CheatNOW.nl
CheatNOW.nl Cheats
HOME WORD LID FORUM START BOOKMARK FAQ CONTACT ADVERTEREN

Cheats zoeken

Zoek je een cheat, trainer, hint of tip?
Titel van spel:
Platform:

Nieuwste 10 cheats

Populaire cheats

Laatste reacties

16/04Euro Truck Simulator door berrypc
22/03Euro Truck Simulator door thijsbom111
01/03Pokémon Ruby/Sapphire/Emerald door FALLOUT
17/02Pokémon Ruby/Sapphire/Emerald door pokemaster1
17/02Pokémon Emerald door pokemaster1
13/02Runescape door ALI456
13/02Need for Speed: Underground 2 door FALLOUT
11/02GTA: Grand Theft Auto: San Andreas door FALLOUT
07/12Need for Speed: Underground 2 door Pack Leader
26/11GTA: Grand Theft Auto: San Andreas door Someonet2know

CheatNOW cheat index


Kies hier de beginletter van de cheat codes, trainer, hint of tip:
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0123...

Pokémon Ruby/Sapphire

GBA Hints en tips voor Pokémon Ruby/Sapphire

PLATFORM: GBA
TOEGEVOEGD DOOR: Metalbuster
REACTIES: 5595

Secret Base
Je hebt in dit spel ook de mogelijkheid om een secret Base te maken. het is je waarschijnlijk al opgevallen dat er soms deurtjes in bergen zitten.Deze deurtjes kun je pas openen als je TM 43 Secret Power hebt. Deze tm krijg je op route 111. Leer dit aan een Pokemon en ga voor een deurtje staan en druk dan op A totdat de Pokemon de aanval uitvoert. Je zal dan binnen in de berg terecht komen.Hier kun je met je computer allerlei spullen neerzetten die je hebt. Je kan ook een Secret Base maken in een boom of een struik. Een boom vindt je bijvoorbeeld op route 111 en een struik vindt je bijvoorbeeld op route 119. Je kunt spullen voor je secret Base kopen in de markt in Lilycove City. En planten en bloemen kun je kopen in een huisje op route 104.

Safari zone
De safari zone ligt in Lilycove City. Je kunt erin komen met een item dat je van een meisje in Slateport City krijgt. Hier kun je ook weer een flink aantal Pokemon vangen. Het werkt precies hetzelfde als in de R/B/Y safari zone. Aan het begin krijg je 30 Pokeballs en nog steeds mag je niet je eigen pokemon gebruiken om anderen te vangen.
De volgende Pokemon zijn te vangen ijn de safari zone: Psyduck, Golduck, Rhyhorn, Phanphy, Heracross, Pinsir, Pikachu, Oddish, Gloom, Natu, Xatu, Wobbuffet en Magikarp.

Het geheime eiland
Voordat je de elite 4 had verslagen kon je dit land niet bereiken. Nu kan het wel!. Ga eerst naar de fietsenwinkel in Slateport City. Praat met de man. Hij zal je een ‘fast bike’ geven. Ga nu terug naar Pacifidlog town en surf naar het oosten. Een eindje verderop zul je een grot tegenkomen. Ga door de grot . Hier staat een toren. Loop nu de toren in. Loop alle verdiepingen door. Er zitten gaten in de vloer. Om hierlangs te komen moet je gebruik maken van je fast bike’. Op de laatste verdieping zul je een legendarische pokemon aantreffen. Zijn naam is Rayquaza en hij zit op lv 70. Het is een water/Flying type dus probeer hem aan te vallen met een elektrisch type. Zorg wel dat je genoeg pokeballs bij je hebt.En masterball is wel handig. WAnt met een ulltrabal ben je uren druk mee en je mager wel iets van 100 hebben ben een beetje geluk.

Latios & Latias
Voor het vangen van Latios en Latias moet je weer geluk hebben (net zoals Entei, Rouiko en suicune Je komt ze onverwachts tegen. Ze zijn moeilijk te vangen. Zorg daarom dat je een masterball bij de hand hebt. Of zorg dat je een pokemon met slaap poeder of Hypnose boven aan je lijst hebt. Zodat je hem in slaap kunt zussen.En dan zwakt kunt maken en meer kans hebt dat een ultraballe werkt.

3 Legendarische Pokémon
Er zijn 3 nieuwe legendarische pokemon in de R/S games. Om ze te vangen moet je het volgende doen; Eerst moet je een Relicant(deze kun je vinden in het water bij de 8e gym) en een Wailrod(De geëvolueerde vorm van Wailmer) vangen. Ga nu naar Pacifidlog Town en surf vanuit daar naar het westen. Duik onderwater totdat je bij een grot aankomt. Ga hierin. Gebruik dig. De muur zal nu verdwijnen. Neem Relicant als je 1e pokemon in je team. Druk nu op de knop. Er zal een aardbeving komen. De legendarische pokemon zullen nu bevrijdt zijn.
Om de ijs-legend te vinden moet je teruggaan naar Dewford Town. Vanuit hier kun je surfen naar het noorden. Surf rond totdat je bij een eiland komt met een paar bomen. Ga nu naar links totdat je bij een eiland met een berg komt. Ga de grot in. Hier is een muur met een vreemd script. Ga in het midden staan en druk op de A knop van je gameboy. Na een paar minuten zal de ijs-Legend verschijnen. Hij zit op lv 40.
Ga nu naar de safari zone. En loop naar links (in plaats van naar binnen te lopen). Loop totdat je een trap ziet. Ga de trap op en loop naar het noorden tot je bij een gebied komt waar het regent. Je zult nu weer een wand zien met het vreemde script. Ga in het midden staan en gebruik ‘fly’. Ga naar de andere kamer. Hier kom je de steel-legend tegen.
Ga nu naar Lavaridge Town. Loop naar het oosten tot je in een woestijn komt. Hier zie je weer een grot met een vreemd script. Ga in het midden staan. Neem 2 stappen naar rechts en 2 stappen naar benenden. Gebruik nu ‘strength’. Er zal een deur verschijnen. Deze zal je leiden naar de rock-legend.

Pokémon Contest
Een pokemon contest is een wedstrijd over welke pokemon het mooist en beste is. Je strijd met 3 andere trainers. Deze contest kun je doen in rooie huisjes die je in deze dorpjes kunt vinden: Slateport City, Verdanturf Town, Fallarbor Town. Binnen moet je met de receptioniste praten. Dan vraagt ze iets waar je uit drie dingen kan kiezen. Kies het bovenste. Hierna moet je uit 6 dingen kiezen. Neem een van de bovenste vijf. Nu moet je de pokemon kiezen die meedoet aan het contest. Als er iets met aan het eind een L met een golvende onderkant bij de pokemon staat betekend het dat deze pokemon niet mee kan doen. Want in sommige Contest huisjes moet een pokemon eerst een of meer Contests in andere huisjes gewonen hebben voor hij mee mag doen. In het huisje in Verdanturf Town kan je altijd meedoen. Bij die in Fallarbor Town als je 1 of meerdere Contests hebt gewonnen en in Slateport City als je 2 of meer hebt gewonnen. Als je begint met het Contest laten eerst alle Trainers hun Pokemon zien. Het Publiek geeft dan aan hoe mooi en lief ze de pokemon vinden. Als ze hem mooi of lief vinden komt er een Hartje boven hun hoofd: Hoe meer hartjes er komen, Hoe meer punten! Na je pokemon te hebben laten zien moet je aanvallen laten zien. Bij die aanvallen staan hartjes. Een roze hartje betekend +1 en een zwart hartje –1. Het is niet slim om een aanval 2X achter elkaar te gebruiken(Je moet 6 aanvallen uitvoeren) want dan trekt de Jury een aantal Hartjes van je totaal af. Als een Aanval rood aangegeven staat moet je deze zeker doen! Nu krijg je er namelijk extra punten voor! Bij sommige aanvallen kun je ook punten aftrekken van pokemon die voor of na jou komen. Als er punten afgetrokken worden is dat aangegeven met een soort draaikolk teken. Maar de Jury kan ook een pokemon een ! geven, een !! geven, een * geven of een O. een ! betekend dat de Jury het een heel mooie aanval vind. een !! betekend dat de Jury het een Supermooie aanval vind en geeft je 2 Hartjes erbij! Een * betekend dat de Jury het een best wel mooie aanval en geeft je extra punten die niet weg gehaald kunnen worden of zoiets. En een O betekend dat er geen Hartjes van je af kunnen gaan als andere pokemon een “Hit-attack” doen. Het publiek kan ook punten geven. Er komt dan een venstertje met 5 balletjes. Als er hier 1 t/m 4 Balletjes gekleurd zijn krijg je een Hartje erbij. Als er 5 balletjes gekleurd zijn krijg je 4,5 of 6 Hartjes erbij. Als iedereen een beurt heeft gedaan worden de Hartjes op een soort “Hart meter” gezet. De gene met de langste hart meter komt bovenaan. Als het Contest er opzit is de Gene met de langste hart meter waarschijnlijk de winnaar.(de punten van het publiek bij het laten zien tellen ook mee)

Hoe maak je een Pokémon liever en mooier?
Ook een pokemon liever en mooier maken kan in deze Contest huisjes. Dat kan met deze dingen: (zo’n tafeltje waar een man voor staat) Loop naar dit tafeltje toe. Hij vraagt YES of NO. Doe YES. Nu moet je een Berry kiezen om in het apparaat te gooien. Hierna zie je het apparaat van bovenaf. Er gaat nu een wijzertje hart draaien. Telkens als hij langs het pijltje komt waar jou naam op staat moet je op A klikken. Als je hebt gedrukt toen het wijzertje redelijk in de buurt was krijg je een O. als je precies op het goede moment hebt gedrukt krijg je 3 O’s in elkaar en als je te vroeg of te laat hebt gedrukt krijg je een X. wie uiteindelijk het meeste aantal bij elkaar heeft (3 O’s is 3 pnt, O is 1pnt en X is 0 pnt) krijgt een “Porok”. Deze kun je met een of ander apparaatje die bij je belangrijke Items zit aan een pokemon geven. Hierdoor word een pokemon, slimmer, liever, mooier of meerdere dingen te gelijk.
Het level van zo’n Porok hangt denk ik af van het aantal punten dat je had. Hier zie je de soorten Poroks:
* Blauwe porok: omhoog brengen schoonheid voor de contest
* Groene porok: omhoog brengen kracht voor de wedstrijd
* Oranje porok: omhoog brengen verstand voor de wedstrijd
* Paarse porok: omhoog brengen schatigheid voor de wedstrijd
* Gele porok: omhoog brengen inteligentie voor de wedstrijd
Fruit of Berries kan je dan wel gewoon plukken van de bomen.
Deze Contests zijn mooie nieuwkomers in de pokemonspellen. Vooral omdat het winnen van veel Contests er voor zorgt dat pokemon je erg aardig vinden en omdat hun states beter worden. En als ik zeg beter bedoel ik ook echt beter!! Dus deze Contests zijn leuk maar ook super nuttig. Even een voorbeeld. Een Pokemon LV.13 heeft drie verschillende Contests gewonnen. Voor dat hij deze won was zijn DEF. 20. ondertussen heeft hij geen Level-Up of een Calcium enz gehad. Na dat hij de 3 Contests won was zijn DEF. 65.


Eieren Kweken
Note: Haal eerst een Ditto van Emerald af die heb je nodig bij breeden.
Als je een sterke Pokemon hebt bij een vriend van je en je wil hem ook dan kun je die pokemon laten overruilen naar jou spel en achter laten bij de Daycare.
Je geeft ze de sterke pokemon die je wil breeden en de ditto.
Hierna moet je zoveel mogelijk stappen lopen of fietsen (gaat sneller).
Na een tijdje zal de Daycare Man die buiten staat een beetje naar voren staan een zal je het ei geven (je moet wel plek in je Party hebben).
Note:de Pokemon moet wel een mannetje of vrouwtje zijn en niet geslachts loos. De Pokemon uit het ei zal ook een Move van de vader kennen (als hij plek heeft).

Suggestie door Strategie Gamer


Feebas
Feebas is te vangen in het water op route 119. Je vindt hem maar op een paar plekken, je moet geluk hebben om hem tegen te komen,
want hij is de moeilijkste pokemon om te vangen. Je maakt het meeste kans met een old rod.
Je moet meestal twee keer op een plek vissen om hem tegen te komen.

Als je hem tegenkomt moet je nog een keer op die plek vissen, mischien kom je er nog wel een tegen.
Als je dan een mannetje en vrouwtje hebt kan je ze laten paren.

Je kunt ze alleen laten evolueren als je hem mooier maakt, dit doe je met Pokeblocks.

Items
Neem een Zigzagoon in je party!
Dankzij zijn 'Pickup' pakt hij soms items op.
Dit kan zijn van Potion tot RareCandy.

Glass Flutes & Glass Base items
Dit zijn de Items die je kan krijgen door as te verzamelen, en in te leveren bij de Glass workshop.
250:
500: Blue Flute: Haalt pokemon uit Sleep.
500: Yellow Flue: Haalt Pokemon uit Confusion
1000: White Flute: Lokt wilde pokemon.
1000: Black Flute: Pokemon ontlopen je soms.
6000: Pretty Chair: Stoel in voor in je Base
8000: Pretty Desk: Tafel voor in je Base.

Shell Bell en Soothe Bell
Ga naar de Cave boven Mossdeep.
Zoek er 's morgens 4 Shoal Salts (eb).
Zoek er 's middags 4 Shoal Shells (vloed).
Geef deze aan de man aan het begin van de Cave.
Hieruit geeft hij je een Shell Bell.

Ga naar de Pokemonfán Club.
Als je vooraanstaande pokemon je erg mag, geeft de vrouw bij de muur je een Soothe Bell.

Hoe krijg je alle fans
1. Versla de Pokemon League.
2. Word de Battle Tower Kampioen.
3. Word de Cable Club Battle Kampioen.
4. Je hebt een gevecht moeten winnen in je Secret Base.
5. Je moet alle Master Ranks contests winnen.

Suggestie door Tharz.


Konijnensprongen met je fiets

Waneer je de fiets hebt, moet je er op gaan en niet bewegen.
nu moet je B ingedrukt houden en je begint konijnensprongen te maken met je fiets.
Als je dat in het gras doet kom je minder pokemons tegen. (Het kan aleen met een acro bike.)
Suggestie door Rogier Busscher!

Zeldzame Berries
Zeg het volgende tegen de Berry Master:

Super Hustle
Cool Latios
Challenge Contest
Great Battle
Overwhelming Latias

Suggestie door devil-boy

Mystery Event
Om het Mystery Event vrij te spelen, heb je minstens 5 badges nodig. Ga naar de Pentalburg Pokémon Center en praat daar met de man bij de computer.
Deze vraagt of je je record wilt veranderen, antwoord: "Ja/Yes"

Hierna moet je 4 woorden invullen, vul het volgende in: "MYSTERY EVENT IS EXCITING". Save het spel en herstart je handheld. Bij het beginscherm is er nu de optie Mystery Event bij gekomen.

Suggestie door devil-boy
Advertentie


Reacties, cheats of tips

« vorige 1 2 3
...
557 558
559
volgende »

 Gepost door japiescheuri op 29 januari, 2010 om 17:36
Prince of Persia

144 posts
k' hoef alleen nog een wailord maar heb een wailmer wanneer evolueërd die??? (welk level) of moet die zoveel hartjes hebben ofzo?

 Gepost door pokemaster1 op 29 januari, 2010 om 23:03

Sub Zero

399 posts
Wailmer evolueert in level 42

 Gepost door japiescheuri op 30 januari, 2010 om 15:20
Prince of Persia

144 posts
Wat!!! Gelukkig mijne is nu 39 lkkr dan!!!

 Gepost door 109184 op 07 maart, 2010 om 18:59
n00b

3 posts
weet iemand wat je moet doen bij het huisje in mosdeep city met die dichte deur ik ben er al lang mee besig maar krijg hem niet open kan iemand helpen vast bedankt.

 Gepost door hansjeeh op 23 mei, 2010 om 20:10

n00b

3 posts
waar kan je een old rod krijgen??

 Gepost door rutger204 op 13 oktober, 2010 om 22:16

n00b

2 posts
ga naar pokemonwolken.nl

 Gepost door Bregjeheeze op 16 november, 2010 om 18:06

GN "Die Hard"

693 posts
hoe kan je de Safari Zone binnen in Pokemon Ruby?

CheatNOW.nl © 2017-2018, is een product van Desert Productions