CheatNOW.nl
CheatNOW.nl Cheats
HOME WORD LID FORUM START BOOKMARK FAQ CONTACT ADVERTEREN

Cheats zoeken

Zoek je een cheat, trainer, hint of tip?
Titel van spel:
Platform:

Nieuwste 10 cheats

Populaire cheats

Laatste reacties

16/04Euro Truck Simulator door berrypc
22/03Euro Truck Simulator door thijsbom111
01/03Pokťmon Ruby/Sapphire/Emerald door FALLOUT
17/02Pokťmon Ruby/Sapphire/Emerald door pokemaster1
17/02Pokťmon Emerald door pokemaster1
13/02Runescape door ALI456
13/02Need for Speed: Underground 2 door FALLOUT
11/02GTA: Grand Theft Auto: San Andreas door FALLOUT
07/12Need for Speed: Underground 2 door Pack Leader
26/11GTA: Grand Theft Auto: San Andreas door Someonet2know

CheatNOW cheat index


Kies hier de beginletter van de cheat codes, trainer, hint of tip:
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0123...

SimCity - Hints

PC Hints en tips voor SimCity - Hints

PLATFORM: PC
TOEGEVOEGD DOOR: Marjolein van Diejen
REACTIES: 0

Startplek
Goed kijken is van groot belang, want al direct bij het kiezen van een locatie voor je stad kan je gaan bepalen wat je toekomst gaat worden. De een zal het geweldig vinden om een industriŽle stad op te bouwen, de ander gaat liever voor grote, toeristische attracties. En het is niet slim, en vooral zonde, om een grote stad te bouwen op een gigantische olievoorraad zonder er iets mee te doen. Daarnaast is de aanwezigheid van dergelijke stoffen in de grond ook van invloed op de waarde van je grond, dus nůg een reden om een weloverwogen locatie te kiezen.

Let bij de keuze van waar je je stad bouwt ook op de locatie ten opzichte van andere steden. Je speelt in SimCity in regio's, waarbij nabij gelegen steden je tot hulp maar ook tot last kunnen zijn. Een buurstad die vooral aan toerisme doet is heel gezellig, maar eentje die klein-Fukushima aan het nabouwen is in de richting van jouw metropool... dat is minder gezellig. Luchtvervuiling door andere steden uit je regio kan immers ook op jouw stad van invloed zijn.

Wind
Wind: een handig middel om vrij goedkoop energie op te wekken voor je stad, maar ook iets wat je stad parten kan spelen. Industrie zorgt voor luchtvervuiling en je wilt natuurlijk niet dat jouw fabrieken, vuilverbranders en wat niet al meer hun vieze rook over je gezellige centrum blazen. Het is dus zeker aan te raden om je industriŽle zones zo te plaatsen dat de wind direct alle vuile lucht buiten de grenzen van je stad blaast.

Uitbreiding stad
Om ervoor te zorgen dat je stad niet te snel groeit, is het van belang om te kijken waar je inwoners behoefte aan hebben. Druk onderaan het scherm simpelweg op het aantal inwoners en dan op 'Details'. Daar staan de wensen in van je inwoners, winkels en industrie. Als je dit in de gaten houdt zal je nooit winkels hebben die geen klanten hebben, geen fabrieken hebben die geen arbeiders hebben en geen inwoners hebben zonder baan of winkelcentrum. Als je dit aanhoudt bij het spelen, dan breid je langzaam je stad uit, maar wel op een houdbare manier.

Wegen
Wegen spelen een belangrijke rol in SimCity. Naast de zandweggetjes (dirt roads) heb je in feite twee type wegen: gewone wegen en hoofdwegen. Beide typen zijn nog te upgraden, onder andere van rustige weg naar drukke weg en van rustige hoofdweg tot zelfs een drukke hoofdweg inclusief tramspoor in het midden. Maar van een gewone weg kan je niet zomaar een hoofdweg maken. Als je stad vol zit met gewone wegen is de enige oplossing uitgebreid slopen en dat kan wel eens heel vervelend en duur gaan worden voor je stad. Bedenk dus goed een soort van layout voor je stad, zodat je ook in een later stadium genoeg asfalt hebt om alles vlot door te laten stromen. Een grote weg door het midden of een 'ringweg aan de zijkanten van de map zijn veelgebruikte plekken om in elk geval direct een hoofdweg aan te leggen. Uiteraard met mate, want het heeft wel een steviger prijskaartje dan de gewone weg.

Water
Hoewel je tegen een gepaste vergoeding wat goederen kunt inkopen van andere steden, is het toch wel zo handig, efficiŽnt en goedkoop als je gewoon zelf je Sims van de nodige zaken kunt voorzien. De basis hiervoor vormen in het begin elektriciteit en water. Stroom kan je overal in de map wel goed voor elkaar krijgen, maar het oppompen van water kan wat gedoe opleveren. Niet elke plek in je stad heeft evenveel water ondergronds, maar niet getreurd: zorg dat je pompinrichting naast het rioolwaterzuivering staat (niet de afvoer riolering). Zo droogt het water niet op en heb je continu water tot je beschikking.

Inkomstenbron
Het kost even wat tijd om een Expo Center te financieren, maar dat kan op de lange termijn je kas flink spekken. Hoewel het afsluiten van leningen verleidelijk is, drukken ze wel snel op je netto inkomen per uur. Is een openstaande lening niet al te groot meer en heb je geld genoeg? Los dan direct je lening af, zodat je uurcijfers nog wat positiever worden (en je uiteraard ook meteen weer een nieuwe lening af kunt sluiten, als je het echt niet kunt laten).

Geld door geduld
Iedere SimCity-burgemeester ziet natuurlijk graag een stad met een goede kluis met geld, maar uiteraard heeft dat tijd nodig. Hoewel je zone-adviseur soms moord en brand kan schreeuwen blijkt dit zeker geen feilloos systeem om alles goed te ontwikkelen. De ene keer zijn er meer arbeiders nodig, dan weer meer dure winkels, dan weer meer industriŽle gebieden. En voor je het weet heb je elke vierkante meter van je stad volgebouwd met straten, zones, voorzieningen en parken... en gaat je stad maar amper vooruit.

In dit geval geldt zeker het credo "less is more". Hoewel het een uitdaging op zich is om klein te blijven, kan het absoluut lonen om eens te proberen op hooguit een kwart van je map een draaiende stad neer te zetten. Een stad die qua oppervlakte vrij beperkt is en toch per uur duizenden Simoleons winst maakt, inclusief tevreden inwoners, is prima mogelijk. De verleiding is groot om maar groter en groter te groeien, maar het risico bestaat dat je dan van upgrade naar upgrade en van probleem naar probleem toe blijft werken. Meer ziekenhuizen, meer afvalverwerking, meer politie, meer brandweer... een grotere stad vraagt ook steeds om nieuwe investeringen waar je al je geld aan op mag maken om je stad veilig en je inwoners blij te houden. En hoe hou je dan nog genoeg over voor de leuke dingen? Investeren in grote expo-centers, universiteiten, toeristische trekpleisters en wat niet al meer.

Klein maar fijn dus, hoe pittig het ook lijkt. Terwijl veel spelers klagen over de beperkte grootte van de map, kan je juist ook die beperking aangrijpen om er een uitdaging van te maken. Er zijn al diverse video's en tutorials online verschenen van spelers die op amper een derde van de map een volledig 'sluitend' systeem hebben opgebouwd. En als je dan de simulatiesnelheid op maximaal zet en even lekker onderuit zakt, kan je rustig zien hoe in elk geval de financiŽle toekomst met de minuut rooskleuriger wordt. Geduld is een schone zaak, dus voel je zeker niet verplicht om constant te investeren. Even 'werken' aan een financiŽle buffer kan erg prettig zijn.
Advertentie


Gameinfo SimCity

Meer cheats van SimCity


PC preview van SimCity

Lees ook de PC preview van SimCity »

PC preview van SimCity E3

Lees ook de PC preview van SimCity E3 »

PC preview van SimCity Fast Forward 2013

PC preview van SimCity hands-on

PC review van SimCity

Lees ook de PC review van SimCity »

Trailers van SimCity


Reacties, cheats of tips


Nog geen reacties

CheatNOW.nl © 2017-2018, is een product van Desert Productions