladder vindt. Ga naar boven en vervolg je weg naar het noordoosten en zoek de ladder links van een ladder die op een richel staat. Neem de linker ladder naar de volgende verdieping. In het noorden zul je de uitgang van de grot vinden. Als je de grot uit bent zie je een ander gebouw en dit is het gebouw waar de Elite Four zich bevindt. In het gebouw is een winkel om items te kopen, een Pokémon Center en een PC waar je je Pokémon kunt wisselen. Er zijn een paar dingen die je moet doen voordat je het gevecht met de Elite Four aan gaat. Zorg dat je je sterkste Pokémon bij je hebt en dat ze 100% fit zijn (ook hun Pokémonkracht). Sla voldoende superdrankjes in die 200 incasseringspunten genezen. Ze kosten $1200 en het is het derde item op de lijst van de winkel. Misschien wil je ook wel een heleboel Super Revives hebben die een verslagen Pokémon weer verkwikken en zijn incasseringspunten weer tot de helft vult. Dit item kost $1500 en is het tweenerlaatste item op de lijst van de winkel. Neem ook zeker wat Ethers en Elixirs mee die je misschien in de PC hebt opgeslagen. Ze kunnen de aanvalskracht van een bepaalde aanval of van alle aanvallen aanvullen. Dit is heel erg handig na ongeveer je derde gevecht wanneer je aanvalskracht wat uitgeput raakt. Als je er helemaal klaar voor bent ga dan naar het oosten en daarna naar het noorden waar je een trap zult vinden. Dan begint het gevecht met de Elite Four!
HET GEVECHT MET DE ELITE FOUR/FIVE
De Elite Four bestaat uit: Itsuki, Koga (Kyou), Bruno (Batsu) en Karin. Itsuki gebruikt Psycho- en IJspokémon, Koga gebruikt Gifpokémon, Bruno gebruikt Vechtpokémon en Karin gebruikt verschillende Pokémon. Daarna moet je nog vechten tegen de huidige kampioen (Elite Five?) Lance (Wataru) die Draakpokémon gebruikt.


Itsuki heeft een level 40 Neiteio, een level 41 Jynx, een level 41 Slowbro, een level 42 Neiteio en een level 41 Exeggutor. Ze gebruikt dus voornamelijk IJspokémon met uitzondering van Slowbro en Exeggutor. Vertrouw op je Vuur- of Vechtpokémon, zij moeten de andere Pokémon in één of twee aanvallen moeten uitschakelen.


Koga heeft een level 41 Araidosu, een level 42 Muk, een level 44 Kuroba, een level 43 Uoretosu en een level 41 Venemoth. Koga heeft een goede opstelling en misschien moet je je Pokémon wel wisselen tijdens het gevecht om in het voordeel te komen. Wateraanvallen lijken het beste te werken. Na enige tijd moet je als overwinnaar uit de strijd komen.


Bruno heeft een level 41 Pokémon Kapoera, een level 42 Hitmonchan, een level 43 Onix, een level 46 Machamp en een level 42 Hitmonlee. Bruno heeft dus voornamelijk Vechtpokémon. Psychische en vliegaanvallen zijn goed om in te zetten tegen Vechtpokémon. Strength werkt ook goed en wateraanvallen zijn natuurlijk uitermate geschikt om Onix te verslaan. Pas wel op voor de Rock Slide van Machamp.


Karin heeft een level 42 Blacky, een level 45 Gengar, een level 44 Yamikarasu, een level 42 Vileplume en een level 47 Heruga. Gebruik voor namelijk vlieg-, water en krachtaanvallen. Vileplume heeft weerstand tegen Vuurpokémon.


Lance heeft een level 44 Gyarados, een level 47 Dragonite, een level 47 Dragonite, een level 50 Dragonite, een level 46 Aerodactyl en een level 46 Charizard. Lance is veruit de beste trainer van de Elite Fiver. Hij is een trainer van Draakpokémon dus gebruik voornamelijk krachtaanvallen en hyperstralen. Gebruik voor Aerodactyl krachtaanvallen, voor Charizard surf en voor de Dragonites werken hyperstralen het beste.De eerste zoektocht is nu ten einde. Maar wist je dat er nog een tweede zoektocht is? Zorg ervoor dat je je spel hebt bewaard nadat de eindcredits na het eerste deel zijn afgelopen.DE TWEEDE ZOEKTOCHT
Nu je het eerste deel van het spel hebt voltooid, is het tijd geworden om het tweede deel te beginnen. Nadat je de Elite Five hebt verslagen ben je weer terug in je woonplaats. Ga naar professor Utsugi en praat met hem. Hij zal je een kaartje geven voor een boottocht op de SS Anne. Vlieg nu naar Asagi City, de stad waar je je zesde badge heb gewonnen. Ga naar het zuiden van de stad en daar zul je een check-in station vinden. Ga naar binnen en neem de trap, die in het midden van de kamer is, naar boven. Ga naar het zuiden waar je de volgende trap vindt. Als het goed is kom je dan bij een haven. Loop verder naar het zuiden tot je een man met een blauwe hoofdband ziet. Praat met hem en kies de eerste optie als je daar om gevraagd wordt. Hij begeleidt je dan naar de SS Anne!
AAN BOORD VAN DE SS ANNE
Eenmaal aan boord moet je met iedere tegenstander vechten en met iedereen praten. Er is een PC in een van de eerste kamers waar je wat drankjes (Potions) kunt halen en Pokémon kunt wisselen. Als je iedereen hebt verslagen ga dan naar de rechterkant van de boot en neem de trap naar beneden. Daar staat een man en als hij je niet laat passeren betekent dat je nog niet iedereeen hebt verslagen of dat je nog niet met iedereen heb gepraat. Als hij je wel laat passeren ga dan verder naar het westen en vecht met iedereen die je tegenkomt. Op dit punt zul je tot de ontdekking komen dat al je Pokémon zijn genezen. Dan zul je een trap vinden in het zuidoosten van gang. Gebruik deze trap en je komt bij de kapitein. Wees er zeker van dat je met de kapitein praat nadat het meisje is vertrokken. Keer terug naar het eerste dek en praat met het meisje, die in één van de cabines naast haar vader staat. Ga daarna naar het noordelijke eind van de boot en praat met de man bij de deur, waardoor je bent binnengekomen. Als het goed is mag je de boot verlaten. Zo niet, dan heb je niet met iedereen gepraat. Als je de boot verlaat ben je in Vermillion City!

Maak je geen zorgen: als je wilt kun je altijd nog terug naar de andere kant van de kaart. Ga dan terug naar de plek waar de Elite Five zich bevindt, in het noordwesten van de kaart. Je moet dan terug gaan door de grot waar je doorheen gekomen bent. Het is een behoorlijk lange wandeling, maar als het goed is zul je het niet al te vaak nodig hebben. Een gemakkelijkere manier om terug te komen is door de metro te gebruiken. Versla eerst Lt. Surge (zei volgende hoofdstuk). Ga dan naar het huis ten zuiden van het Pokémon Center en een meer. In het huis vind je een groep mensen die rond een tafel zitten. Je zou een Clefairy moeten vinden. Praat tegen Clefairy en daarna tegen de man met het blauwe shirt die direct boven Clefairy zit. Na een lange conversatie krijg je een pop. Ga vervolgens naar Saffron City. In het noordwesten van de stad vind je een gebouw links van het noordelijke check-in station. In het gebouw bevindt zich het station. Ga nog niet naar binnen. In plaats daarvan ga je naar zuiden tot je een rij huizen ziet. Betreed het enerlaatste huis. Binnen vind je twee mensen, een Clefairy en een trap die naar de eerste verdieping gaat. Op de eerste verdieping zie je een meisje met een vogel Pokémon en praat met haar. Ze geeft je een item. Verlaat het huis en ga meteen naar het noorden naar het station. Ga naar binnen en loop door naar het boorden tot je een man met een blauwe hoed vindt. Als je met hem praat laat hij je passeren. Je komt dan terecht in Kogane city. Als je in het vervolg nog terug wilt hoef je alleen maar tegen de man met de blauwe hoed te praten. Heel gemakkelijk dus!
DE STRIJD MET LT. SURGE IN VERMILLION CITY

Eenmaal in Vermillion City, kun je een beetje rondkijken, je Pokémon genezen en wat dingen oppikken. Daarna kun je de gymleider uitdagen, Lt. Surge, een trainer van Elektropokémon. Als je in zijn gym bent zul je drie trainers en een grote hoeveelheid vuilnisbakken zien. Ook zul je zien dat de deur, die naar Lt. Surge leidt, gesloten is. Je moet alle vuilnisbakken inspecteren totdat de dialoog verandert. Dat betekent dan dat je één van de elektronische schakelaars hebt gevonden. Je hebt nu 25% kans om de volgende te vinden in één van de vier omringende vuilnisbakken. Als het bericht hetzelfde is als diegene die je normaal krijgt als je iets onderzoekt dan heb je de verkeerde vuilnisbak onderzocht en kun je weer helemaal opnieuw beginnen om de eerste schakelaar te vinden. Uiteraard zal de schakelaar dan niet in dezelfde vuilnisbak zitten. Als je de eerste schakelaar hebt gevonden en bij het onderzoeken van de tweede vuilnisbak is het bericht hetzelfde dan zou de deur naar Lt. Surge open moeten zijn. Ga naar hem toe en daag hem uit. Lt. Surge heeft een level 44 Raichu, een level 46 Electabuzz, een level 40 Electrode, een level 40 Magneton en nog een level 40 Electrode. Verwacht niet dat je even de vloer met hem kunt aanvegen, want hij is een taaie tegenstander. Zijn Magneton is echt een nare tegenstander. Hij zal jouw Pokémon verlammen en hun echte aanvalskracht terugbrengen tot 10%! Gebruik bijvoorbeeld Steenpokémon of een andere Pokémon die sterk is tegen donder en bliksem aanvallen. Houou is ook een goede keuze met zijn vuuraanvallen. Als je Lt. Surge hebt verslagen krijg je de Thunder badge, die de snelheid van je Pokémon verhoogt.
DE STRIJD MET SABRINA IN SAFFRON CITY

Verlaat de stad in noordelijke richting waar je een wit pad vindt. Volg het pad tot het check-in station. Als je het station gepasseerd bent dan ben je in Saffron city. Daar kun je alles weer even opladen om vervolgens naar het noordoosten van de stad te gaan, waar zich twee gyms bevinden. Neem de rechter gym. Eenmaal binnen zul je vele teleportatie plekken vinden. Stap op de eerste. Er zouden nu in elke kamer waar je terecht gaat komen vier teleportatie plekken moeten zijn. Een handige manier om tot bij Sabrina te komen is: als je in een kamer komt met een teleportatie plek boven je dan neem je die, en als je in een kamer komt waar de teleportatie plek zich onder je bevindt dan neem je die. Uiteindelijk zul je Sabrina vinden. Sabrina heeft een level 46 Eefie, een level 46 Mr. Mime en een level 48 Alakazam. Het moet niet moeilijk zijn om Sabrina te verslaan. Gebruik gewoon de normale aanvallen van je sterkste Pokémon. Als je Sabrina hebt verslagen krijg je de Marsh badge. Ga daarna naar het midden-westen van de stad waar je een check-in station vindt. Deze leidt naar een smal pad dat naar Celadon City gaat.
DE STRIJD MET ERIKA IN CELADON CITY

Daar is een casino waar je wat nieuwe items kunt krijgen en nieuwe Pokémon, bijvoorbeeld een Eevee! Ga na je casinobezoek naar het zuiden waar een struik een smal pad blokkeert. Hak je door de struik heen en volg het pad naar de gym, waar je Erika, een Graspokémon trainer zult vinden. Versla haar met je Vuurpokémon om de Rainbow badge en Giga Drain (TM 19) te krijgen. Keer terug naar Saffron City. Ga naar het check-in station in het noordelijke centrum van de stad. Blijf naar het noorden gaan tot je in de volgende stad bent, Cerulean City.
DE STRIJD MET MISTY IN CERULEAN CITY

Als je naar de gym gaat zul je tot de ontdekking komen dat Misty er niet is. Ga naar het vierkantje in de kamer, dat gevuld is met water. Ga aan de linker onderkant staan en kijk naar het noorden. Gebruik nu Swim maar beweeg niet. Als je eenmaal in het water bent druk je op de A button. Je zult dan een item vinden. Als je het item niet direct vindt blijf dan zoeken tot je het hebt gevonden. Verlaat de gym en ga naar het oosten van de stad. Daar moet een pad zijn dat wordt gemarkeerd door rotsblokken. Volg het pad naar het oosten tot je niet verder kunt. Je bent nu bij een rivier aangekomen waar je gaat zwemmen. Zwem stroomafwaarts tot je een groot gebouw ziet. Ga het gebouw in naar de kamer aan de rechterkant met de blauwe vloer en de elektrische generatoren. Praat met de dikke man daar en hij zal je om het item vragen dat je in de gym hebt gevonden. Kies de eerste optie en hij zal je bedanken. Verlaat het gebouw en vlieg terug naar de gym van Misty. Als je naar binnen gaat wordt je aangesproken door een lid van Team Rocket, die vervolgens naar buiten rent. Verlaat de gym en volg het witte pad ten noorden van de gym tot je een stenen weg ziet. Hier moet je het lid van Team Rocket weer tegenkomen, die opnieuw met je praat en weer wegrent. Volg het pad verder naar het noorden tot je op een gegeven moment naar het oosten kan. Ga naar het oosten, vecht onderweg met de trainers totdat je bij een huis komt. Daar zie je een meisje en een jongen met elkaar praten. Ze beginnen te vechten en na het gevecht gaan ze er vandoor. Ga terug naar de gym van Misty, die er nu wel is. Daag haar uit voor een gevecht. Misty heeft een level 42 Golduck, een level 42 Upa, een level 44 Lapras en een level 47 Starmie. Misty is niet moeilijk te verslaan. Gebruik gewoon Elektro- en Vechtpokémon en geen Steenpokémon. Ook de rode Gyarados, als je die hebt, is een goede keuze. Als je hebt gewonnen krijg je de Cascade badge.
LAVENDER TOWN
Nadat je Misty hebt verslagen ga je weer naar het oosten, via hetzelfde pad dat je eerder hebt gelopen, totdat je weer bij de rivier bent. Deze keer ga je vanaf dat punt naar het zuiden waar je een Pokémon Center en een grot tegenkomt. Ga de grot in en gebruik Flash om wat te zien. Ga naar het oosten en ga de ladder op die je daar zult vinden. Ga nu naar het noordoosten waar je de volgende ladder vindt.

Vervolgens weer naar het oosten naar de volgende ladder. Dan weer naar het noordwesten naar de laatste ladder. Uiteindelijk naar het zuiden naar de uitgang van de grot. Hier vind je de volgende stad, Lavender town. Ga naar het grote gebouw in het oosten van de stad. In het gebouw vindt je een man met een zwarte hoed. Praat met hem en hij zal je dan een upgrade voor je Poké Radio geven. Dan moet je natuurlijk wel de Radio hebben, die je in de zwarte toren kon krijgen in de stad waar je de derde gymleider hebt verslagen (in de oude wereld, niet in de huidige wereld). Met deze upgrade kun je naar de Pokéfluit luisteren. Het is het laatste radiostation op je Radio.
DE STRIJD MET AJA IN FUCHSIA CITY

Ga naar het zuiden van de stad en volg het pad naar het zuiden. Als je niet verder naar het zuiden kan moet het je naar het oosten gaan. Volg het hek totje weer naar het zuiden kunt. Ga naar het zuiden en volg het pad als deze naar het westen draait. Loop door tot het check-in station, ga er doorheen en je bent in Fuchsia City. De Safari zone is gesloten en er is niet veel anders te doen in de stad dan de het uitdagen van de gymleider. Ga naar het zuidoosten van de stad. De gym bevindt zich naast het Pokémon Center. In de gym zijn onzichtbare muren die een doolhof vormen. Probeer je weg te vinden naar de rechterkant van de kamer waar je een persoon ziet met een zwarte broek en een blauwe hoofdband. Het is de gymleider Aja. Daag haar uit. Aja is niet moeilijk te verslaan als je tenminste voldoende geneesmiddel voor gif hebt. Gebruik in het gevecht Steen- en Psychopokémon. Onderschat Aja echter niet. Als je hebt gewonnen heb je een Soul badge verdient.
TERUG NAAR VERMILLION CITY
Als je Aja hebt verslagen vlieg je terug naar Vermillion City, waar Lt. Surge woont. Ga naar het zuidoosten van de stad. Hier vind je een slapende Snorlax die de ingang van een grot blokkeert. Ga naar het menu en kies de vierde optie, de Poké Watch. Selecteer het radio icoontje en je ziet het keuzemenu voor een radiostation. Neem het allerlaatste station, station 20. Het is het Pokéfluit station. Als je niets hoort ben je vergeten om de upgrade in Lavender Town mee te nemen. Als je wel muziek hoort druk dan twee keer op de B button. De muziek moet blijven spelen. Op dit punt is het verstandig om je spel op te slaan. Loop naar de Snorlax en praat tegen hem. Hij wordt wakker en hij daagt je uit. Snorlax is erg zeldzaam en dit is de enige kans in het spel om hem te vangen. Het moeilijkste van het vangen van Snorlax is dat je zijn incasseringspunten laag genoeg moet krijgen zonder hem echter knock-out te laten gaan. Kijk echter uit voor zijn krachtige aanvallen en zijn mogelijkheid om via slaap te herstellen. Het heeft dus geen zin om hem te laten slapen. Als het je is gelukt om zijn incasseringspunten tot een smal balkje te reduceren, gooi dan zoveel mogelijk Poké Balls als je hebt. Gebruik ook geen vuur- of gifaanvallen. Met wat oefening moet het mogelijk zijn om hem te vangen. Als je Snorlax hebt gevangen of hebt uitgeschakeld ga dan de grot in. De grot staat bekend als Diglett's Cave. Je kunt hier een Diglett of Dugtrio vangen als je dat wilt. Hun graafaanval is behoorlijk effectief.
DE STRIJD MET BROCK IN PEWTER CITY

Als je eenmaal de grot weer uit bent vind je aan je linkerhand een struik. Hak je weg door de struik en ga verder naar het noorden. Je komt in Pewter City, de woonplaats van Brock. Genees je Pokémon en ga als de sodemieter naar de gym ten noorden van het Pokémon Center. Brock heeft een level 41 Graveler, een level 42 Omastar, een level 44 Onix, een level 42 Kabutops en een level 41 Rhydon. Tijd om je Waterpokémon te voorschijn te halen. Gebruik vooral wateraanvallen zoals Surf of Hydropomp. Ook de Hyperstraal is heel erg effectief. Graspokémon zijn ook goed in te zetten. Als je voornamelijk Vuur of Elektropokémon hebt, dan zit je toch wel een klein beetje in de problemen. Als je Brock verslaat heb je een Boulder badge verdiend.
DE VOLGENDE ONTMOETING MET JE RIVAAL

Na de strijd met Brock ga je naar het oosten van de stad. Volg het pad naar het oosten en ga de grot in die je daar tegenkomt. Als je naar binnen gaat zal je rivaal je uitdagen. Deze keer heeft hij een level 41 Nyuura, een level 42 Golbat, een level 41 Magneton, een level 43 Gengar, een level 43 Alakazam en een level 45 Pokémon van één van de twee Pokémon die jij niet hebt gekozen aan het begin van het spel. Deze jongen geeft ook nooit op. Hij gebruikt dezelfde strategie als altijd en is voornamelijk gebaseerd op alle verschillende types die er in zijn team zitten. Misschien is het nodig om midden in de strijd je Pokémon te wisselen. Al met al zou je niet al te veel problemen moeten ondervinden.

De grot leidt naar Mount Moon. Op de top bevindt zich een Shop waar alleen overdag iemand aanwezig is. Keer weer terug naar Pewter city. Er is ook een Trainer's House in de stad. In de kelder kun je één keer per dag vechten met een trainer van hoog niveau.
VIRIDIAN CITY
Vanuit Pewter City ga je naar het zuiden en je volgt het pad dat daar begint tot je in Viridian City aankomt. Giovanni is al lang vertrokken en de gym is leeg. Je kunt naar het gebouw gaan ten noordwesten van de Poké Shop. Als je daar naar beneden gaat zul je jezelf tegenkomen. Jouw duplicaat gebruikt drie level 50 Pokémon. Dit is niet zo'n moeilijke uitdaging. Zorg ervoor dat je Pokémon fit en sterk genoeg zijn en je zult gemakkelijk winnen. Behalve dat je je Pokémon met dit gevecht een aantal keer kunt trainen levert verder niet veel op.
CINNABAR ISLAND EN DE STRIJD MET BLAINE

Als je klaar bent ga dan naar het zuiden naar Pallet Town, de woonplaats van Ash, de held van Red/Blue/Yellow/Green. Ash is echter niet thuis want hij is bezig met een Pokémon reis. Ga verder naar het zuiden tot je de oceaan bereikt. Zwem naar het zuiden tot je een eiland bereikt. Praat op het eiland met de jongen die ten noordwesten van het Pokémon Center staat. Het is Gary en nadat je met hem gepraat hebt, verdwijnt hij. Zwem nu naar het oosten tot je een ander kleiner eiland bereikt. Op het eiland vind je een grot. Ga de grot in waar Blaine op je staat te wachten. Daag hem uit. Blaine heeft een level 45 Magukaruga, een level 45 Magmar en een level 50 Rapidash. Ook in dit gevecht zijn Waterpokémon weer uitermate geschikt. Je moet hem gemakkelijk kunnen verslaan en je hebt je Vulcano badge verdiend.
VIRIDIAN CITY EN DE STRIJD MET GARY

Vlieg terug naar Viridian City en ga naar de plek waar de gym Giovanni zich bevond. Het is de gym in het noordoosten van de stad. Binnen lijkt het erop alsof de decoraties door Lego zijn geleverd. Ga naar het noorden en zoek Gary. Als je hem niet kunt vinden komt dat doordat je niet met hem hebt gepraat op het eiland. Als je hem wel ziet daag hem dan uit. Gary heeft een level 56 Pidgeotto, een level 54 Alakazam, een level 56 Rhydon, een level 58 Gyarados, een level 58 Exeggutor en een level 59 Arcanine. De strijd met Gary is moeizaam. Gedurende de strijd zul je regelmatig de samenstelling van je team moeten wijzigen. Zorg ervoor dat je team een geschikte samenstelling heeft. Als je heel erg veel problemen hebt dan moet je waarschijnlijk eerst je Pokémon wat beter trainen. Met de badge die je hier vedient is je verzameling compleet en je hebt nu 16 badges.
DE TWEEDE LEGENDARISCHE VOGEL
Je kunt nu eventueel de tweede legendarische vogel vangen. Als je Gold speelt kun je nu Lugia vangen en als je Silver speelt kun je nu Houou vangen! Ga naar Pewter City en praat met een oude man ergens in de stad. Hij geeft je een gouden of een zilveren veer, afhankelijk van het spel dat je speelt. Vervolgens kun je op dezelfde manier als eerder beschreven in de walkthrough de tweede mystieke vogel vangen. Als je je Masterball nog hebt zal dat een stuk eenvoudiger gaan omdat de vogels nu op level 70 zitten en nog moeilijker zijn te verslaan.
OP WEG NAAR HET ULTIEME GEVECHT
Als je Gary hebt verslagen ga je terug naar Pallet Town. In het gebouw in het zuiden van de stad zul je professor Oak vinden. Als je met hem praat zal hij je Pokédex beoordelen. Wees er zeker van dat je met hem gepraat hebt want dat is noodzakelijk! Keer terug naar Viridian City. Ga naar het westen van de stad en volg het pad naar een check-in station. Eenmaal binnen ga je verder naar het westen waar je een doorgang vindt, die eerder versperd werd door een bewaker. Ga naar beneden en ga door de deur. Je bent nu op een ander pad en volg deze naar het Pokémon Center. Tijd om je Pokémon te genezen voordat je met de het ultieme gevecht begint. Zorg er voor dat je heel veel Repellants hebt, want je wilt niet verzwakt worden door alle wilde Pokémon die je tegenkomt op weg naar het gevecht. Er zijn namelijk een heleboel goed getrainde wilde Pokémon die in de buurt rondsluipen. Je kunt deze wilde Pokémon natuurlijk ook eerst gebruiken om je eigen Pokémon beter te trainen. Ten westen van het Pokémon Center vind je een grot. Ga naar binnen. Gebruik Flash om alles beter te kunnen zien. Ga naar het noordoosten van de ruimte die je tegenkomt. Daar vind je de volgende ingang van een grot. Volg het spoor naar het noorden waar je volgende grot zult vinden. Blijf doorlopen tot je een jongen tegenkomt die met zijn rug naar je toe staat. Het is Ash. Maak jezelf gereed voor het gevecht van je leven!
HET GEVECHT MET ASH

Ash heeft een level 81 Pikachu, een level 77 Blastoise, een level 73 Eefie, een level 77 Snorlax, een level 77 Venusaur en een level 77 Charizard. Pikachu, Blastoise en Eefie moeten niet zo'n probleem zijn om te verslaan. Snorlax is echter een ander verhaal. Hij is enorm sterk, heeft een enorme hoeveelheid incasseringspunten en hij kan slapen om te herstellen. Het heeft dus geen enkele zin om hem in slaap te laten vallen. Een goede tegenstander voor Snorlax is een Spookpokémon zoals Muuma. Een mogelijke aanpak om Ash te verslaan. Gebruik Houou om Pikachu te verslaan. Gebruik de rode Gyarados voor Blastoise. Vooral zijn Hyperstraal is heel nuttig. Zet ook de rode Gyarados in tegen Eefie. Wissel snel naar Muuma en laat Snorlax zijn krachtaanvallen uitvoeren, die geen effect hebben op een Spookpokémon. Tijd om je gewonde of verslagen Pokémon te genezen. Gebruik de aanvallen verwarring en ontrek IP van Muuma en wissel naar de Gyarados. Snorlax is als het goed is slechts één of twee ronden verward. Gebruik de hyperstraal totdat Gyarados is uitgeschakeld. Terug naar Muuma waarmee het dan mogelijk moet zijn om Snorlax uit te schakelen. Wissel naar Houou om met zijn vuuraanvallen Venusaur weg te blazen en gebruik vliegaanvallen om Charizard te verslaan. Hopelijk is het gelukt om Ash te verslaan.
Advertentie


Reacties, cheats of tips

« vorige 1 2 3
...
348 349
350
volgende »

 Gepost door pokemaster1 op 14 januari, 2010 om 23:20

Sub Zero

399 posts
ja,maar ik leer me begin pokemon nooit zo'n aanval.maar nu heb ik Gyrados(ofso) al die het kan

 Gepost door Kaiten op 24 januari, 2010 om 20:15

Prince of Persia

128 posts
Rond maart zal de vernieuwde versie van dit spel uitkomen. Met als naam Pokemon Heart Gold en Soul Silver, het duurt nog even, maar begin de dagen maar alvast af te tellen

 Gepost door jeroen011 op 15 maart, 2010 om 19:36
n00b

1 posts
ik ben in de gym van taban city, maar ik kan niet verder. mijn weg in de gym wordt geblokkeerd door een reeks stenen. hoe kan ik voorbij die stenen en naar de gymleader gaan ?

 Gepost door kid of war op 20 maart, 2010 om 16:07

Sonic

213 posts
Ik snap het klonen van pokemon niet, ik wil graag meer masterballs. Ik heb de pokemon die ik wil klonen een masterball gegeven maar wat moet je daarna doen? En ik kan niet in new bark town naar rechts om daar het water op te gaan een meisje houd me daar tegen kan iemand me helpen? ik speel het trouwens op de ds

 Gepost door Bregjeheeze op 26 maart, 2010 om 14:28

GN "Die Hard"

693 posts
jeej, mijn oom heeft Pokemon HeartGold en SoulSilver vandaag voor mij besteld!

 Gepost door lord-master op 26 maart, 2010 om 18:43

Pacman

74 posts
@ kid of war ga even naar animewolken dat staat een handleiding voor klonen

 Gepost door Bregjeheeze op 26 maart, 2010 om 18:54

GN "Die Hard"

693 posts
waar staat die dan op Pokemon Wolken??

 Gepost door Wolfkid op 06 mei, 2010 om 09:26
n00b

2 posts
Mij lukt het niet met die Kabuto puzzel! Ik heb hem echt helemaal gemaakt (Wel drie keer!) en ik heb zelfs 2 keer op nieuw gemaakt! Maar ik val maar niet door de grond! Nu ben ik er voor niks naar toe gevlogen met noctowl...

 Gepost door pokemaster1 op 17 juli, 2010 om 12:44

Sub Zero

399 posts
Er komt dan een soort licht,Dan verdwijnt de puzzel.En dan zakt je door de grond. (Als je de puzzel goed heb gedaan,gebeurd dit allemaal vanzelf)

 Gepost door Bregjeheeze op 24 april, 2011 om 20:09

GN "Die Hard"

693 posts
Waar zit de move deleter in Pokemon Crystal?

CheatNOW.nl © 2017-2018, is een product van Desert Productions